Борис Бонев: Градският транспорт в София е пред спиране

Предлага програма за реформи
13 апр 2022 16:52, Росен Стойчев
70
Борис Бонев: Градският транспорт в София е пред спиране
Снимка: БГНЕС

 „Трябваше много повече хора да използват обществения транспорт, вместо това пътниците намаляват. Това означава, че транспортната политика на София е провал“. Това обяви общинският съветник Борис Бонев, съобщи Дарик.

Той предлага неотложни реформи на градския транспорт на София. Твърди, че градският транспорт в града е изправен пред фалит и спиране.

Представена беше цялостна концепция за реформи на сектора, включваща закриване на Центъра за градска мобилност, оптимизация на директорските позиции и дублиращите се отдели, както и серия от действия, целящи подобряване на транспорта, привличане на нови пътници и увеличаване на приходите.

Още по темата

Целта е намаляване на загубите и започване на амбициозна програма за подобряване на транспорта. Борис Бонев заяви,че София е изправена пред транспортен хаос. Когато хората нямат алтернативи, са принудени да се движат с автомобил.  Друг проблем, върху който той акцентира, е безконтролното паркиране в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Розовото пулоферче да вземе да си промени имиджа, например с рунтав мохер. И да си смени червилцето, пастелените тонове вече не са на мода.
34
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и Киро и Асан голям го вадеха, ама те България е в колапс, и скоро няма да стане по добре, та и тоя *** иска кметското място, ако сте улави дайте му го.
33
18
 
9
 
! Отговори
Дааа преди 2 години
Покайте се грешници, писали от долу. Това е бъдещият кмет на София. А фандъка е за затвора. За метро са похарчени десетки милиарди и са откраднати милиарди. Само за 3 спирки до квартал Левски почти 1 МИЛИАРД.
32
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борис Бонев, не беше ли човека борещ се за спиране и закриване на Софийското метро?? Май ще постигне целта си и не само метрото, ами и цялия градски транспорт в София ще закрие.
31
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя тип е най големият маанджия в държавата, дай му да намира маана, абсолютен боклуджак, с такива е пълно.
30
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А като не се ползва защо в метрото не мога да се кача, бе?
29
3
 
19
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Аз използвам градски транспорт и съм много доволна. Друг е въпросът , че в София има много други неуредици и е скъп град
28
9
 
14
 
! Отговори
МАДУРО С МАШИНИТЕ... преди 2 години
Ако мутрите на Радев откраднат и София, вече ще става прабългарско мазало.......
27
5
 
35
 
! Отговори
Другарю Бонев, преди 2 години
Уважавам комсомолския ти плам, но кмет на София няма да станеш. Притежаваш амбициите и кариеризма на инструктор от ОК на ДКМС и на визия го докарваш. Като общински съветник само куткудякяш. Толкова ти е капацитетът. Кажи каква ти е позицията за МеОкЧеАр, иначе казано, за позорния стърчилник насред града?
26
9
 
15
 
! Отговори
Песимист преди 2 години
Не знам дали градския транспорт ще спре, но знам, че чистене то и миенето на или ите съвсем е спряло. И ще ми говорят, че колите замърсявали. Като дух е малко вятър прахуляка се носи от единия до другия край на София. Дупките в кварталите улици никнат като гъби. Мизерия и нищета. Та то по центъра е пълно с мръсотия и язви, та в периферията. Фандъкова май се умори и не я е еня.
25
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решението е просто: цяла София става зелена зона, синята зона - 5 лв./час, зелената 3 лв./час и градския транспорт: безплатен (издържа се от данък сгради и такса паркиране)
24
14
 
12
 
! Отговори
мак преди 2 години
Имате кметица за чудо и приказ, обърнете се към нея. Тя е майсторка в хленчене, как държавата е длъжна на спасява метро, топлинка, сега може да издейства нещичко за градски транспорт.
23
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гей-ром като чукча-писател, африканец-скиор, и габровец с широки пръсти...
22
12
 
23
 
! Отговори
Дуле Савич преди 2 години
Борчето Бонев, да не е от ония дето не са способни да изкарат книжка за управление на МПС, че толкова много ламти против автомобилите в София? И как по-точно ще ме накараш да ползвам (гр)адски транспорт когато се движи адски бавно, вътре винаги е нетърпима жега лятото и накрая губя по 2-3ч да отида до някъде, когато с кола го правя за 45мин-1ч време? Дето някой тук беше казал под една статия - човек веднъж отрил удобството на автомобила в София, трудно можеш да го накараш да ползва градски.
21
0
 
28
 
! Отговори
Xa-xa преди 2 години
Тоя от време на време напомня за себе си. Не, че го е грижа за транспорта
20
2
 
45
 
! Отговори
Дарвин преди 2 години
Таксувайте манговците дето се возят без билети.
19
2
 
28
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
И този ли платен плъх изпълзя?
18
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гей-ром.
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евтини електрички дори и по 1000 лева не са спасение, защото София ще се затапи.
16
5
 
6
 
! Отговори
Любезния лос преди 2 години
Как става градския транспорт безплатен ли? С пари. Обаче тука пари нема, ама гзове колко искаш. Ако не си софиянец ти е през ую, обаче ако си ще трябва да плащаш по-големи данъци. Съгласен?