Скандал със столичен кмет, сключил ли е договор със себе си?

Ситуацията - след работа по програмата "Патронажна грижа"
24 фев 2021 11:10, Петя Славова
76
Скандал със столичен кмет, сключил ли е договор със себе си?
Росина Станиславова. Снимка: БГНЕС

Кметът на Столичен район "Красно село" бе замесен в скандал след като се появи информация, че е платила на себе си и служители 1/3 от парите за възрастни с COVID-19. Това бе обявено по време на вчерашното заседание на финансовата комисия на Столичния общински съвет.

"Радвам се, че това предизвика медиен интерес. Иначе нямаше как да покажем една манипулация от председателя на комисията по финанси", заяви пред БНТ кметът Росина Станиславова.

Според нея се прави опит за скандал чрез манипулация. По думите ѝ председателят на финансовата комисия е предоставил документи с невярно съдържание. Росина Станиславова твърди, че разходваните средства се контролират от наблюдаващия орган.

Георги Георгиев - председател на ресорната комисия  каза, че е поискал проверка по случая след получена жалба от гражданин. "Имам право да питам как се разходват общинските пари и кметът на района е длъжен да отговори", каза Георгиев  и попита кмета на район "Красно село" дали е сключила договор със себе си. Георгиев поискал информация как е изпълнен проекта.

Росина Станиславова заяви, че това е съществен въпрос, но има два аспекта. Първият е, че има жалба, но с анонимен жалбоподател. "Ако господин Георгиев не се бе позовал на жалбата, а бе поискал точно информация за проекта, щеше да я получи веднага, както е била поискана от Йорданка Фандъкова и е била вече предоставена.", каза тя.

По думите й,  район "Красно село" е участвала в програма "Патронажна грижа". Индикативният брой на потребителите е 230, докато общината е обслужила 510 лица, тоест сме преизпълнили два пъти проекта. "В рамките му сме предвидили средства за екип, популяризиране, за дезинфектанти, общата стойност на проекта е 365 хиляди лева. До жалбата се стигна, не, че кметът е взел пари, на когото е ръководител, а за децентрализация на европейски средства.", обясни Станиславова.

Георгиев не оспорва, че проектът е важен. Позицията на общината е ясна: "Всеки отделен район може да кандидатства самостоятелен по всеки проект.  Тези пари са за най-уязвимите социални групи. Проблемът е, че не е получил отговор дали е сключила  договор със себе си кметът."

"Аз съм ръководител на европейски проект, ако г-н Георгиев разбираше от тази материя, щеше да знае, че ръководителите на проектите имат заложени бюджети за управление. Моят управленски екип е от 5 човека", заяви Станиславова. Възнаграждението на тези 5 човека, сред които е и самата тя, по думите ѝ е малко над 41 000 лв. Тя допълни, че акцентът не е дали кметът е получил пари, а че информацията е налична за Йорданка Фандъкова.

По думите на Станиславова, всеки ръководител по този проект получава финансови средства, като нейната заплата като кмет е 2400 лв с осигуровките и е получила 7 600 лв  допълнително за целия период на програмата.

"Имаме ли друг районен кмет, който сам е сключил договор със себе си.", попита Георгиев. Според него, не е постъпила информация, че друг кмет е сключил договор сам със себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
4
 
! Отговори
така е преди 3 години
да всички на герб кметове развиват абсолютно неефективна дейност по социални проекти за по няколко месеца ,например в костинброд 3ма назначени служители с шофьор и кола/придобита по проекта обикалят бабите по селата да им дават пари и те с джипката да им пазаруват и това наричат соц патронаж , като се наливат пари в техни заплати и др придобивки вместо както преди да им осигуряват доставка на хляб и др продукти от общ поръчки с частни фирми или да подпомаг отваряне на магазин където няма
50
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Вeрнo! Дoри вoдeщaтa, дeтo уcтaтa и нямa млъквaнe и чeнeтo и рaбoти кaтo мeлницa-кaрaджeйкa нa cилнa рeкa нe уcпя дa нaдгoвoри кмeтицaтa! Гoлям тeaтър cътвoриха!
49
3
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ и СДС преди 3 години
са от една люпилня. Тази на крадците и измамниците, подкалждани от СОРОС и фондации като КОНРАД...
48
1
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Дай на простолюдието малко власт и му гледай сеира (и престъпленията). Никой нормален човек няма, дори да си помисли, да краде пари предвидени за социални грижи. Простолюдието, именно затова сте простолюдие, защото нямате никакви принципи и никакъв морал.
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да България са снели политическото доверие от нея и са дарили равностойността на получената от нея сума (след като тя е отказала да го направи) на SOS детски селища
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43Вие сте от същите, които чакаха "царя" да ги спаси.
45
2
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
За кокошка няма прошка, за милиони _няма закони!
44
4
 
13
 
! Отговори
Тия от преди 3 години
Тия от "Дай България" още на са във властта и опоскват като марокански скакалци. Нищо старо от костовашките времена не са забравили. Тия даже ща опоскват по-яко от гербестаците защото са изгладнели.
43
2
 
7
 
! Отговори
опаааа преди 3 години
Росинка има потенциал и за сключване на договор с Brazzers video!
42
7
 
4
 
! Отговори
ТАВАРИЩ БОРИСОВ преди 3 години
Скандал със столичен кмет, сключил ли е договор със себе си?НЕЩО НЕРЕДНО НЯМА ТУК. СКРИНА СИ Е МОИ, ПАЧКИТЕ НЕ ЗНАМ ОТКЪДЕ СЕ ВЗЕХАИМАМ МНОГОГОДИШЕН ТРУДОВ ДОГОВОР ЗА ДЪРЖАВЕН МЕНИДЖЪМЪНТ С МЕН САМИЯИ ГАРАНТИ ГЕШЕВ И БИВШОТО Б>К>П
41
2
 
6
 
! Отговори
Поп Грую преди 3 години
Мършааааа!
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прдизборната Война започна ! Всички крадът и всеки има компромат Кражба против другия ! А след изборите - Нищо ! -30г никой не връща накраденото -ни бсп,ни герб,ни оп Гарван гарвану око не вади - борбата е кой повече ще Открадне.
39
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да - и аз ще гласувам за Има Такъв Народ - а и много хора, които познавам също - единствената надежда са.
38
18
 
5
 
! Отговори
Лилиев преди 3 години
Има две алтернативи - Има Такъв Народ и Да, България - обаче само гледам, че вторите са яко в далаверата вече. За партията на Трифонов не съм прочел и една лоша или уличаваща в крадене на държавни пари или корупция новина. Явно за тях ще се гласува
37
2
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
До 37 ....Я кажи за Маджо, щото Бойкикиев си призна, че имал ош беш с него, като негов пратеник при пРезидента, *** за какво не стана ясно ...
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименУспокой се *** на Христо Иванов - много грешиш - нито съм ***, нито харесвам ГЕРБ - казвам истини - а от истината боли. Да, България не е никаква алтернатива - същите шайка престъпници като ГЕРБ и компания
35
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Я пак с компроматите? Кой пуска записи, дето не са СРС-та, криминални и не може да се докаже тяхната автентичност, а само ''прилича на гласа". Кой пуска снимки на "аранжирани" шкафчета от професионална кораторка? Кой иска да говори за"шкафчетата", а програмите дето дори не знае, ако въобще ги има"не били важни". За някой друг да е подслушван и да са пускани толкова компромати за него в България?
34
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мирише от всякъде Ицака и цялата му партия от Да, България!----------------------------------------------------------------Миришат най-вече ченгетата от Герб с нескопосаните си компромати и съдебни преследвания срещу неудобни за тях хора (после винаги губят делата или пък държавата е осъдена в Страсбург), важното е като Бай *** да се оклевети опонентаМиришат и смешните им т.ролчета, които ден след ден пускат едни и същи лъжи и опорки, за да заработят жалките си стотинки :D
33
4
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
и пак кадър на Дай България на потомствения комунист Христо Иванов (Бойкикиев!) ....Майко мила, крадат отсега, а се точат за централната власт.
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука има само една мишка - поклонник на Да, България и праска минуси и пише възбудителни коментари. Пич, смени отбора - Да, България винаги тръгват с големите очаквания и после ги смачкват. Няма да е по-различно и тази година - особено при това, че им е толкова *** работата и на тях. С хора като Христо Иванов и Генерал Атанасов - толкова.