Цените на такситата в София по-високи, очакват отлив за кратко

Тарифите не са били променяни от десет години
2 яну 2022 10:33, Елка Василева
97
Цените на такситата в София по-високи, очакват отлив за кратко
Снимка: архив, БГНЕС

Цените на таксиметровите услуги в София вече са по-високи. Причините за поскъпването са по-високите цени на метана, на авточастите - с около 30 процента, както и на голяма част от стоките. Това каза Петър Владимиров от националния таксиметров синдикат:

"Новите цени са 1,05-1,21 лева минимални тарифи за град София, 1,78-2,19 лева, като тези тарифи не са пипани десет години, така че беше нормално след десет години да има актуализация", каза Владимиров пред БНР.

От бранша очакват само в първите един-два месеца да има отлив на клиенти с около 10-15 процента.

"Както казвам аз, който ползва такси, няма да се качи на градски транспорт. Нововъведения в автомобилите няма как да има, тъй като в момента работим с доста висок клас автомобили. Единственото нещо, което може би ще се подобри най-вероятно, това ще бъде самата хигиена на автомобила, поддръжката на автомобилите. Сега това, което направи жест държавата, да намали патентния данък на 300 лева, като останалото се компенсира от държавата, тя се поема от министерство на финансите. Това е една помощ към таксиметровите шофьори, която е във връзка с пандемичната обстановка от Covid-19", каза Владимиров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Организираният човек не се нуждае от таксиметров транспорт.
72
0
 
9
 
! Отговори
Лео меси преди 2 години
Ако ке се возят сами бакшишите
71
2
 
11
 
! Отговори
... преди 2 години
Лошо няма за цените, но:1. Данък 300лв / година е смешен - работник на минимална заплата плаща поне двойно.2. Къде отиде пазарната икономика - и досега можеха на тези тарифи, но искат общината да им подсигури картела - да не може някой по-евтино.3. Тарифите не са същите от 10 години, миналата година въведоха двойна начална такса - това качва всички курсове.4. Високия клас - редовно виждам над 10 годишни кошници.Нека има цена на километър и на повикване, ударно кашиха на минута - 31ст от 21.
70
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема е ваш с цените и не трябва да се обяснявате! Има метро,трамваи,тролейбуси,автобуси...! Който не бърза,на всяка цена , си купува билет и няма проблеми с висок клас таксита и културни шофьори !
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом Кирето позволява , дигайте!
68
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вдигайте цените,щом има кой да ви плаща...! Защо не! Само не говорете глупости за висок клас коли! Висок клас риск по скоро с тия метани и газове!
67
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължаваме промяната. Киро Черкезина и чобанина от президентството не ви ли казаха, че промяната ще е само в цените и то нагоре, а за вас ще остане удоволствието на плащате и гласувате за жидомасони? После е**не нема каяне...
66
1
 
16
 
! Отговори
Роро преди 2 години
Рядко можеш да уцелиш чисто такси, обикновено миришат на цигари и застоял въздух !
65
3
 
10
 
! Отговори
Maxim преди 2 години
Използвайте maxim, все още са по-евтини поне с 3-4 лв от останалите "висок клас" таксита.
64
1
 
17
 
! Отговори
аз-ът преди 2 години
не знам как е по другите градове, но в СФ постоянно ги гледам по 5-6 коли седят и си бъркат взаимно по дупките. Хората не са *** ! Рано или късно тая бясна мания всеки да вдига ще удари свито потребление и "вдигачите" ще "вдигат" на пръсти - да видят къде е началото на опашката за безработни на борсата.
63
0
 
29
 
! Отговори
После за дълго. преди 2 години
Очакват отлив на клиенти за кратко, пък после и за дълго.
62
0
 
17
 
! Отговори
до 71 преди 2 години
Ако дойдеш във Пловдив изкараш за 8-часа 100 лв оборот във нормален делничен ден не чисти а ОБОРОТ без да ограбваш баби колто се возят от една болница до друга Аз ще ти стана роб на тебе ! Дори да се случи невероятния късмет един път тая работа във Пловдив не става макар ,че и тука има големи лаладжии. Има и такива които не возят ,а ограбват възрастни хора или болни дошли от други градове ,ама той Господ гледа .
61
0
 
8
 
! Отговори
Охааа идва ЕС-то преди 2 години
Пенсионерите стоят във такситата още защото не са ги подгонили здраво за осигуровки и намират разни не законни врати иначе по закон няма значение дали си пенсионер осигуровки се плащат ! Печелят фирмите който продават ефир и тези който дават коли под наем там държавата е така добра да не се рови много много кой коклко коли дава под наем на кои ги е писал баби дядовци братчеди .... а ако си ЕТ жив си изгорял всичко е срещу теб само да им паднеш .какво ли във БГ е направено както трябва???
60
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такси съм ползвал последно на 21 ноември 1977 година. От ц.гара софия до кв В. Левски ми струваше 2 лева. Или 20 ст на километър. За времето си бяха много пари с два лева можеше да си купя цигари кафе хляб 200 грама сирене и домати. Сега с 2 лева можете да си купите една у..мрела котка.
59
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общо взето живота доста поскъпна. Аз въртя геврека в София и с по-малко от 150 лв чисти не се прибирам.
58
3
 
5
 
! Отговори
Охааа идва ЕС-то преди 2 години
17 лв е горивото --- та ако таксиджията вдигне цените пак влиза във капан защото за 8-часа той не може да има повече от един курс на час при тези цени ,а иначе при евтини тарифи максимума е 3-курса .но колкото повече вдигаш повече дремеш ,има момчета семейства хранят седят във нарушение по15 часа трият лъжат само и само да занесат нещо във къщи и след 2-3 г разбират какво е таксито и се махат --има бая пенсионери които горе долу издържат , е това истината за таксито другите глупости ги пишат раз
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
добрее
56
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами само да кажа Spark са по-евтини вече. Такситата да си седят гладни. Време е да се позволи на Uber и Lyft да оперират отново в България. За да видим тогава как ще се конкурират такситата.
55
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кой ще им се качва вече на тия ..само някакви много закъсали
54
3
 
12
 
! Отговори
ааа преди 2 години
отлив ще има, но няма да е за кратко. Такситата в ЕС са скъпи. Такси в Лондон е безумно скъпо, в Амстердам до летището е 50 евро. Така ще стане и в София. По малко таксита, но на много по висока цена.