Кола пропадна в шахта, но глобиха шофьорката

Санкцията ще бъде обжалвана
18 апр 2021 18:37, Нели Христова
61
Кола пропадна в шахта, но глобиха шофьорката
Снимка: Facebook

Лека кола пропадна в зейнала шахта на ул. "Луда Яна" в широкия център на Пловдив и по чудо водачката се отърва само с уплах. Щети по автомобила обаче има, но полицаите изненадаха шофьорката с акт, съобщават от "24 часа".

За инцидента с хлътналата кола сигнализираха от групата "Да спасим парка зад хотел Санкт Петербург" и пуснаха снимки.

След това написаха: "Поредната жертва на Водния проект", тъй като от половин година там се прокарват нови тръби и канализации, а улиците буквално са разкопани.

На място пристигнаха полицаи, за да санкционират водачката на пострадалата кола. Според жители на квартала заради разкопаните улици там често ставали подобни инциденти.

Уплашената шофьорка още повече се притеснила, когато получила акт от полицията. Мотивът бил, че е нарушила пътен знак. Според местни обаче там няма указателни табели.

"Повикахме полиция, за да издаде протокол за инцидента. Вместо това глобиха жената", изумени са очевидци.

Санкцията ще бъде обжалвана в съда. Граждани питат защо не е санкционирана фирмата, която не е обезопасила шахтата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Застрахователите само такива актчета чакат. След годинка всички пари са върнати обратно, че даже си и на плюс, остава само разправия та. Трябва да се въведе персонална отговорност. Като се почне от неукия тупань с палката, на който са му измислили дефиницията несъобразена скорост, за да може колкото и да е гламав, да съставя обвинение и вменява вина, та до кмета. Като платят два-три пъти от джоба си и ще се научат.
39
3
 
14
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Това са полицаите, които изписват ,,Ханко брат" вместо ,,Хан Кубрат". И с правилника се справят по същия начин, както с правописа...
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Maя Манолова ще оправи нещата
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това на снимката кола ли го наричате?
36
1
 
21
 
! Отговори
Втрещен преди 3 години
Защото аз видях клипа и хората настояват да бъдат вписани като свидетели, милиционера се святка "свидетел е само колегата ми, я да не ме учите на работата ми" !!!! Бе милиционер неграмотен! Хората искат да са свидетели! Станало е пред очите им. Ти тътразулник бюджетен не си бил там !!!
35
1
 
18
 
! Отговори
Застраховател преди 3 години
Въвеждане на задължителна застраховка "некомпетентност" на служителителите на МВР! Моментално! Готов съм с офертите. И да, нещо обичайно е в нормалните държави. При подобен проблем аз ще изплатя щетите на пострадалите и ще ги потърся след това от МВР и КОНКРЕТНИТЕ виновни. Не от цялото МВР.
34
12
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
"Шофьорката" е махнала знака нарочно, за да изкара полицайчетата виновни и да й платят щетите. Знаем ги тези ...ски номера. Улицата я ремонтират и тя няма работа там. има и други улици по широкия център на Пловдив.
33
0
 
10
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 3 години
Българска работа...
32
0
 
23
 
! Отговори
чл. 21 преди 3 години
Принципно този член за "несъобразена скорост" отменя целия правилник. Аз имам НП по същия член за движение с ВЕЛОСИПЕД. Говоря им кротко "Какво пишете бе, отиваме на съд" , а милиционера се ежи. А после как се черви когато съда се смя преди да отмени акта не е истина.
31
0
 
16
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
В нормалните държави , улици в подобно състояние са затворение за движение на хора и автомобили.
30
1
 
4
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 3 години
Като малък се считаше за лош късмет да стъпиш на шахта и ако случайно го направиш - подскачаш три пъти на един крак , също така като видиш линейка - се хващаш за нещо червено , имаше "рутуал" ако като говориш с някой и кажете една и съща дума едновременно или като вървите заедно да не минавате от двете страни на стълб ...
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подобна случка във Варна. ВиК изкопали цилиндър 3.5 метра диаметър на 4 ри метра дълбочина за новият Кауфланд и вечерта даже не са сложили знаци или светлоотразители. На пътя един изкоп на две платна и това е. Карам зад един и оня изчезва от пътя?!?? За секунда скачам на спирачките избегнах всичко с едино врязване в купчината. Човекът с малко дете го изкарах полу жив от ямата. Дойде полицията, написа му акт за несъобразена скорост. Вика съдете ВиК..?!? Колите на кайма...
28
1
 
26
 
! Отговори
Няма смисъл преди 3 години
И на мен ми се случи нещо подобно в една студена зимна вечер. Обадих се на 112 уж да ми помогнат. Дойдоха, провериха ме за алкохол, писаха ми акт за 'несъобразена скорост спрямо пътните условията', макар че реално скоростта не беше фактор за инцидента и си заминаха. Буквално ме оставиха да се оправям сам в 3 часа сутринта да търся пътна помощ и тн. Та от тогава знам - ако няма пострадали хора, по-добре звъннете на някой познат да ви дръпне, не си хабете нервите с полицаите.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се смени новият министър!
26
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
В Пловдив улица "Луда Яна"е в Кършияка, ама щом мисирките ни пишат в Широк център ще гледаме да не се възгордеем! Това е най-малко второ такова изпълнение в района! Една фирма копае, друга полага ВиК, трета полага асфалта! И така се усвояват едни пари от еврофондове! Обаче с асфалта нещо много се моткат! Та така! А за парка зад Парк Хотела новото е, че Таха Рахман си го е прибрал от бизнесмена от Устина Байрам Солак! Запис на заповед или нещо такова! А кой застрои паркинга на хотела?!
25
0
 
10
 
! Отговори
4epa преди 3 години
НЕ СЕ ОТ4ЕЛА НА УШЕВИ !!!!!!!!!!!
24
4
 
11
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Аванта няма гърч за всеки,хазната е празна.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Пловдив никой не спазва правила, знаци, маркировка...
22
1
 
6
 
! Отговори
Принципно си прав преди 3 години
До Елементарно Но не юристът издава наказателно постановление, а началник в съответното звено.
21
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехх, принудиха ББ да си подаде оставката и се започна. По негово време нямаше такива неща.