София с най-много ваксинирани, 43% от столичани с поне две игли

През последния уикенд 1124 души са ваксинирани в центровете
31 яну 2022 12:40, Красимир Ангелов
235
София с най-много ваксинирани, 43% от столичани с поне две игли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През последния уикенд 1124 души са ваксинирани във ваксинационните центрове на Столична община, като имаме спад спрямо първите седмици на тази година, обяви заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов пред БГНЕС.

"През първия уикенд стартирахме с 3500 души, втория уикенд 2000, а сега сме на 1124. Първите коридори бяха открити през месец май миналата година. Искахме да дадем достъп на хората в извънболнична среда, да бъдат ваксинирани в парковете, защото са много по-приятни през пролетта. Имаше огромен интерес. В парковете в София до началото на лятото работиха ваксинационните центрове. По-късно с помощта на големите търговски центрове ги преместихме там, защото лятото стана твърде горещо, за да се работи на открито", каза Барбалов.

По думите му интересът към ваксинацията се определя от вълните на нарастване на пандемията - когато има много заразени има и много желаещи за ваксиниране.

Според статистиката 43% от хората в София са ваксинирани, както и 62% от медицинските работници.

"В София процентът на ваксинирани е с 10% по-висок от този в страната. Близо 43% от хората в София са ваксинирани, като броят на ваксинирани при хората на 65 години е над 53%, а при медицинските работници е 62%. Това се дължи на добрата работа на общината и РЗИ", смята заместник-кметът.

Той уточни, че през уикендите хората предпочитат да се ваксинират в моловете, а през седмицата - в ДКЦ-тата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те ни искат умрели - кое от ковид, кое от ваксини, кое от глад- все им е тая. Тежим и пречим на Земята им, опасни сме, защото дишаме, пърдим - отделяме вредни газове, които предизвикват глобалното затопляне. Засега са нежни, но започнем ли да мислим и да го правим като канадците, ще си покажат рогцат. Ще ни спретнат една войничка.
187
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А мечтата на бачкатора как ваксинираните ще умрат, а той ще стане богат, няма да се осъществи"===>Първата част ще се осъществи за много от набодените, втората част за никого от бачкаторите.Богат ще стане този, който дирижира пЛандемията.По-точно още по-богат.А за да стане още по-богат трябва от някого да вземе.От бачкатора какво ще вземе.
186
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Софианци са железни
185
2
 
1
 
! Отговори
Краси преди 2 години
До Анонимен 202-ми умирай тогава !
184
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз, моя адвокат и няколко приятели сме в числото на ваксинираните...250 кинта съм платил за този pdf (сертификат)! И скоро пак така ще се "ваксинирам"!
183
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
София се напълни с болни мозъци.
182
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 201 Аз съм лекар и от моите колеги шест се разболяха. Всички са с бустерни дози.
181
16
 
6
 
! Отговори
до Веселинъ преди 2 години
Преди няколко дни говорих с личната си докторка и от нея разбрах,че нито един от пациентите и с бустерна доза ваксина не се е разболял.Над две хиляди от пациентите и били с бустерна доза.Това не го знаех преди това.А от неваксинираните познавам такива дето втори път боледуват.Не подлъгвайте хората.В нашият град имаше моменти когато загиналите от ковид ги погребвахаслед 4 дни,защото по рано не смогваха!
180
1
 
2
 
! Отговори
Да бе преди 2 години
Верно най много са ваксинираните , но все пак са само 45 процента - останалите са тия дето в момента са болни и от почти 2 млн град пак са много
179
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шопардлъшките отп ад ъци ще пукат бързо = много добре за България!!
178
22
 
1
 
! Отговори
Вируслав преди 2 години
Браво! Поставената от Брюксел цел за 70% скоро ще бъде постигната и тогава вече спокойно могат да приложат задължителното ваксане и няма да има голямо съпротивление. И още ковид фондове за усвояване ще има....и кокълчета ще останат за журналистите. А тогава крайно-десните екстремисти антиваксъри, ще видят кон боб яде ли!
177
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
София е и с най много болни .
176
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На две трети от тях сертификата вече е невалиден- минали са 9 месеца от втората ваксина.
175
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости на търкалета.
174
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питайте канадците и премиерът им, който е положителен с не знам колко бустера!Никой не знае къде е!!!Там в момента има почти революция!
173
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то там са местата, на които най-много изнасилиха работещите да се инжектират под страх от загуба на работа и препитание. Нормално.
172
0
 
22
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Само на хартия са ваксинирани, за да могат да живеят нормално - около мен доста са така. Пълен цирк е всичко
171
1
 
19
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Трябва да си много хай левъл интелект за да минеш през "ваксинационния" фругон пред мола, само щото ти извиват ръцете... Нека това да го оставим за Софийския Хай Лайф :)
170
1
 
10
 
! Отговори
преди 2 години
Понеже съм *** си вземам Софийска заплата докато седя извън тази високо интелектуална панелена махала... Другия месец като отскоча до Софийската махала смятам да си купя кодчето, колкото да покажа почит към височайшите граждани... :)
169
2
 
26
 
! Отговори
Софиянци преди 2 години
Имат най-много пари за фалшиви сертификати за ваксинация.Това да се ваксинираш,за да водиш социален живот,да ходиш в мол или кръчма показва само едно-че си безгръбначен,че не отстояваш дори решенията за собственото ти тяло,че се подчиняваш бързо ,лесно и безропотно,че си роб на системата.Това да се ваксинираш,защото са ти го наложили НЕ е признак на интелигентност,а на робско мислене и показва характер,податлив на манипулация