Паметникът на Съветската армия в София вече бил опасен

Имало нарушения по конструкцията, бил за ремонт
152
Паметникът на Съветската армия в София вече бил опасен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За опасен обяви кметът на район "Средец" Трайчо Трайков Паметникът на Съветската армия.

"Бих искал да помоля гражданите и гостите на София, които посещават Княжеската градина да избягват големия монумент, построен през 1954 г от обявения за престъпен комунистически режим, в прослава на окупационната армия на СССР ("Паметник на Съветската армия")“, призова той в социалната мрежа Facebook.  

"Същият се намира в недобро конструктивно състояние и в момента Областната администрация е задвижила процедура за получаване на 390 хил лв от държавния бюджет, за да го ремонтира. Помолили са и общинския строителен контрол към СО да ограничи достъпа и да забрани провеждането на мероприятия от всякакъв вид", допълва той.

По думите му кореспонденция по състоянието на монумента върви от години и Областната администрация е отговорна, ако стане някоя злополука.

"Сегашният областен управител Митко Михайлов, с когото сме работили добре по различни въпроси наследява темата и е длъжен да предприеме някакво действие. Писал съм и по-рано как предишният областен управител беше изразил подкрепа за предложението на руското посолство да финансира ремонта срещу получаване на собствеността върху монумента, но то е било отхвърлено поради несъгласие на МВнР", посочва Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Паметник на окупатора в центъра на столицата? Да се премести в специален музеи на окупаторите!
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 22" "Бутаи те го и тураите фесовете щом сакате". _____________________________ Не "сакове" да го бутнат, а да го преместят в музей.И не искаме фесове да туряме Второто не произтича от първото.
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно заради такива изстъпления на сините комунисти се чудя дали изобщо да ходя да гласувам. Ако Радевите хора са такива като тоя кмет няма да гласувам .
41
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събаряй те го и камъните на тоалетна
40
9
 
7
 
! Отговори
доообре преди 2 години
Всички се карат на руско-български отношения, докато някой доволно потърква ръце от намеренията (напълно реални) да бъде премахнат и на негово място и на мястото на плувния комплекс "Мария Луиза" да издигне един ден, цитиран от медиите така: "Най-високият небостъргач на балканите в центъра на София". Спорът за руснаците е безсмислен. Аз съм дете на двете страни и не мога да разбера крайните русофили и русофоби. Оставете миналото - гледайте бъдещето, че така и паметника на Левски ще бутнете.
39
5
 
10
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Трябва да се добавят бутилки водка към паметника, да се издигне наблизо паметник на Георги Димитров с бутилка мастика в ръка и да се направи кръчма. На най-изявените пианисти в кръчмата да се дават значки "Димитровски пианист" както и специална Димитровска награда за най-много изпита мастика.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес. РУ редакторите с леека корекцийка в подкрепа на русофилите..... Да не ги обидим случайно....нали така , редакторчета?
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте заглавието. "...бил опасен"!Още е опасен за нацията!Затова и руското посолство го брани с нокти и зъби. Затова задължиха държавата и полицията ни да бдят над него денонощно, вкл. и с видеонаблюдение!И ние плащаме ли, плащаме... Тъжно... Жалко...Нека, който иска да го гледа, да плаща в музея и да си го гледа!
36
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че той от години си е опасен. Редовно падат плочи от облицовката. А в основата си е кух. Има доста широко помещение отдолу, където зимата живеят клошари и кучета. И всички знаем какво ще стане, нали? Гранитът ще отиде на някоя мутра за двора. Демонтажът ще се окаже за няколко милиона на "наша" фирма. Джилядзуту от фундамента - в някой джоб. И после пак някоя наша фирма ще направи там поредната безсмислена простотия за още няколко милиона, която няма място в парк. И руското посолство ще се нацупи
35
7
 
6
 
! Отговори
радевис преди 2 години
Да си върнем мавзолея
34
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махайте този цирей в центъра на София възхваляващ окупатора
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека *** да кажат защо мирния договор след втората световна е подписан в Москва на 28 октомври 1944 година, а не в Кайро с Англия и САЩ на 1 септември 1944.
32
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има закон за БКП. Има решение за демонтиране, а не за премахване. Парите за него са от принудените от БКП българи. СССР, сега русия нямат връзка с него, освен че им възвеличава окупирането на България. Стига давахме пари за него! Стига славехме окупатора, обявил ни война на 05.09.1944 г.!Демонтаж и преместване в музея!
31
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Левски е митичен герой създаден от братушките
30
1
 
10
 
! Отговори
ръждата преди 2 години
Времето тече..., всичко старее, всичко се променя... хора, спомени, народи, култури, идеологи, дори държавите - едни се разпадат и изчезват, а на тяхно място се появяват други. А, след това, всичко се повтаря - в началото като фарс, а след това като трагедия! Кръговрат, да го е....! -))))))
29
3
 
10
 
! Отговори
радевис преди 2 години
Те първа ша видим що е то окупатор
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога такава сума е давана за поддръжка на паметник на Левски например?Ай...тир БЕ, русофилски!Няма да уважаваме нашето , а ще се покланяме на чуждото...А?
27
11
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
така наречените десни с какви евтини номера излизат уж бил опасен хаиде да горазрушим като го цапат с боя не е опасен сега изведнъж стана опасен зорлемнагнетяват положението
26
6
 
2
 
! Отговори
до 27 преди 2 години
Вземи прочети книгат за мирните преговори в Кайро. Това не са хипотези а реални факти.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Вазов мавзолея махнаха а тая от време оно още седи точно в центъра на София