Който не иска ваксина на AstraZeneca, ще чака

РЗИ: Отговаряме за разпределението, не за вноса на ваксините
Обновена: 11 мар 2021 09:48 | 11 мар 2021 09:41, Ния Христова
48
България е сред 17-те страни, получили ваксини от партида на AstraZeneca, която е подложена на проверка. Причината за цялата проверка е, че в Австрия са установени два случая на усложнения след имунизация от тази партида. 
 
В първия случай смъртта е настъпила 10 дни след ваксинирането. Пациентът е бил диагностициран с множествена тромбоза. Във втория случай имунизираният се възстановява от белодробна емболия. 
 
От РЗИ-София област обясниха, че здравните органи отговарят за разпределението, но не и за вноса на ваксините. Затова не могат да дадат информация за потенциално опасната партида.
Още по темата
Междувременно днес в страната започва имунизацията, на всички регистрирали се в електронния регистър за имунизация.
 
"Специално за София-област са 14 пункта. Общият брой на хората, които са пожелали да се възползват, са близо 300 души", обясни говорителят на РЗИ - София област Антон Луков пред Bulgaria ON AIR.
 
Той добави още, че в столичната болница "Св. Анна" 3 екипа са подготвени да извършват имунизация, за да не се получават струпване и опашки, а при нужда могат да организират и още два.
 
По думите му все още има свободни легла за пациенти с COVID-19 в "Св. Анна", но лекарите очакват до 2 дни да бъдат запълнени.
 
"Огромна част от лекарите са изморени. Те, за разлика от други браншове, не роптаят, нямат време да роптаят. Не му се вижда краят на това, което се случва", коментира Луков.
 
При създаването на е-регистъра бе посочено, че желаещите ще могат да избират ваксина, но по-късно стана ясно, че налична е само тази на AstraZeneca.
 
"Тези, които не искат да се ваксинират с препарата на AstraZeneca, ще трябва да изчакат, докато се появят другите варианти. Не може да се прогнозира. Това зависи от международните доставки", поясни Луков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз се ваксинирах с Пфайзер, след като видях, че мои близки, ваксинирани още декември, нямаха никакви усложнения. Нищо против Астра Зенека, но доста учени, микробиолози и лекари се изказаха скептично. Имам много приятели, които си я сложиха, и няма усложнения никакви, но все пак.
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15Или си много ***, или си манипулатор! Коя е та качествена ваксина? Директното ти казвам, дори *** на Астра Зенека е по -добре от РНК нещото!
19
2
 
9
 
! Отговори
КовидМаниак преди 3 години
Е крайна сметка важен е паспорта, значката или маркера на ухото. Кой се бодр заради самата ваксина?
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не иска ваксина на AstraZeneca, ще чакаКаза българския бог! Разбирайте както искате!
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е ял от крехкото седемдесет годишно телешко, не миро и жипкаря ви уредиха, не бива да се плаши от този отровен биохимикал. Така или иначе е пътник.
16
0
 
13
 
! Отговори
До татул преди 3 години
Приятелките, ***, наркоманите, приятели техните и нашите любавници, секретарките и други наши хора, бяха имунизирани с тях.За останалите имат право на избор- Да ама НЕ!!!!!
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то не е само тая кофти партида, всичките ваксини дават некви "странични ефекти" като cмърт, ама за другите не се говори толкова. Сигурно по-добре си плащат за реклама.
14
0
 
15
 
! Отговори
хах преди 3 години
т.е. който не иска Астра Зенека да го .... А отговорност никой не поема. Отново ... Виновни също няма. Наказани - също. Може само порицание или мъмрене
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Татул с тях ваксинираха онези нещастници от избирателните комисии. Абсурдна държава - качествените ваксини си изразходваха за ***, които само един ден ще имат досег с повече хора, и то влизащи с маски на лицето и за броени минути.
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази ваксина, където не е наред? Тази, която е създадена преди година за първия вариант на Ковид? На всякъде изтеглят партидата, само тук елате и си сложете.Факт, че лекарите са уморени. Но много ще ме извинявате, ама ако вируса не ни умори, дай да си слагаме точно тази ваксина.
11
3
 
6
 
! Отговори
Интубист преди 3 години
Като не щете мира ще има сектира .
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отговорност никой не поема. Това знаем от времето на живков. Всяка партия поема само политическата отгоорност. А целокупно народа - колектива останалата отговорност. Индивидуално отговорност се поема САМО в салона за подстригване.
9
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не ви иска никакви ваксини сложете си вие у *** тия ваксини няма да се ваксинират хората стига с тия ваши убийствени ваксини забрана за всички ваксини бог да ви накаже най скоро време долни лешояди да горите в ада
8
4
 
14
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Който не иска никаква може всеки ден да пише по форумите че няма да се ваксинира за да му е готино.
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не иска доброволна ваксина ще бъде изклизмен докът го ин туби рат ту биРа тОще на входа. Тъй рече доктора.
6
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Декември: Ще има ваксини за всички, ще има избор коя да си сложим.Януари: Няма ваксини, хаос с процеса на ваксиниране.Февруари: Все още няма ваксини, зелени коридори за малкото останали ваксини. Астра Зенека спира да се прилага от редица държави, защото ни стаа.Март: Установена е кофти партида на Астра Зенека, пратена до редица държави, включително България (разбира се). Бодете се с Астра Зенека, че няма друго и ще трябва да чакате.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя *** от къде изникна?
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До не разбралПак ще чака, докато не си промени мнението.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво ще чака ?
2
1
 
37
 
! Отговори
Татул преди 3 години
Добре де, Астра зенека. А къде отидоха ваксините на Пфайзер и Модерна , които пристигнаха онзи ден. Защо никой нищо не казва за тях? Кои са привилигерованите да се възползват от тях. Като отговаряте само за разпределението, я кажете къде ги разпределихте тези.