Пред детска градина във "Враждебна": Кучета нападнаха баба и внуче

Домашният им любимец бил разкъсан и убит
Обновена: 19 май 2023 08:18 | 19 май 2023 08:08, Анисия Иванова
68
Пред детска градина във "Враждебна": Кучета нападнаха баба и внуче
Снимка: БГНЕС

Брутален инцидент пред детска градина в кв. „Враждебна” в София. Кучета нападнаха баба и внучето й пред входа на забавачницата, докато се качвали в семейния автомобил. При опит да спаси детето,  жената изтървала един от двата йоркширски териера, които държала. За секунди, домашният любимец бил разкъсан и убит от освирепелите животни. Кървавата история се разиграла пред очите на деца и родители пред ДГ „Шарена дъга”.

„Свекърва ми е взела детето от градината, излизайки, тръгват към колата, в краката на свекърва ми са кучетата – йоркширски териери, а детето за ръчичка. Едно куче се спуска, тя хваща детето, за да го спаси. Тогава едното ни куче е захапано и умира веднага”, разказа Гергана.

Кучето, което ги е нападнало, е познато за родителите. Потърпевшата жена казва, че въпросното животно напада учители и деца. Тя настоява за мерки.

И други хора в района разказаха, че са били нападани. А родителите казват, че ги е страх, когато водят децата си на градина.

„Години назад са сезирани институциите, собственикът не е намиран”,  обясни директорката на детската градина пред Нова тв.

„Извършили сме проверка на място. В двора на имота има пуснати свободно четири големи кучета. Установихме, че оградата е с нарушена цялост, откъдето животните напускат имота”, заяви Цветелин Добрев, Столичен инспекторат.

„Тук се касае за домашни кучета. Ако са в двора, нямаме право да ги вземем. Трябва да се обединят силите на Общината, Столичния инспекторат и полицията. Собственикът да се накара да държи кучетата само в двора”, заяви Милена Павлова, директор на Екоравновесие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от квартал с такова име ко очаквате? а ако се казваше 'Москва' въобще не ми се мисли!
9
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Две неща трябват- Позволение на потърпевшите да си решат проблема след седмица нищонеправене от съответните институции (зоополиция, общински кучкарници и пр.)!Гаранция, че до месец мастиите ще изчезнат от улиците и всичко ще е както трябва да е!!! Няма как да се толерират глутници по улиците на населени места- това вече е извратено и никаква любов към животните не оправдава наличието на потенциалните убийци свободно скитащи и налитащи!!!!
8
3
 
32
 
! Отговори
долу ЕС преди 1 година
в сащ и европа ги прибират за 1 месец и после айде! тук има фондации, платени от чужбина, за които животните в града са по важни от хората... кучета котки гарги свраки змии комари кърлежи ..... българите постепенно изчезват от тази територия, както се казва кой не скача е червен, ама и скачачите намаляхме доста, не сте имунизирани срещу ценностите
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четири лапи, как ще се изкажат по-въпроса...!? Куче, разкъсва друго куче...!А, като подгонят котките, партал ги правят...!
6
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой родител да ги гъта песовете и това е, институциите като не могат да намерят собственика, няма да намерят и извършителя и готово.
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Институциите пак бездействат и вдигат рамене, че нищо не могат да направят. Трябва ли да стане същото като с жената в Долна Оряховица, за да се задействат?
4
5
 
39
 
! Отговори
Димо преди 1 година
И после кучкарите да обясняват колко добрички са били мас,тиите... И какво правят кучета по улиците? В Германия не можеш да видиш бездомни кучета, котки и др. животни по улиците.
3
6
 
8
 
! Отговори
Колю от Бяла Слатина преди 1 година
ШОПЛАНДИЯ !
2
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напълно нормална картинка, всеки си трае а институциите си прехвърлят топката и не ги интересува нищо, добре дошли в България.
1
2
 
16
 
! Отговори
тъй.....тъй преди 1 година
Ами съвсем нормално е кучИтата у "Враждебна".......да са враждебни.