Минеков за пожара в "Син Сити": Класически вид престъпност

При такъв инцидент сградата трябва да се отнема от собствениците
9 ное 2021 12:58, Ния Христова
111
Минеков за пожара в "Син Сити": Класически вид престъпност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
"Трябва незабавна промяна в закона - при такъв инцидент незабавно сградата да се отнема от собствениците, защото собственикът е длъжен да поддържа и охранява тази си собственост". 
 
Това коментира министърът на културата Велислав Минеков, цитиран от bTV. Той посети мястото на поредния пожар в бившето кино "Възраждане", където до 2016 г. се намираше и дискотеката "Син Сити".
Още по темата
 
 
"Класически вид престъпност е това, явно мафията набира сили, предполага, че служебното правителство скоро ще приключи... Това е схемата как да унищожим паметник на културата - подпалва се покривът, влиза вода в етажите, в плочите, след което плочите премръзват и се обявява сградата за негодна и строите вашия билдинг с новите 28 етажа. Винаги има един клошар, само че нали няма да се заблуждаваме, че не става дума за клошар", подчерта още министърът.
 
"Ще се постаря това да влезе в прокуратурата, защото съм бесен", допълни Минеков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
какъв хотел ще строят на това мръсно и шумно място там трябва да има парк смного дървета да чисти въздуха
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм софиянец, но "Син Сити" не беше ли чалготека, спомням си навремето, че ме замъкнаха там, бех пиян, иначе не слушам чалга......хахахахаха :)))
52
10
 
8
 
! Отговори
Фотограф преди 2 години
А бе, Минекян , ти повече приличаш на клошар от истинските ! Как приемат културните дейци подобно *** за министър ?????? Учудващо !!!!!
51
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
''При такъв инцидент сградата трябвало да се отнема от собствениците''Те комунистите знаят само да отнемат частна собственост.Научили са се да лъжат и да крадат,друго не знаят!Тоя полудя ли Минеков?!
50
10
 
8
 
! Отговори
Бай Кадия преди 2 години
Явно ПРашков не пази гърба на Минеков! И сега Минеков се жалва на арменския поп. ПРашков е зает с избори. Така че гледай си там историческите дискотеки. Обади се на Хаджигенов и Мая да ти пратят "охранители" на обектите. А нищо чудно те да са ти помогнали за освобождаване на терена?!
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 53Ако назначиш даден човек да ти пази собствеността, обаче се издъничелщка, предполагам, че ти ще си виновния, нали такова ти е мисленето :))) Все едно да обвиняваш жена си в изневяра, а тя да те обвинява, че ходиш по чужди жени......поне вложи някакъв смисъл в това което пишеш, инциденти се случват :)))
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 53: Не изглежда добре, щото не се поддържа. Припомням как навремето събориха първото кметство на София, впоследствие градска библиотека срещу сградата на Виваком. Оставиха го да се руши, бутнаха го с фанфари и си направиха хотел. Не е задължително всичко да изглежда като Версай, но човек трябва да има памет.
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 51? Какво бе? Какво не ти харесва?
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40 - Не че нещо, ама тази сграда не е особено красива, ако трбява да сме честни. То и аз притежавам имот от възрождението, но е изглежда окоо 50 пъти по-добре от тая съборетина и никопй не ме кара, да го държа.
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм гасил пожар в заведение в мол, бех нощна смяна, некой е забравил включена фурната.......хахахахаха :))) Почерпаха ме хорицата със стабилен обяд, благодарих им и си тръгнах да охранявам.....:))) Мейби собственика е виновен :)
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А епохата в Елада и Рим е свързана предимно с разврат." - Свързана е в кухата ти глава. Ако си мислиш основно за секс, то си изтървал много.
43
4
 
2
 
! Отговори
До 46 преди 2 години
Не ме интересува Елада, нито Рим, тая *** гръкоримска kлoaka, която е на булевард, наречен в памет в памет на Българския писател и революционер Христо Ботев, ***! Срещу тая сграда има паметник! Редно е да разрушат и премахнат до основи тая сграда, а на това място да се оползотврои
42
5
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Това не беше ли чалготека???? Пожелавам им и на другите такива същата съдба.
41
5
 
6
 
! Отговори
Див Петел преди 2 години
Престъпност има и процъфтява, заради такива като Вас г-н Минекофф, които миналото лято правихте золуми в центъра на София и се напивахте с Мая и отровното трио като казаци за сметка на тия същите мутри, които сега си търсят обещаното.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40 - Всъщност е. Сградеата е вече опетнена!!!!
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42: Аман от такива специалисти по история. Ми мини да събориш Рим тогава, мини и през Атина, че ти бъркат в морала. Дай да бутнем всичко, щото е по-лесно, пък и зрелища стават! А приказката за зрелищата са я измислили и приложили успешно точно в древен Рим, "града на разврата".
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бати селското мислене, собственика ако е на Малдивите и е поверил обекта на даден челяк, обаче ония се е издънил, обвиняем ли го прави ? :)))
37
1
 
0
 
! Отговори
Митко кунгфуто преди 2 години
Аз нищо не знам.
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мине(т)ков най-хубавото което можеш да направиш сега е да млъкнеш и да почнеш да си събираш нещата от кабинета!!!!
35
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво, че изгоря тази сграда, наречена неправилно "Град на греха",би трябвало да беше наречена "Сграда на греха", която е грозна, боядисана отвън с дяволски червен цвят, а на фасадата й има фигури/статуи на гръко- римски блyдници, пpocтитyтkи, порнита, путани,йеродули. А епохата в Елада и Рим е свързана предимно с разврат. Това не е престъпност, Минеков не трябва да се притеснява, това е поправка, понеже тази сграда опозорява цялата Българска столица и град. Тъй да е и с всичко мръсно.