Болници пред колапс: Системата ще издържи, ако се спазват мерките

Английският вариант на вируса по-лесно заразява, каза д-р Борил Петров
17 мар 2021 10:33, Анисия Иванова
33

Общинските болници са пред колапс. Над 75% са заетите ковид легла в болниците в София.

"Ситуацията е сериозна и доближаваме критичната точка. Имаме 12 свободни легла, а вчера сме изписали 26 души. Приели сме 12 пациенти. Смятаме да разкрием и 35 нови ковид легла", каза за "България сутрин" директорът на Пета градска болница д-р Борил Петров.

По думите му те няма да са за сметка на останалите легла в отделенията.

"Имаме проблем най-вече с медицинските сестри заради заболеваемостта. Обединихме се на срещите при здравния министър, че трябва да има нови по-строги мерки. Здравната система ще издържи, ако гражданите спазват мерки. Абсолютно всички! Притеснителното е, че английският вариант на вируса е по-агресивен и по-лесно се заразява човек", посочи д-р Петров за Bulgaria ON AIR.

По думите му за момента в болницата няма деца с COVID-19, но вчера 27-годишен пациент се е влошил рязко.

Директорът призна, че медицинският персонал е на предела на силите си и отново призова за спазване на мерките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кръчмарите много страдат. Пред колапс са.
26
0
 
1
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
Бразилците от маалата добре ги лекуват. Явно с такива търговци лечението е тоягата.
25
0
 
2
 
! Отговори
DaVinci преди 3 години
А да... И който гласува за герб да бъде съден за тежко престъпление срещу българската държава! Боко главата от март мин. Година до сега колко болници и здравни заведения построи?! Говорейки за 2 3 4 5 вълна и прочие. Купи на еврината ваксина с която предполагам не е ваксиниран. Прави хората на луди. Отваря затваря... Обрича хората на мизерия. Този трябва да бъде екзекутиран публично и да пратят сметка за куршума на семейството му!
24
0
 
2
 
! Отговори
DaVinci преди 3 години
Ясно е че болниците и господата медици или голяма част от тях яко лапат ***! Боли те зъб ковид боли те крак ковид... Смешници. Нито здравната ни система е нормална нито доктороте ни са читави. Всичко е мутри крадци и далавераджии. После нвкакви докторчета ще си карат новите S класи и не се питайте тоз от къде има кинти... Смешници. Докато си траем ще е така *** *** а не народ!!! Срам!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ам значи няма да издържи...
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се хоспитализира куцо и сакато - няма да има места в болниците за наистина болни хора. И е нормално и за болки в ноктите да приемате в ковид отделенията - я какви цифри са по тая пътека! Още от лятото, когато обявихте, че ще се плаща яко по нея, беше ясно какво предстои - липса на лечение на всякакви други болести и по всички други пътеки.И то си се получи.Не се иска много акъл и опит, че да се се сети човек и за последиците, и за причините.
21
0
 
3
 
! Отговори
ПП-ГЛАД преди 3 години
БОЛНИЦИТЕ СА ФИКТИВНИ ДРУЖЕСТВА ЗА ИЛЮЗИИ И МЕЧТИ че може би ще ви лекуват, и вероятно това е здравеопазване.Само частните болници помагат на хората с пари. НЗОК трябва да се закрие и който плаща ще се лекува, който не плаща ще ходи по знахари, билкари и др. НАРОДНИ ЛЕЧИТЕЛИ.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте приказвали глупости."Мерките" са жалки опити да залъжете хората, че лрешаването на проблема зависи от някакви си неграмотни калинки по щабове и оадминистрации. От нищо фи никого няма да предпазят мерките. Като ги гледаме - повечето са откровено мал - оумни - вечерни часове /бие по тъпотия всички останали тая/, затворени училища - отворени МОЛ-ове и игрални зали; пр - ц - али най-разнообразни, през които виреусите си минават както си щат и, най-важното - изкуствено заразяване с ваксини
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тиквоуправлението е пълен провал, няма как да е иначе когато държавата се управлява от еднокнижници и калинки!
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами този английски вариант да не е от вчера.В Обединеното кралство броя на заразените и починалите с Ковид е вече сходен с България. Къде са ви ваксините? Лъснаха ви евро-социалистическите петилетки във ваксинирнето. Няма ли да излезе пак някой професор да обяснява как сме щели долятото да ваксинираме 70%?
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еййй какъв пророк е тоз ! Болниците винаги са били трагичен случай , дори и без настинката !!! Да не говорим , че смърдят на гняз и какво ли не, все едно никога не са били чистени !!! Но нека набутаме настинката в играта !
16
1
 
19
 
! Отговори
Най--новото е преди 3 години
Че ковида не ходел по заводите и по държавната администрация ,не ходел по полицията ....той е само по моловете фитнесите ресторанти ,дискотеки и училища
15
1
 
6
 
! Отговори
Локдаун и пари ? преди 3 години
Една ,ама до кога бе докторе ,накрая като свършат личните милиарди на Бойко аз пак ще съм в къщи заключен без пари ,ама ти пък ще работиш безплатно защото няма да има ,това няма да е последното затваряне ,да всеки може да иска затваряне ,ама парите за затварянето не ги давате лекарите ,гледайте си вашата работа и не бягайте в чужбина ,а за затваряне без пари не давайте акъл...
14
0
 
13
 
! Отговори
Баста преди 3 години
Стига сте се оплаквали до преди 1 година само стояхте и се чудихте от коя пътека да измъкнете по вече пари а ние бяхме подвижни касички на вас и гледахте колкото се може да ни одерете кожата Видяли сте работа За пет парине струват поголямата час от гилдията Само знаете да ревете Падишаха какво каза работа работа работа
13
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При 4000 нови заразени на ден не е далеч времето когато няма да могат не просто да ги хоспитализират, а няма да могат да ги прегледат дори. Вие си живеете в илюзията, че ако на вас се случи нещо такова някой ще ви намери местенце където да ви лекуват. В която и държава да отидете при постоянно нарастване на заболелите здравната система няма да издържи. Да не говорим, че може и да ви вземат парите с къщата барабар за да си платите лечението.
12
0
 
5
 
! Отговори
QRS test преди 3 години
Няма страшно, бай ви проф Генчо Начев ще пренасочи 200-300 милиона от кРадиологичните пътеки и хоп, нов живот ще заживее системата. Е малко ще църкат по частните кардиологии ама няма как ... еквилибрираме системата
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медиите и такива като този доктор са съучастници в геноцид и престъпления срещу човечеството!
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците нали спазват мерките бе! И пак нищо...
9
3
 
4
 
! Отговори
ПП-ГЛАД преди 3 години
1.ДЪРЖАВНИТЕ Бюра по труда (ДБТ) работят, "работят" и правят СБИРКИ, а УЖКИМ е LockDown!!!??? 2. ЗАТВАРЯТ училилища, молове, фитнеси, заведения и почти всичко, но не и ДБТ!3. Според "здравния" "министър" и "НОЩ" излиза, че Covid19 не се прихваща от ДБТ, КОИТО не подлежат на НИКАКВО ЗАТВАРЯНЕ И КОНТРОЛ!4. Затварят се държави, но ДБТ и Агенцията по заетостта - НЕ!5. Докога ще има ДБТ, вместо частни конкурентни фирми?6. ДБТ насочват БЕЗРАБОТНИ да сеят зарази и да бъдат заразявани!
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъсахме се да ви спазваме мерките цяла година. Какви мерки не ви спазваме, бе? Я кажете? Какво ни се нахвърляте само? Даже *** са с маски. И клошарите даже. Само Бойко Тулупа ходи без маска.