Решено: Затварят нощните заведения в София от утре

Фандъкова призова за работа и обучение онлайн
Обновена: 24 окт 2020 12:35 | 24 окт 2020 12:06, Елка Василева
242
Решено: Затварят нощните заведения в София от утре
Снимка: архив, БГНЕС

Нови противоепидемични мерки в София влизат в сила от утре. Решението е на общинския кризисен щаб.

Затварят се всички нощни заведения в София. Мярката ще важи през следващите две седмици. Това съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Решението е на база повишените случаи на COVID-19 и хоспитализираните пациенти в София.

Още по темата

Фандъкова призова фирмите в София при възможност да пуснат служителите си да работят онлайн.

Столичният кмет допълни, че тази мярка трябва да се въведе и от университетите.

"Взехме решение от утре за срок от две седмици да бъдат затворени нощните заведения в града, като заедно с това отправяме препоръка към работодателите да могат да освободят за онлайн работа всички екипи, които имат възможност да работят от вкъщи. Университетите, там където има възможност, също да преминат на онлайн обучение", заяви Фандъкова.

По  отношение на училищата тя уточни, че ако случаите продължат да се увеличават, ще препоръча учениците от горните класове да преминат в дистанционна форма.

За всички ни е ясно, че дистанция в нощните заведения не може да се спазва, независимо и от усилията на собствениците и персонала, коментира Фандъкова във Facebook.

Тя припомня, че в последните дни София влезе трайно в "червената зона" с постоянен ръст на броя заразени. Притеснителен е ръстът на хората, които влизат в болница - днес в софийските отделения се лекуват 411 болни, при 368 вчера. Броят на пациентите в интензивните отделения също се увеличава, пише тя.

Капацитетът от легла за болните от коронавирус ще бъде разширен, като със заповед на министъра на здравеопазването всяко лечебно заведение трябва да осигури капацитет до поне 10 на сто от базата си. Това е добро решение, но остава голямата трудност за осигуряване на лекари, медицински сестри и санитари, които да се грижат за болните, пише още Фандъкова.

Екипите на Столичната община, полицията и Столичната здравна инспекция продължават с проверките за задължителното носене на маски в градския транспорт, в търговските обекти, както и при струпване на хора на открито. В последните 10 дни са направени над 640 проверки в транспорта и над 2000 - в търговски обекти, припомня Фандъкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тиха Победа 110 за какво се бориш ?каква победа си извоювал ?
114
0
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
Джеръми Ът е Иисус Христос!
113
6
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Половин София се изхранва от заведенията.На следващия голям протест предвиждам 300-500 хиляди БЕСНИ граждани.
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джеръми Ът е Иисус Христос.
111
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина не може да спазва нормални правила пък какво остана да си сложи една маска на определни места... никой не може му каже копче ве. *** знае най-добре. После правителството му виновно, че за нищо не става.
110
1
 
5
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Най-после проумяха в Общината в София за нощните заведения. Ама трябва и на стадионите да се забранят мероприятията. А главно, някакси да озаптят ония платени вряскащи по кръстовищата безработни безхаберници. И те разнасят вируса
109
4
 
7
 
! Отговори
Причинно-следствена преди 3 години
Причинно-следствени връзки.Останах без пари от първото затваряне. Второто ще е съпроводено с глад. Ще освободя квартирата, наемодателя ми ще остане без доходи и ипотека. Доста сериозни последствия ще има следващо затваряне.Само около мен - едно 3-4 човека ще спрат да изкарват сигурни доходи. Тези 3-4 човека ще си намалят разходите и от там стотици бизнеси ще спрат да изкарват сигурни доходи. Ще започнат да затварят и ще има още хора на улицата.ЛАВИНА. ИКОНОМИЧЕСКА ДЕПРЕСИЯ. КАТАСТРОФА
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 117Теб не те бърка така или иначе ти социален живот нямаш.
107
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не затваряй нощните заведения,защото падаш от власт!
106
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато българина си мисли, че вирус няма и всичко го лъжат (цял свят) и няма нужда да спазва правилата (че дори да го има него вируси не го ловят щот се налива с ракия) нещата няма да се оправят и така ще мрънкате още дълго време.
105
2
 
8
 
! Отговори
1280 преди 3 години
Какъв бойкот ще правиш бе пишлягар. Марш да си пишеш домашните, че ако баща ти разбере, че се скатаваш ще има шамари. Деишльо. Слагай маската и се дръж прилично.
104
0
 
0
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
Хей Ричи, буде хафту !
103
5
 
4
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
На протестите нямаше много протестиращи от заведенията.На следващите протести обаче ще има едни 100-200 хиляди гладни, които ще ви обърнат хастара.
102
0
 
5
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Ричко Алигербов доброволец.От утре ...
101
2
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Ако ГЕРБ си бяха подали оставките, сега можеше народа да слуша.Народа прави бойкот на всяка заповед на тези мутри. Народа прави напук на Боко Тиквата - милиардер;
100
8
 
5
 
! Отговори
Тиха Победа преди 3 години
Хора! С бойкота на маските от четвъртък им доказахме, че не могат да се гъбаркат с нас.В деня на заповедта, по улиците беше пълно с полиция, а никой не носеше маска.Няма нито един глобен. Няма и да има. Гражданско неподчинение.
99
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам Фандъкова да прекара един ден в някое училище. Ще бъде ученичка. Ще си носи маска като ей тази на снимката, да не вземе да се опакова в скафандър, тази маска е ок, повечето такива носят. Да постои 6-7 часа в клас, да види, че и преградки на чиновете като са сложили полза няма, да види как се спазва дистанция по коридорите като отиват от кабинет на кабинет, как се "дезинфекцира", да си пообщува през междучасията със съучениците.. И след няколко дни да си направи тест за коронавирус...
98
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не гладува, това са пълни глупости. Заведенията се нагушиха на гърба на здравето на хората. Никой ме съм видял да гладува, даже напротив!!!
97
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управляващите имаха 10 месеца да разберат едно , не се ли налагат адекватни мерки според ситуацията , се стига до изпускане контрола върху разпространение на вируса .А това води след себе си налагане отново на сериозни ограничения . Както виждаме област след област окапват
96
7
 
4
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 3 години
60% от Българите искат ОСТАВКАТА на управляващите. Стават и повече.Никой няма да спазва заповеди от тези мутри.