Целта на новите билети в София – по-удобно и изгодно пътуване

Кой ще е кандидатът за кмет на столицата решавал Борисов
74
Целта на новите билети в София – по-удобно и изгодно пътуване
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Предложил съм да отпадне глобата, но да остане задължителното валидиране на електронните карти в градския транспорт в София. Като препоръчах на ръководството на Центъра за градска мобилност да направят необходимото, за да обяснят на хората и да не се набляга толкова на санкцията, а да има стимули, както се прави в частния сектор, заяви пред БНР председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

По думите на председателя на СОС основната задача на въвеждането на новата система за таксуване в столичния градски транспорт е гражданите на София да могат да пътуват по-удобно и по-изгодно.

"Случи се дигиталната революция в столицата. Тази система ни дава информация за пътникопотока, има видеонаблюдение. Необходим е повече контрол и повече мерки, за да се чувстват гражданите по-сигурни и спокойни, за да предпочитат градския транспорт, който е най-ефективната мярка за чист въздух в града, обясни той.

Георги Георгиев определи проверките на ремонтирани пътни настилки в София като "повече шоу, отколкото реално свършена работа на институциите".

"Регионалният министър Иван Шишков има фиксация върху г-жа Йорданка Фандъкова, тъй като доскоро тя му е била началник и той е бил освободен заради трагичен инцидент заради неупражнен контрол и все още тече разследване. ... Тепърва ще става вероятно по-зле, защото твърде много хора твърде отдавна мислят само за избори", смята той.

"Градът има нужда от ефективни решения, той не се управлява от постулати", подчерта Георгиев.

Според него не е изненада, че "Спаси София" става партия, защото те са били партия от самото начало.
Георги Георгиев и подчерта, че неговата задача като председател на СОС е да не позволи Общинският съвет да се превърне в арена на предизборна кампания.

"Не бива да позволим хаосът в държавата да се пренесе в София", заяви той.

Георгиев подчерта, че лидерът на партията (ГЕРБ - б.р.) решава кой ще бъде нейният кандидат за кмет на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: Софиябилети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
56
 
! Отговори
Митака преди 1 година
Аз лично гр.транспор ползвам много рядко, но това което става си е жива подигравка с хората. Затруднение, а не удобство.1. Кой и как ще санкционира рим.ляните, които на стада се возят и контролите се страхуват от тях.2. Как пенсионерите ще се справят с усложненията система - изцяло дигитална ?3. И защо премахвате месечните карти и отделните билети. Има хора, които пътуват рядко и за тях това е важно.
10
1
 
43
 
! Отговори
Костов преди 1 година
Според мен, така наречените социални медии, са голям проблем.Човек си напише мнението или коментира някоя статия, и си мисли, че с това си оправя проблема.Така се намаля изкуствено напрежението и властимащите са спокойни.Никой не протестира реално.
9
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко, което причинява грабеж, щети и вреди на хората го рекламират като супер хубаво: билети и карти, евро, ГМО храни, ваксини, "безплатно саниране"', "зелени и слънчеви" фотоволтаици, 6 пъти по високи сметки на либерализирания пазар, хиперинфлацията и т.н. до безкрай пропаганда с цел унищожаване на обикновените хора.
8
0
 
59
 
! Отговори
.... преди 1 година
Случи се, че ще си ползвам колата! Революцията зелена софия катастрофира. Неделната разходка за моето семейство ще излезе 4 пъти по евтино с дизелов 20 годишен автомобил!
7
3
 
42
 
! Отговори
Пародия на държава преди 1 година
Кат за 100 милиона компирката е осигурила пълня шитня. Колко ли са усвоени правилно като един първолак ще измисли и направи по сносна система.
6
3
 
68
 
! Отговори
Кое е по изгодно ? преди 1 година
Относно спрените карти за една линия и само за метро. Все едно да влезеш в магазина да си купиш едно кило домати а продавача да ти каже че не може а трябва да купиш всичките домати ?!? Ти му казваш че няма да ги ползваш всички. Но той ти вика: Няма значение, ще ги платиш всички ! Нали идеята беше да плащаш толкова колкото си ползвал ?
5
3
 
25
 
! Отговори
Програмис богат умен преди 1 година
Свърши ми тоалетната хартия, а в бакалията отсреща не приемат криптовалута. Какво да правя?
4
0
 
42
 
! Отговори
??? преди 1 година
По-изгодно за кого?
3
6
 
48
 
! Отговори
Демократичен призив преди 1 година
Новите карти да се купуват само с криптовалута, за да спасим Нексо и Украйна. По-удобно ще е.
2
0
 
70
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Това майтап ли е? Новата схема е далеч по-неудобна и крайно по-неизгодна.
1
2
 
51
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Глупости....