Бензинджия на съд за ползване на чужда банкова карта

Той е направил 8 трансакции за онлайн покер
28 яну 2021 23:20, Ния Христова
16
Бензинджия на съд за ползване на чужда банкова карта
Снимка: Pixabay
23-годишен служител на бензиностанция в София отива на съд, защото е използвал чужда банкова карта, съобщили са от Апелативната прокуратура - София, цитирани от bTV.
 
Той е използвал парите, за да си купи чипове за онлайн игра на покер. Случаят е от 15 юли 2019 г. 
 
Пострадалият мъж е спрял да зареди гориво на бензиностанция в кв. "Слатина". Служителят на касата му казал, че трябва да въведе и пин код, въпреки че банковата му карта е безконтактна, тъй като устройството за плащане било старо. 
 
След плащането жертвата бавно се придвижил към колата си заради здравословен проблем. Служителят го е настигнал и му върнал картата, като казал, че я е забравил. 
 
През това време той е снимал данните от нея и запомнил въведения пин код. 
 
На следващия ден мъжът проверил наличността по сметката си и установил, че има осем неправномерни трансакции. Обадил се в банката, за да я блокира. Веднага е подал жалба и в полицията. 
 
Трансакциите били на стойност от 3 до 147 лв.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То голяма конспирация за три чипа и 147 лв...Да си сложиш главата в торбата, ама да са милиони, а за тези въшки да те носят по затворите е смешно.
11
0
 
1
 
! Отговори
dsadsadsa преди 3 години
До Анонимен50лв сигурно е в твоята банка, нали знаеш, че има и други банки? 100лв е в нормалните банки откакто КОВИД съществува. И това за веригите, съвсем не си в час, момче....
10
0
 
0
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Тоя е голям будала. Не се прави така бе, момче младо без зъби :)))
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И не е 100 ами е 50 лв. безконтактно. Това при регистрирана карта. От 50 нагоре - ПИН.Брой транзакции е неограничен, ако използваш картата в един и същ магазин.ПИН единствено ти иска - При теглене от банкомат. При плащане в магазин, в който плащаш за първи път (без значение каква е сумата). При интернет банкиране - там вече е друга работата, където ти иска пин но не на картата а на сметката. И задължително изисква СМС код за еднократно плащане. Който е валиден 15 минути. Нека ви крадат, яко.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дрън - дрън ама нищо не разбираш. В нов обект, дори и за 2 лева да пазаруваш - иска ПИН код. Дрън - дрън - напразно обяснявам. Нека ви крадат тогава и само да сте се оплакали. Вие заслужавате това което ви се случва, щото *** си знае неговото и е мистър компетенция по всички въпроси. Няма нещо което да не знае. После реве и се вайка. Ама късно чадо, заека мина баира.Ай чао.
7
3
 
0
 
! Отговори
dsadsadsa преди 3 години
До АнонименДрън-дън. Картите изискват пин на определен брой транзакции, примерно 15 или 30 или над определена сума, напоследък 100лв. Това е...
6
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безконтактна карта изисква ПИН при първоначално ползване в дадена обект на някоя верига.Например - в магазина където си пазарувате, в началото сте го въвели, защото картата се използва за първи път. После всеки път си плащате и не изисква ПИН. Ако смените обекта - изисква ПИН, нищо че обекта е на същата верига. Пазарувате на друг адрес и картата трябва да се верифицира на новия адрес. Сумата я няма в сметката ви, но я няма и при този, при който сте пазарували. Просто е блокирана за поне месец.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младите и за това нямат акъл в днешно време.
4
2
 
4
 
! Отговори
До Ами преди 3 години
За пазаруване/транзакции в интернет са необходими само номера на картата, валидността и 3 цифрения CCV код на гърба. Моя CCV код си го помня и съм го надраскал с маркер против снимане (май е забранено!). Има допълнителни временни кодове, на която ти пращат с СМС с код на предварително подаден телефон за връзка с клиента, за еднократното плащане. Явно банката издател на човека е нямала тази защите. И практически физически самата карта повече не ти трябва ако знаеш номера и CCV. Както и ПИН-а.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ...Възможно е бензинджията първо да е проверил на банкомат наличността по картата, затова му е трябвало ПИН. Иначе няма общо :)
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ...то и ingenico нямат общо, ама са им изтипосали ПОС терминала ... може би пък бензиностанцията е била оборудвана с техни устройства?и защо да е проблем да се изисква ПИН при безконтактна карта?
1
1
 
20
 
! Отговори
... преди 3 години
Не разбрах какво общо има пина в тази история...