Уволнен полицай за ареста на непълнолетни в София

Директорът на Първо поема отговорността за случая
87
Уволнен полицай за ареста на непълнолетни в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Началникът на Първо Районно в София е подал заявление, с което поема отговорност за допуснатите грешки по изпълнението на инструкцията за задържане на непълнолетни и малолетни, информира МВР.

Друг служител на районното е освободен от МВР, а проверката по случая продължава.

Ръководството на СДВР беше изслушано по повод отвеждането на трима младежи в столичното Първо РУ на 25 февруари. На срещата с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, политическото и професионално ръководство на МВР бяха обсъдени ходът на дисциплинарната проверка за действията на полицейските служители, както и конкретни стъпки за изпълнението на препоръките в писмо от омбудсмана.

По разпореждане на министъра на вътрешните работи ректорът на Академията на МВР създава организация за извънреден курс за допълнително обучение на служители с полицейски правомощия - "Усъвършенстване прилагането на полицейските правомощия при работа с малолетни и непълнолетни".

Сред темите, включени в обучението, са  „Наказателноправни аспекти“, „Наказателнопроцесуални аспекти“, „Използване на полицейски правомощия – акцент при работа с малолетни и непълнолетни лица“ ,  „Защита на основни човешки права в полицейската дейност при работа с малолетни и непълнолетни лица“, „Предоставяне на полицейска закрила на деца“ и др.          

Курсовете започват на 5 март и ще приключат, докато не преминат през обучението всички служители от оперативните дежурни части, разследващите полицаи, служителите от Детска педагогическа стая, както и други служители с полицейски правомощия. След приключването на обучението служителите ще решават тест за проверка на усвоените знания.

Дирекция „Инспекторат“ ще започне тематична проверка в столичната полиция и областните дирекции в цялата страна. Ще се проверяват създадената организация и изпълнението на изискванията на Инструкцията за реда за осъществяване на задържане, оборудването на помещенията за настаняване на задържани лица и реда в тях.

Предприетите мерки от страна на ръководството на МВР се отнасят за грешките от страна на служители на полицията и неспазване на инструкцията за задържане на непълнолетни и малолетни лица, а не за работата на служителите по опазване на обществения ред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: арестполицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако махнат паметника , ще ходиме да строшиме с чук паметника на амер летци
68
3
 
11
 
! Отговори
факт преди 2 години
рашкОФ си изми ръцете с това уволнение :)
67
5
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До бай Иван: и каква е разликата между паметника на американските убийци и паметника на съветските убийци? Би ли бил така мил да кажеш? Или просто за теб е важно да си заработиш рублите? Както казах на един друг *** като теб: единствената разлика между *** и американороби е във валутата в която им плащат! В повечето случаи сте дори рода просто братовчед ти се е ориентирал към друг господар спрямо теб! Защо не ревете срещу паметниците на всички убийци, а само срещу едните?
66
0
 
7
 
! Отговори
до Кратун преди 2 години
На важните клетки децата полицаите веднага ги пускат , системата показва веднага кои са .Тука става въпрос , за богато дете а не за дете на някой министър, макар че 16 годишен не е точно дете а пубертет непълнолетен, но адвокатите му могат да го освободят за 10 минути ,но не били информирани и пубертета е бил часове наред задържан.Гадно е да имаш пари и добри адвокати а да те държат часове в ареста.А трябва да се убеждават богатите да инвестират в съдебната система и затова е всичко .
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На практика уволняват служител които не е спазил инструкции, които още не са написани, но другите полицаи ще ги получат тези инструкции утре.Както се казва от съвременните полицаи не се очаква да спазват законите които са валидни днес , а законите които ще се измислят утре трябва да се спазват днес.
64
5
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Трябваше и по един бой да им тегли на запъртъците, да идат да драскат паметника на летците дето са избили хиляди хора ;) !!!
63
4
 
15
 
! Отговори
Кратун преди 2 години
Да не би да са прибрали детенцето на някоя клечка, че така ги настъпиха? И никъде не пише къде точно са сгафили.
62
1
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Чудя се в знак на протест срещу - герб ако обрисувам паметника на някой роднина на митов сьс спрей ще бьда ли похвален от полициятаИли ще бьда задьржан
61
15
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До Чичо: и е крайно време всички комунисти да си вземете паметниците на поробителя и да си ходите в Русия или още по добре в Северна Корея и там да си възхвалявате комунизма и да си градите светлото бъдеще! ПП: както вече ти казах научи разликата между поробителя СССР и освободителя Царска Русия! Това са две различни държави по същия начин по които Северна Македония и Самуилова България са две коренно различни държави!
60
20
 
10
 
! Отговори
Ами решението е едно преди 2 години
Да се разкарат всички "паметници" на поробителя Русия!
59
18
 
11
 
! Отговори
Решението е едно! преди 2 години
Да се разкарат всички "паметници". на поробителите от русия!
58
5
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До Чичо: а за такива като теб е крайно време да се върне закона за публичен разстрел на национални предатели!
57
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрогираните анкета в те-веуто ,гадчета някой им е поръчал
56
9
 
21
 
! Отговори
ДА преди 2 години
Браво!Така се отглеждат престъпници-от малки!!
55
2
 
14
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Когато забраниш на кучето да лае и да ти пази къщата,то губи понататък хъс за това
54
12
 
7
 
! Отговори
ПРОМЕНЯМЕ ВИ преди 2 години
БОЙКО РАШКОВ СИ ДЕЙСТВА С МЕТОДИТЕ НА ДС.БОЙ И ГАВРА !НИКАКВИ ПРАВА!ЗА КАКВОТО НЕ ГЛАСУВАХМЕ,ТОВА НИ КАЧИХА НА ФЛАШКА ОТ МОСКВА.
53
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така няма да се оправи България. Заради политическа коректност да се уволняват служители, които са си свършили работата.
52
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това полиция ли е или служба по закрила на наркоманчетата?
51
8
 
20
 
! Отговори
елементарно Уотсън преди 2 години
Родителите или настойниците на малолетните и непълнолетните задържани лица да бъдат подведени под наказателна отговорност за гавра и рушене на паметници!!!!ЗАТВОР-бой и е.ане му е майката!!!
50
4
 
16
 
! Отговори
Мая преди 2 години
Наказали полицая !?!?, на него се казва(нарежда) а началника носи отговорност!