Затягат мерките, затварят молове и фитнеси в София, ако продължи така

Засега има свободни места в столичните болници
Обновена: 14 мар 2021 10:36 | 14 мар 2021 10:35, Камелия Цветанова
319
Затягат мерките, затварят молове и фитнеси в София, ако продължи така
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че ситуацията с пандемията в София продължава да е тревожна.

„От петък са в сила нови мерки, но следим ситуацията ежедневно, за да предприемем допълнителни, ако има нужда”, уточни тя пред Нова телевизия.

Още по темата

Кметът посочи, че за днешния ден броят на новозаразените в столицата е по-малък от вчера, но въпреки това кривата върви нагоре.

„Най-голямото ми притеснение е болниците в София да имат капацитет, за да могат да оказват качествена помощ на всеки нуждаещ се”, каза тя, като обясни, че все още има свободни места в лечебните заведения.

Фандъкова уточни, че в София никога не е имало пълен локдаун. Посочи, че се акцентира върху няколко неща - да се минимализира събирането на много хора, да се даде възможност да се спазват мерките и да се осъществява строг контрол.

„Наблюдението, което имаме, вследствие на проверките, е че повечето хора в София спазват мерките, за което аз много благодаря. Това е най-важното и само то може да ни помогне да не се стига до много по-тежко затваряне”, каза кметът.

Тя беше категорична, че проверките за спазването на мерките ще продължат, ако не се спазват - ще се затегнат.

„Ако трябваше да решавам за затварянето на училищата, от образователна гледна точка, бих предложила не само да се затворят последни, но и изобщо да не става това. Много ученици ми пишат за това”, категорична беше тя.

Кметът на София съобщи, че по настояване на директора на Столичното РЗИ следващата мярка, ако се наложи, ще е затваряне на големи търговски вериги и фитнеси.

Относно фаталния инцидент с момчето, починало от токов удар в София, Фандъкова каза, че продължава разследването по случая.

„За трите павилиона, които са на общински терени, са издадени заповедите за премахване. За двата, които са на терена на болницата, очакваме констативните актове, за да може да се издадат такива заповеди”, обяви кметът.

Тя беше категорична, че нищо незаконно не трябва да остане работещо. „Затова настоявам всички, които имат отношение, спешно да се мобилизират и да я свършат. Абсурдно е да работи обект, който няма удостоверение за въвеждане в експлоатация”, обясни още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
7
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен222 абе хубаво че си ровнал в Нета....Но я ми кажи:..-Щом "Отбелязвам" според теб е "цитат",ако отбележа,че времето днес беше слънчево,това ЦИТАТ ли ще бъде?..Ако "казвам" е "цитат",то като казвам че ТИ си неграмотния,това "цитат" ли ще бъде,или просто констатация?..Ако спомена че днес е "Сирни Заговезни",и това ли ще бъде "цитат"?..Много тежко си деформиран!..В областта на мисленето и логическите заключения,разбира се....упорит си,но...
213
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТо"не си разбрал смисъла на това,което написах.."Нагъл си.
212
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТо"Ехо,СПОМЕНАВАНЕТО на събития НЕ Е "ЦИТИРАНЕ"!!!!!"цитѝрамЗначение на думата цитирамцитираш, несв. и св.1. Привеждам цитат.2.Какво/кого. Отбелязвам, казвам, споменавам.Неграмотен си.
211
3
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
до 218:не си разбрал смисъла на това,което написах....но нищо..Иначе примера ти е показателен..ЗА ИГРАЧИТЕ от така нареченото "полическо пространство"..
210
14
 
8
 
! Отговори
Ваксиниран Ковидиот преди 3 години
И? Със спирането на ваксинациите извършихте и предумишлено убийство на стотици хора.
209
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен203за последно,защото се натъжих...Както казва Остап:-"Попаднал съм сред босяци без висше образование"Ехо,СПОМЕНАВАНЕТО на събития НЕ Е "ЦИТИРАНЕ"!!!!!Цитиране е горното мнение на Остап !..Цитата винаги се поставя в "КАВИЧКИ" и препоръчително би трябвало да се спомене чий е ТЕКСТА,който цитира пишещия!..но явно разбираш от тия работи толкова,колкото аз разбирам от..шев и кройка..
208
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТо"махнете психаря от Банкя,дайте ми възможностите,които той си е ПРИСВОИЛ,и тогава ще разберете моето решение!"С други думи, предлагаш нещо, което е невъзможно, за да си говориш глупости.За да ти илюстрирам нелепиците, които говориш, ще ти дам аналогичен пример, който да илюстрира поведението ти:Ако ми дадете възможностите, които Борисов си е присвоил, всички ще ви направя милионери! Само ми ги дайте и ще видите!Знам, че никой няма да ми "даде" нищо, няма нужда да изпълнявам.
207
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоНИЩО не си чел от "записите" по въпроса (в интернет или другаде), и ти ЛИЧИ. Опита да кажеш, че някой говори от името на очевидец, когато той не прави такова твърдение, е логическа грешка, която се казва (сламен човек), т.е. адресираш нещо, което никой не твърди, тъй че освен неграмотен за темата си и логически бос, тъй че не се опитвай, защото не знаеш с кой говориш от другата страна.Знам, че това генерално ви дава увереност да дрънкате глупости, а трябва да е обратното.
206
5
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До анонимен до просотомахнете психаря от Банкя,дайте ми възможностите,които той си е ПРИСВОИЛ,и тогава ще разберете моето решение!..За сега,решенията се искат от Шайката..А те /"решенията"/ са ..както се изрази един колега долу,като на пиян шофер,който се лута ту на ляво,ту на дясно,..и накрая-в дерето.
205
3
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен203драги,аз не съм бил роден тогава и не мога да коментирам нещата като "свидетел"!ВСЯКА информация е ОТ ЗАПИСИТЕ,които са правени...Има ги и в Нета,за това го споменах...Но виж,ако ТИ си бил юноша по онова време и можеш "от първа ръка" да коментираш,като свидетел,тогава..да,записи не ти трябват...но май не си прескочил юношеската си възраст и сега....В такъв случай твоите "категорични мнения" СЪЩО са породени от ЧЕТЕНЕ НА ЗАПИСИТЕ!..било в Нета,било в други места.
204
7
 
13
 
! Отговори
Няма свобода наслово преди 3 години
Само посмейте пак да затваряте, човешки подобия такива
203
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лел, Юрданке, виж си градския транспорт- там е навалицата.Стига си разсипвала на хората бизнеса и живота. Автобусите не само, че са тъпкани, ами и мръсни. Тия приказки за два пъти на ден дезинфекциране не ни ги разправяй.
202
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен до просотоТой няма решения. Реално момчето е наистина такова, каквото се е кръстило и когато този факт лъсне винаги започва да пее как "само си казва мнението" след което изчезва вдън земя. За разкош може да хвърли няколко селски обиди и дотам.
201
2
 
2
 
! Отговори
анонимен до просото преди 3 години
Многонезнайко ,я дай някое предложение за ситуацията , та да ти се постави окончателна диагноза.
200
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 208Измама е за неграмотните. За нормланите хора е здравен проблем, за който трябва да се вземат мерки да не стане по-голям.
199
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-голяма измама от кацането на луната.
198
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусчето е една ноляма измама за бyнаците, които ще платят масрафа
197
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нескопосано управление, това е.
196
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоНеграмотен си, затова за теб "ефекта е нулев".Ако възпирането на покачването на цифрите на заразените и критичните в болниците за теб е "нулев" ефект значи просто си напълно неадекватен.
195
7
 
14
 
! Отговори
Така преди 3 години
Затворете училищата и детските градини!Страшно става!