Шофьорът, който уби 19-годишното момиче, взел книжка на над 40 години

Имал седем наказателни постановления
95
Шофьорът, който уби 19-годишното момиче, взел книжка на над 40 години
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Блъсналият 19-годишното момиче в София вчера има седем наказателни постановления за дребни нарушения. Всички те са му били връчени и са платени. Има и налагани глоби по фиш - за липса на колан, за невключени светлини. Издаден му е и един фиш за каране с превишена скорост през септември. Това коментира пред Нова телевизия заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев.

Още по темата


„Шофьорът е на 59 години, с учудващо малък стаж като водач. На над 40 години придобива книжка - опитът му не е толкова голям. Има нарушения в кариерата си като шофьор”, уточни още той.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: шофьорСофиякатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
6
 
! Отговори
ХаХа преди 1 година
И Станка Радева е взела книжка на 81 години, но кара колата. Спокоен ли си, имаш ли рефлекси и си дисциплиниран на пътя карай, ако ще и директор да си.. Мен ме е страх да карам историка, имам книжка, вай алах вай, за далаверите са спец.
58
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука има някакъв *** платен дето на всичките коментари смислени слага минуси
57
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е 19г стаж не е малко също така, освен това кой кога е взел книжка нищо не значи, аз имам от 19г., но по стечение на обстоятелствата не я ползвам. Инциденти се случват, за съжаление този е поредния фатален. Да изследват с каква скорост и при какви обстоятелства се е случило, повече от това няма какво да се направи. По-интересно ми е как всяка полица гражданска в БГ е с лимит не знам колко милиона за причинена смърт, а реално се плашат по 20 хиляди.
56
8
 
20
 
! Отговори
Важното че има внос преди 1 година
Скоро ще има български жертви и от новата Украинска мафия, която се заселва в България.
55
1
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Станимир Станев вместо да обяви каква е причината за произшествието,ни занимава с безполезна информация.Законът позволява да вземеш книжка и на 40г.Най-вероятно на 40 е взел С кат.
54
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си закусил измил , тоалетна.и вечерта е същото.или ако имаш да управяш някакъв твой багаж.вечерта като почне паузата един час преди да заспиш в най добрия случай.да отделиш време за личните ти нужди.и на 15 часа работен ден като махнеш два часа за тебе от 9 часова пауза сметнете колко време имате за сън.и това е при постоянен неспирен ежемесечен цикъл.в всички фирми си и шофьор и докер едновременно.почивката е по между другото
53
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз тия дето ги експлоатират транспортните фирми и карат преуморени.в режими по всяко време на денонощието.като ти свърши паузата и газ.може да е свършила в 2.00 сутринта и газ напред.и като те задължават да съкращаваш всички пуази и да удължаваш работното време.и да участваш в товаренето и разстоварнето на камион.държавата някога ще се намеси ли?тоя регламент 561 едно е писан от транспорни фирми.съкратена пауза 9и 9 и 1минута трябва да си тръгнал.а преди това един час трябва да си станал,
52
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго си е да са взели книжка на 18 и да карат мъртво пияни като ония от клипчето от тикток, дето едната спи зад волана, а другата кара от пасажерското място и се обяснява, че няма как да й вземат книжката. Имаше го в тоя сайт публикувано като новина скоро.
51
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Старчоците са най-некъдърните шофьори. Гледат като пукали и нищо не виждат. Всеки път в последния момент ме виждат на пешеходна пътека и то с бебешка количка. Вчера един старчок дава назад и пак не ме видя.Щеше гадината да ме премаже с количката, не му направи впечатление. Трябва някакъв контрол на тия. На ден поне по веднъж такава случка.
50
7
 
8
 
! Отговори
Баба преди 1 година
А това че ние пешеходците пресичаме където ни падне -е без значение и после шофьорите виновни---нека не избързва с излишни каментари
49
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А то тези дето взимат на 18 години и още има жълто покрай устата са големи професионалисти... и тях ги виждаме как карат, беразсъдно. Може да се случи и на най-добрия шофьор, никой не е застрахован. Жалко за момичето, ама медиите да не отклоняват вниманието, а да кажат нещо за гамените на пътя, покровителствани от полицаи!
48
3
 
33
 
! Отговори
Стефан преди 1 година
Човека е взел книжка преди 20 години, на това малък стаж ли му викате, некъдърни журналисти, търсейки история а не истината! Какъвто парламента, такава и държавата и журналистите!
47
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и какво като е взел книжка след 40. Дее и тъ пун герите сте. Мал о умни "жур налисти"!
46
3
 
20
 
! Отговори
Ннн преди 1 година
Взел книжка "на над 40 години", сега е на 59...19 години с книжка, не са чак толкова малко...
45
2
 
16
 
! Отговори
??? преди 1 година
"На над 40 години..." -така може да коментира само неграмотен катаджия. На над 40 години може да означава на 40 години и един ден, на 41 години, на 49 години, на 59 години, на 100 години, ...
44
1
 
5
 
! Отговори
do 42 преди 1 година
До АнонименТака е иннтелигентните стават ИТ .кой остава да е шофьор на счупен камион ?така е като профисиоалистие шофьори предпочитат да карат тирове в Европа и Америка.
43
1
 
38
 
! Отговори
Куку руку преди 1 година
Изкарах книжка на 18,а вече съм на 45 и съм активен шофьор от първия ден, в който си взех книжката. Имам стаж 27 години и огромна рутина зад волана. Въпреки това попадам в ситуации всеки Божи ден и на младите шофьори ще кажа, че не бива да се заблуждават, че с 4-5 години стаж зад волана са станали всемогъщи. Няма такова нещо, момчета и момичета! Никой не е безгрешен и безсмъртен! Пазете себе си и всички останали, защото живота е само един и никой не се ражда втори път!
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, и?
41
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво? Да не би да е забранено да се изкарва книжка след 40?
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен:Майка ми изкара на 35,сестра ми също. Всеки ден шофира без нарушен ия.