16-годишното момче починало от сърдечна и дихателна недостатъчност

Прокуратурата разследва дали немарливост или незнание е довело до трагедията
136
16-годишното момче починало от сърдечна и дихателна недостатъчност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Смъртта на 16-годишното момче, което вчера беше ударено от токов удар в София, е настъпила вследствие остра сърдечно–съдова и дихателна недостатъчност. Констатирани са охлузвания по пръстите на двете ръце и лявото коляно, както и кожни промени по долните крайници с вид на термично въздействие, сочат данните от аутопсията, което е извършен днес, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Предстои назначаването на съдебномедицинска и техническа експертизи.

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност.

Към настоящия момент е установено, че малко след 12 ч. на 14.02.2021 г. на телефон за спешни повиквания 112 е бил подаден сигнал за възникнал инцидент на бул. „Иван Гешов“, непосредствено пред УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.
В болнично заведение е било откарано 16-годишно момче, което е починало в противошокова зала на Военномедицинската академия.

Първоначално на мястото на инцидента са пристигнали органите на МВР, които, с цел събиране на доказателства по случая, са запазили местопроизшествието. Следовател към Следствен отдел при Софийска градска прокуратура е предприел незабавни действия по разследването.

Установено е, че момчето е пострадало непосредствено до уличната шахта на бул. „Иван Гешов“ №15. На мястото на инцидента е открит усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност.

Разследването по случая е в начален етап. Предстои изискване на множество документи от различни институции, които имат отношение по случая – Столична община, Община „Триадица“, ЧЕЗ, ръководството на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, търговец, ползващ павилион в непосредствена близост до местопроизшествието, разпити и други действия по разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Бойколандия е така,не е умрял от проводника а от сърдечна недостатъчност..
37
0
 
28
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Ясно е, че всички са виновни, ама няма виновни...Само едно искам да спомена.Тоя кабел не се е вързал сам към мрежата на ЧЕЗ!!!Това не е Столипиново, дето черните нинджи се връзват незаконно и ток не ги лови....Там е бил спрян тока и в ЧЕЗ 100% знаят кога и кой е вързал "обекта" към мрежата им.Имат си протокол, имат си база данни.Хич да не се правят на луди, ами да се готвят за дела.Вече ни трепят не само със сметки, ами и с немърливост...
36
2
 
6
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
Умнико, с празна кратуна, точно това са симптомите на поразен и починал от токов удар. Не ръси акъл, че хич го нямаш.
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук си има виновен конкретен човек, мърляч тарикат решил да отбие номера, този човек трябва да се намери и накаже, едва ли ще е трудно. Да се търси отговорност на общината или ЧЕЗ е признак на слабоумие.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааа Влади, не така. Може да гепиш незаконно ток, обаче да снесеш павилион в центъра на София се иска нещо повече.
33
11
 
6
 
! Отговори
Патолог преди 3 години
Всички лъжете. КОВИД-ът уби момчето. Туй писахме в смъртния акт. Лично видях с очите си. :)
32
1
 
20
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Жалко за детето!Виновен е тарикатът, ползващ захранвания с този кабел, павилион. Най-вероятно сам или със съучастник си е пуснал кабел от шахтата, съвсем аматьорски и смъртоносно. Не общината или Енергото. А собственика на будката. Да не би държавата да е виновна за ония крадци-копачи на биткойни, дето се връзват направо към трансформатора.Местото там е кьораво - голям оборот, покрай болниците, спирка на градския транспорт, никой нищо не може да види, камо ли незаконно включване към ел.мрежата
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всичките елтехници в чез българия са минали през школата на частното енерго на бат сали от самоков!срам!
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При демокрацията на шахти не се стъпва. Не се знае кой демократ си е оставил ръцете там.
29
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смъртта на 16-годишното момче, което вчера беше ударено от токов удар в София, е настъпила вследствие остра сърдечносъдова и дихателна недостатъчност.Значи, както казват кови диотите, не е починало от токов удар, а по друга причина, както те твърдят, че човека бил починал с Ковид, а не от Ковид.
28
1
 
23
 
! Отговори
Пияния помак преди 3 години
Виновен е оня дето е бъркал в шахтата и си е оставил ръцете. Някой некадърник, махмурлия, мързел.
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимката не е еталон за безопасност -> от шахтата, която е убила човек чрез ток, стърчат 4 метални тръби, за по-сигурно.
26
6
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
През комунизма имаше градска легенда да не се настъпват шахтите, че носело лош късмет. Е сега се доказа :)))))))))))))))))))))))))
25
2
 
12
 
! Отговори
Нищо Лично преди 3 години
На прокурора ще да му се е паднала парата от новогодишната баница... предстои му да получи доволен рушвет. А пък *** кучета ги яли.
24
0
 
21
 
! Отговори
Главен Каскет преди 3 години
Така - нещата почват да се изясняват. Вече не подозирам 7 милиона потенциални извършители а:Столична ОбщинаОбщина ТриадицаЧЕЗБолницаБудкаЕстествено като Професионалист - не изключвам и фактора 'Х' от останалите 6 милиона и нещо.Обаче интуицията ми казва - Виновен е Тока! Ще му дигнем цената - да не ходи къде си иска!
23
3
 
17
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Този булевард го правиха съвсем скоро и Тиквата му ряза лентата. На 100-200 метра от случилото се стоеше Царя на ***и се хилеше . Тогава правиха и тротоарите. Та може да са бързали за Царя и откриването на поредната бутафория.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз по принцип на тия от енергото им нямам грам доверие...там където ремонтират оставят стърчащи кабели,бок..ци...не знам няма ли някакъв контрол от някъде,все пак става въпрос за живота на хората,които минават по улицата.
21
1
 
16
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Диагнозата е вярна....Сърцето работи с ел.импулси.Айде вържете си колата на 220V пък да видим дали ще запали....То тя ще запали, ама буквално цялата инсталация ще изгори.Друг "бонус" от токовия удар е мускулния спазъм - диафрагмата "блокира", сърцето като мускул също и буквално имаш 2 3 минути живот, преди да се задушиш.Грозна смърт е задушаването.Братчеда си беше глътнал езика, едно хъркане едно пъшкане, Абе стана лилав за секунди, ударих го силно в гърдите и се размина.Разстрел за тия.
20
0
 
30
 
! Отговори
инженер преди 3 години
На много места в София съм виждал ел. табла на улицата с отворени капаци. Дори не са отключени, а широко разтворени и всеки който мине може да си бръкне в тях!Там са шини на трифазен ток, автоматични прекъсвачи, кабели вързани на шините, жиците стърчат и се виждат...
19
4
 
34
 
! Отговори
:( преди 3 години
По телевизиите показаха мястото, което било обезопасено чак привечер. Хората си ходеха и стъпваха на същото място без проблем. Показаха го в репортажите. Тотална свинщина. В България просто няма държава. Има крадлива Шайка. Сега ще замажат случая или ще го отнесе някой ***.