България отбелязва Деня на Европа с 3D мапинг спектакъл

Реакцията за войната беше много бърза и твърда, каза Теодор Стойчев
9 май 2022 10:20, Анисия Иванова
26

През Европейската година на младежта Европейският парламент в България отбелязва Деня на Европа с 3D мапинг спектакъл, посветен на темата за мира и основните европейски ценности като свободата и демокрацията.

"За нас гледната точка е Денят на Европа, тъй като това е началото на обединението на Стария континент, на това, което днес познаваме като ЕС. Победата срещу нацистка Германия в различните държави се отбелязва в различен ден, като в по-голямата част от Европа е на 8 май", каза ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев в студиото на "България сутрин".

По думите му Европа днес е много по-обединена.

Още по темата

"Реакцията за войната беше много бърза, много твърда, само за няколко дни се взе решение за първия пакет от санкции срещу Русия. Решенията бяха в единен фронт и един глас. Огромното мнозинство подкрепя тези санкции, подкрепя дори тяхното разширяване", допълни Стойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е убеден, че съвсем скоро предстои нов пакет от санкции, който ще бъде приет.

"Европейският парламент, в по-голямото си мнозинство, подкрепя налагането на нови по-тежки санкции, отколкото имаме спрямо Русия. Европа не е имала нужда от този враг и не го е създала тя. Русия действа и не се съобразява с международното право. Много от държавите, които не бяха склонни да осъждат толкова сериозно поведението на Русия, в момента го правят", подчерта ръководителят на Бюрото на ЕП в България.

А фестивалът за светлинно изкуство LUNAR в София е 4 дни.

"Има най-различни творби, идеята беше да обогатим културния живот в столицата. Това е нещо различно, което не се е правило толкова мащабно в България. Идеята тръгва от Берлин, където има фестивал на светлините. Той събира над 3 млн. зрители и туристи. Това изисква огромна логистика и организация", поясни Теодор Стойчев.

Той се надява това да се превърне в традиционен фестивал.

"Младежите са много по-европейски настроени. Те оценяват положително какво им дава Европейският съюз. А мобилността е едно от най-големите постижения", добави Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев ..." Ами какво друго да очакваме от другаря Стойчев - тая заплата трябва да се оправдава ! Само не ми стана ясно как днес Европа е по-обединена ?! Със двете си скорости ли , с двойните стандарти на стоките си за изт. Европа ли , с "взаимопомощта" си по време на пЛандемията ли,когато отделните държави трябваше сами да се оправят ? Аха - Европа е обединена в плащането на вноски за "справедливите" нищоправци в ЕК ...
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и един гей парад да си спретнете...!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде беше свободата и демокрацията, когато ни затваряха 2г?
14
0
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 години
Този измислен " празник" не ме интересува! Аз днес почитам жертвите на Хитлеризма и победата на Русия срещу Хитлеро фашистка Германия! Да живее Русия и България!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3D мапинг има,ама културното наследство в София нищо няма да остане, ето ви виртуалната измама
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да отвърнем на руския парад с мощен европейски гей прайд и да ги уморим от смях.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отбелязваме Денят на Победата над фашизма. Нямаше да има никаква Европа, нещ астници.
10
1
 
14
 
! Отговори
Само да попитам преди 2 години
А този "3 д маппинг спектакъл" д.жендерно небинарен и въглеродно неутрален ли е?
9
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да изчистим историята си от всичко руско - събаряне на Шипка, Паметника на Съветската армия, НДК и други паметници от този характер. Елиминиране на всички, свързани с времето на соца, разрушаване на всичко построено по това време, връщане на България е границите преди руската инвазия от 1877г! 4.07 - национален празник на България и Джо Байдън - българският президент!
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не го отбелязва с нещо българско а с това 3D МАПИНГ?Бабите ви все мапинги са правили!Простотия до шия
7
2
 
16
 
! Отговори
Не мерси преди 2 години
Коя Европа,тази окупираната от Сащ ли?!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
7, от царство и цар българите минаха на свободия и власт на пр0стите некъпани маси и селски тарикати които ги разпродадоха (демокрация)!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
7, 'Достатъчно е да се видят архивните филми от посрещането на Съветската Армия в България...радостта,сълзите на хората' ----- а комунизъм и унищожението на Царство България как го посрещнаха 1944?
4
9
 
1
 
! Отговори
SS преди 2 години
***, ДЕНЬ ПОЗОРЫ !!!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧЕСТИТ неПРАЗНИК, БЪЛГАРИ! ЧЕСТИТ ДЕН НА ПОБЕДАТА НАД ТРЕТОТО БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО!ЧЕСТИТ ДЕВЕТИ МАЙ !!! ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА И НЕПОБЕДИМА РУСКА АРМИЯ НА ДОБРОТО !!!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
когато един народ замени оръжието с оръжието на труда почва да деградира до пълно унищожение!
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България беше на страната на фашистка Германия, какъв ден на Европа ще празнуваме?