Наводнения и в столицата, съсипан е ключов подлез

Аварийните екипи са реагирали на пет сигнала
25 юни 2023 11:47, Нели Христова
43
Наводнения и в столицата, съсипан е ключов подлез
Снимка: БГНЕС

След снощния порой подлезът на булевардите “България” и “Гоце Делчев” е в окаяно състояние.

Това съобщи в личния си профил кметът на столичния район "Триадица" Димитър Божилов.

"Този път проблемът идва от подземната инфраструктура, която не е удържала напора на водата, която е избила през плочките и е причинила наводнение.

По темата досега сме работили с умерен успех в няколко направления:

1. Поискахме да направим основен ремонт на каналите- беше ни отказан достъп до техническите книжа, защото съоръжението е под правителственото трасе и се води с особен статут. Оттогава просто само го поддържаме и отпушваме;

2. Затворихме две заведения, които задръстваха тръбите с отпадна вода от готвене. Някои обаче продължиха да работят, но явно и те ще трябва да преустановят работа. Как и защо ОДБХ- София им е издало разрешение за работа не можа да ми отговори и директора на институцията. Но затова пък ме помоли да му препращам сигналите за подлеза на личния мейл…

3. Редовното почистване на отводнителните шахти явно не дава резултат- даже може би е способствало дебита вода да се концентрира в запушените тръби.

Какво предстои:

Събираме мраморните плочи, за да ги възстановим впоследствие. Утре започваме аварийните дейности по анализ с камера на тръбите и възлагане на ремонт. Що се касае до бъдещата му поддръжка- очевидно подлезът не е място за топли точки, баници, мекици, бюреци и капама. Ако се докаже със сигурност, че търговските обекти са допринесли за този резил, то същите ще трябва да преосмислят дейността си, а аз ще издам заповед за преустановяване работата на хранителните обекти с кухни", съобщи още кметът.

Във връзка с интензивните валежите тази нощ аварийните екипи на Столичната община са реагирали на 5 сигнала за завирявания, наводнени дворове и мазета. Те са били на територията на районите "Нови Искър" и "Красно село", съобщиха от пресцентъра на СО.

Аварийните екипи извършват обходи на терен с цел превенция. Следи се състоянието на реките и язовирите на територията на Столична община. Реките текът в коритата си, няма опасност от разливи. Контролирано се изпускат общински язовири.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
13
 
! Отговори
Дъжда отнесе преди 11 месеца
Жълтите павета
13
1
 
16
 
! Отговори
Ремонт на ремонта преди 11 месеца
А това така си беше
12
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вчера в едно предаване за град Мисионис (край Търговище) дадоха цяла почти здрава настилка от римско време.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
плочките естествено друго нема кво да е
10
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В София няма нищо читаво направено главно заради лощия човешки матрял сред строителите, полуграмотни турчета или сиганета които не са чували за контрол по качеството.
9
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това съсипване не е заради наводнение, а от некачествено строителство. Още повече, че та места с интензивен трафик като подлези не трябва да се слагат такива тънки плочки. Трябва да се строи скъпо за да те се ремонтира още по-скъпо!
8
23
 
16
 
! Отговори
Маскираният певец преди 11 месеца
Браво!От тоя Tyмор-Софето България има само вреда и никаква полза!Столица трябва да се направи някой нормален град в средата на страната а не в сръбските покрайнини!
7
0
 
26
 
! Отговори
Гешев е виновен преди 11 месеца
Може ли да попитам какво точно прави правителство при тези бедствия? Премиер в тази държава има ли? Кой е премиер точно някой знае ли? С какво е зает? Защо се крие?
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добра работа, като за обществена поръчка
5
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Щом не им дават документацията по причина,че било правителствено трасе тогава Габриел и Асенчо да идат да отпушват.
4
8
 
36
 
! Отговори
КуКлус преди 11 месеца
В Украйна така става след падането на ракети и снаряди ....тука след дъжд ...
3
19
 
17
 
! Отговори
Това чака цяла София преди 11 месеца
Там са кметовете на промяната. Така ще е в цяла София след местните, гответе се. Разбира се, умните и красиви ще си изберат я онзи червен внук, я Бонев. Резултатите ще са тези.
2
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И велоалеята в подлеза е заличена и трябва да се боядиша наново.
1
4
 
43
 
! Отговори
Гражданин преди 11 месеца
Той е съсипан отдавна, поради некадърността на столичните управници! нито се лемонтира както трябва, нито се чмсти! Все някой е виновен. Сега поройните дъждове!?