Счупени павета, дупки... Централни улици в София с напукана настилка

Причината според общината - резките промени в температурите
24 фев 2021 14:30, Петя Славова
66

Снимка: БГНЕС

12
Макар и зимата да бе сравнително лека, множество дупки се отвориха в асфалта на много места в  София. Има и разместена настилк из центъра на столицата, съобщава БГНЕС.

На места из малките централни улици паветата буквално са тръгнали на собствен ход, обяснението на Столичната община за тежкото състояние след снега, валял два пъти над града за сезона, са резките температурни спадове и скокове.

Още по темата

Лошо е състоянието на улица "Христо Белчев" в участъка от "Д-р Георги Вълкович" до "Хан Аспарух", където пътната настилка предлага всякакви препятствия на шофьорите – коловози, пропадане, надигане и разместени павета.

По улица "Ангел Кънчев" също има образували се коловози. Те са в участъка от "Патриарх Евтимий" до "Петър Парчевич". Нужда от ремонт има и на асфалтовата настилка на ул. "Неофит Рилски", особено пред номер 52, където се е отворила дълбока дупка. Разместени павета и неравности има и по улица "Леге".

Зам.-кметът по обществено стройтелство в Столичната община Ангел Джоргов коментира, че проблемите са настъпили заради резките промени в температурите и непрекъснатото замръзване и размразяване на настилките.

Той обясни, че през януари и февруари се извършват само аварийни ремонти. Джоргов каза, че започват ремонтите на много места в града и предстои също така да бъде ремонтирана настилката и на ул. "Христо Белчев".

Само преди няколко дни се напука и асфалта на Лъвов мост, а обяснението на общината отново бе резките промени в температурите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
5
 
! Отговори
... преди 3 години
Махайте паветата от булевардите за да махнем прахоляка!
38
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак природата виновна :) Със сигурност не са некадърните герберски фирми които точат парите.
37
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, да, знаем, то винаги и за всичко са виновни четирите годишни времена, но не и Партията (ГЕРБ де).Партията винаги е права, когато съгреши дори...
36
0
 
3
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
Дупки има в каунените глави.
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е да не се чупи актуализирането на заплатите и бонусите в общините. Счупен бил асфалтът!Ми оди пеша бе, нема да ти пречи ! У автомобил се турил, знаеш.
34
3
 
20
 
! Отговори
. преди 3 години
Така е в цялата държава.Пълно безхаберие.Къде са парите от данъците на хората, винетки, сини зони и т.н. Пътищата трябваше да светят за този период на управление на Герб. На обещанията са първи.
33
1
 
11
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Къде е Калеко Алеко да обясни как Нинова и президента са виновни за разбитата София, че на мен не ми се отдава като на него.
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има си кметове по райони и други служби,но също така е нужно и финансиране, което да не се краде,а да се ремонтира реално!
31
11
 
2
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 3 години
Ние сме на всяка дупка в нета,простите позитански мекерета.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"...бусовете за зареждане да имат право да влизат само от 22:00 до 06:00..."А по кое време разрешаваш да се спи?
29
0
 
9
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
искам да ми покажете едно счупено паве,моляяяя
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3МПътищата от калдъръм и паветата са много по здрави от всякакви асфалти и други измишльотини!
27
6
 
4
 
! Отговори
НЕ БЕ МАЙНА преди 3 години
НИНОВА, ако дойде на власт ще направи СОФИЯ като хасиендата ва БАРСЕЛОНА
26
4
 
9
 
! Отговори
преди 3 години
Града ни има КРЕЩЯЩА нужда от премахване на калдаръма отвсякъде. Тези настилки са за файтони, а не за автомобили, задържат прах и мърсотия и не на последно място няма майстори-павьори, които да ги поддържат
25
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички малки улички в центъра да се преасфалтират и бусовете за зареждане да имат право да влизат само от 22:00 до 06:00. Само създават паника, рушат тротоарите и спират по завоите в кръстовищата, защото "няма къде да спрем иначе" или "ний сми само за минтука".
24
0
 
21
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Ако е трамбована основата няма да е така, ама "майсторите братчеди" не са като истинските МАЙСТОРИ !
23
3
 
14
 
! Отговори
Горянин преди 3 години
Къде е сега МУХОБОЙКО,ГЛАВНИЯТ ИНСПЕКТОР НА ПЪТИЩА ?????????
22
9
 
6
 
! Отговори
НИНОВА преди 3 години
е ако дойде Нинова на власт като премиер-министър, ще направи улиците и площадите като ... в Крушовица
21
9
 
8
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Кога хората в България ще се научат да си ползват краката? Израснах в Ню Йорк и случващото се тук е смешно. Данъците на вкарващите пари от чужбина отиват за пълнене на дупки. Паркирате по градинките, а тротоарите и паркингите са празни, но нямате пари щото пушите цигари, докато децата и бабите се разхождат в калта. Нямате никаква осъзнатост относно последствията от живота който водите, но искате още пари. Свободата е начин на мислене и вместо да се освободите продължавате да се заробвате.
20
6
 
8
 
! Отговори
10 ЯНУАРИ 1944 преди 3 години
така е при АНГЛО САКСОНСКАТА ОКУПАЦИЯ на БЪЛГАРИЯ. Нищо ново