Шофьори прелитат покрай камерите на КАТ с 200, 204, 213 км/ч

Радарите ще засичат нарушенията по целия Околовръстен път в столицата
12 мар 2023 22:03, Нели Христова
32
Шофьори прелитат покрай камерите на КАТ с 200, 204, 213 км/ч
Снимка: БГНЕС

Десетки шофьори са заснети да карат с над 200 километра в час, съобщават от bTV.

Столичната „Пътна полиция“ е с нов началник – с комисар Николай Крушарски, а сред приоритетите му е затягането на контрола.

Месец февруари. Различни локации в София. В градски условия шофьори „прелитат“ покрай камерите на КАТ – с 200, 204, 213 километра в час.

За да се затегне контролът, вече е започнала процедура по закупуването на 40 нови камери.

Радарите ще засичат нарушенията по целия Околовръстен път в столицата. А заради занижен контрол по тъмно в София екипите на терен, които вече спират за проверки през нощта, са с една трета повече.

Крушарски обяви още, че всеки десети от пътните полицаи в София е с дисциплинарно наказание. Униформените са общо около 300, а 30 от тях са порицани заради случая „Семерджиев“. Според разследващите катаджиите го познават и всеки от тях го е спирал за проверка преди трагедията на бул. "Черни връх".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Топчо преди 1 година
А кога ще имат камери на реверите ? 5,20 лв. струват в алиекспрес. Ако не съм направил нарушение защо ме спират? Заяждат се за какво ли не, а на 30 метра по Цариградско летят със скорост близка до звука. Наблюдавам ги от нас. Сутрин от 8 до 10 и вечер от 4 до 7 никакви ги няма. Трябва да се уволнят/осъдят всички началници. От там мирише..
25
0
 
5
 
! Отговори
Ivan преди 1 година
Дисциплинарно наказание-порицание,т.е."повече няма да правя така"?!Абе, ушеви,вие нормални ли сте?Уволнение и съд!Колко началника наказахте-нито един,нали!А те са виновниците,не сержантчето на пътя,което изпълнява заповеди от корумпираните си ръководители.Системата ви е прогнила до болка до най-високите етажи.Мерки за безопасност не се взимат с нови камери(от които,както се вижда ефекта е кръгла нула).Контрол има,когато хората ви са на пътя,а не под дебелите сенки,скрити като шумкари в акция!
24
0
 
2
 
! Отговори
Трифонов преди 1 година
А ограниченията правилно ли са поставени? Не е нормално на трилентов път в посоки 80км. Не е нормално всички да са големи шофьори на маса, а в същото време да се движат шахматно. Не е нормално да се изпреварва в дясна и активна лента, защото майстора от масата си кара в изпреварващата лента с 60км. А тя затова е крайна лява и затова е изпреварващата за да е свободна. В България нито има школи, нито инструктори. А полицаите спират така, че да са предпоставка за ПТП.
23
0
 
0
 
! Отговори
Ползват холограми преди 1 година
ЛЕПЕНЕТО НА ПРЕДНИ И ДРУГИ СТЪКЛА НА ОТВЛИЧАЩИ ВНИМАНИЕТО НА ВОДАЧА СТИКЕРИ Е ЗАБРАНЕНО.ВКл на нагло престъпни дигитално холограмни оръжия с антени ,нано скенери,наномикрофони и обемно прецакващи манипулатори вградени в леленките..Терористичната техника позволява УБИИСТВА чрез блокиране на съзнанието на водачите. Записани са водачи озверявани от холограми как се опитват да сгазят тирове ,линейки ,пешеходци...Експерти да допроучат видео ..Следят с цел изверяване полицаи..Вижте автобуса Бургас
22
0
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 1 година
Експерти да направят вниматлени анализи на сниманите ДЖИГИТИ..Обсебени са с ДИГИТАЛНО ХОЛОГРАМНИ ОРЪЖИЯ ПРОДАВАНИС ПОЛИЦЕЙСКИ РЕКЕТ .ВКЛ ЗАЛЕПЕНИ на предни стъкла.Обсебените ОТ МАСОВИ УБИИЦИ СЕ ВИЖДАТ ДАЖЕ ОТ САТЕЛИТИ ПО ОБЛАК ОКОЛО Автомобила и водача. Жестоки обсебвания се правеха с старите стикери за тех прегледи. С Новите еко стикери са поразени трайно всички в автомобилите. Експерти да огледат просъхвания на главен мозък видими и МИНИСТРИТЕ ВКЛ НА ОТБРАНАТА,ИКОНОМИКАТА<ЕЛЕКТРОННОТО ..
21
5
 
2
 
! Отговори
... преди 1 година
вчера посред бял слънчев ден в 17 часа от моста преди и посока икеа един с едно бмв с такава скорост мина от моста в локалното при нисан, че дори колата не видях каква беше освен бъбреците в огледалото тотален убиец и самоубиец. муха да се беше появила и сградата на нисан или някоя кола щяха да са на прах
20
0
 
4
 
! Отговори
Коки преди 1 година
Крушарски ли беше този, който е трил записите в Пловдив.
19
0
 
10
 
! Отговори
Меркел преди 1 година
Мерки драстични за шофьорите а за крадливите политици нищо!!!Огромни далавери с ремонти в столичен общински съвет и нищо !!!Защо не се гласува закон за отнемане на имуществото на тези хрантутеници защо говорите само за строги закони за шофьорите а не за власт имащите?
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да са утрепят дано
17
0
 
8
 
! Отговори
Топ пън преди 1 година
С новите камери могат и филм да заснемат, за Оскарите.
16
0
 
2
 
! Отговори
GTI V5 2.3 150 коня преди 1 година
ти да видиш, мен пък ме шубе да дигам над 170
15
4
 
6
 
! Отговори
силно замислЕна преди 1 година
Добре де, щом е възможно там да се "прелита" с такава скорост, защо кретаме там все още с максимални 80км/ч?!
14
4
 
12
 
! Отговори
RS 6 345 km/h преди 1 година
А не бе,ще минавам като на модно дефиле покрай ушев,при това тихо, тихо,да не го събудя, докато спинка и чака торбите със заплатите при пенсиониране на младини.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма порицание, няма ненаяждане.
12
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако всички спазват стриктно ограниченията за скоростта, София ще се задръсти за нула време, както и много от основните пътища в България. Това е реалността. Превишената скорост намалява задръстванията, без да създава опасност на пътя, освен в редки случаи, но там има други причини.
11
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ще прелитат като слагате все по-безумно ниски ограничения. Широк прав път с две отделни платна за движение с по три ленти във всяко платно и хоп, ограничение до 40 км/ч при безопасна скорост за пътя от примерно 200-250 км/час. Може да не е 40, а 50, 60 или 80 км/час, но това не променя нещата.
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом всички са го спирали за проверка, а той си кара и понататък, какво правят тези милиционери в редиците на полицията? Срутена държава!
9
0
 
20
 
! Отговори
Иван преди 1 година
И като ги снимахте,какво?!Продължиха всички със същата скорост.Никой ли не разбра,че камерите само печатат пари(ако успеят да ги вземат,ама и това не могат).Още милион камери да купите,т.пите ви глави няма да проумеят,че мястото на КАТ е на пътя,а не в храстите със семките.Корупцията е на всяко ниво в полицията,видно и от статията по-горе.Порицали 10% от ушевите-уволнете ги и ги съдете.Така се бори корупция!Другото е пунта мара!
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дядото на този Семерджиев няма нищо общо с милицията. Не ви ли омръзна тази измислица? Този Семерджиев не е роднина на генерал Семерджиев към когото се опитвате да го пришиете.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е за просто смъртните. Нова мода има сега ако тръгваш командировка със служебна кола да те тестват с дрегер, но пак шефове не се тестват, а те всеки ден си карат служебни коли. Аршин винаги е различен.