Васил Терзиев: Със сигурност аз не съм се отрекъл от родителите си

Знаех, че семейството ми ще бъде тема, заяви още той
23 юли 2023 16:08, Нели Христова
205
Васил Терзиев: Със сигурност аз не съм се отрекъл от родителите си
Снимка: БГНЕС

Знаех, че семейството ми ще бъде тема. Затова още в началото споделих с партиите, за да преценим заедно дали това представлява непреодолим риск. Да се претегли какво съм постигнал аз като човек, в какво вярвам, какво мога да дам в тази кампания. И какво седи като теми, които могат да се експлоатират. Нищо изненадващо няма. Това е модел, който и в други кампании сме го виждали развит, където се минава към очерняне на кандидата. Разделяй и владей".  

Това каза пред БНР Васил Терзиев, кандидат за кмет на София на ПП-ДБ и "Спаси София", подкрепен от гражданската инициатива "Екипът на София", във връзка с принадлежността на баща му и дядо му към Държавна сигурност.

Терзиев определи като изключително грозна и неотиваща на един президент репликата на Румен Радев, че "човек, който се отрича от родителите си, ще се отрече и от държавата си":

"Със сигурност аз не съм се отрекъл от родителите си. Няма как да се отрека и не бих го направил! Това да смятам, че комунистическият режим е престъпен, е така, аз го смятам. Защо Радев не види какво съм направил през годините като човек, който "предава" родината си? Създал съм хиляди работни места, десетки хиляди - индиректно, докарал съм в държавата инвестиции за милиарди, инвестирал съм милиони лични пари в образование и социални каузи. Това ли е профилът на човека, който предава родината си?".

Той подчерта, че приемайки да бъде кандидат за кмет, се е съгласил да бъде обект на обществени обсъждания:

"С темата за ДС разговорът се измества от тези, които са организирали по-голямата част от прехода и са зад системата, която искаме да променим. Аз съм привърженик да се реши този проблем генерално, а не избирателно. Да се намери начин да бъдат отворени досиетата и това да спре да бъде начин, по който се прави политика. Да бъдат по-широко отворени, за да не могат да се използват като оръжие".

Не сме получили ДС милион и не сме връщали ДС милион, категоричен беше Терзиев и уточни:

"Нямаме никакви ангажименти и отговорности към подобни структури. Ние започнахме като част от "Кимкооп", защото не искахме да регистрираме фирма. Единствените пари, с които тази дейност, която прерасна в "Телерик", са спестявания от заплати на Светозар, Бойко, Христо и мен. Компанията е финансирана единствено от средства на клиенти, които са купували от нас продукти".

Васил Терзиев изрази очакване, че с издигането на кандидатурата на Вили Лилков атаките към него няма да престанат.

Тойо коментира и предложението на ПП-ДБ за конституционна промяна, ограничаваща кметовете до два управленски мандата:

"Аз много вярвам в мандатността. Привърженик съм на това да бъде максимално три мандата, а не два, за да има достатъчно време да се реализират и много големи проекти".

Терзиев подчерта, че ГЕРБ е политическият опонент в София на формацията, която го подкрепя, независимо от това, че ПП-ДБ са партньори с ГЕРБ в управлението на страната.

"В София са инвестирани много пари, с които е можело да бъде постигнато много повече и много по-качествено. Г-жа Йорданка Фандъкова е абдикирала от ролята си и това води до много неща, които се вършат на парче. Не си е поела отговорността, за да ръководи Общината", коментира той.

По думите му при липса на мнозинство в Общинския съвет ще се търсят плаващи мнозинства, а не коалиция с ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Един човек тази сутрин отрряза от корен лозичката под нашите тераси която стигаше до седмия етаж. Познайте на коя партия е приближен този герой. !!!Преди години отряза и ябълково дърво. На никого не пречеше то и лозичката. Защо ако вредиш на животно си виновен но за лозичка и ябълка няма вина !?!
119
2
 
4
 
! Отговори
Тик Вун Още преди 10 месеца
пази Партийната Книжка и не я Дава - все пак тя му е дала Всичко на Света!
118
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Ангелина Аман от близачи на червени задни части. Тая си осигури козметичката до изборите
117
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
неразбирам защо всичко се върти около ДС. Това ми звучи като един виц - да кажат че сестра ти е к.ва - пък после ходи доказвай че нямаш сестра. Ако човека няма нищо общо с ДС защо се оправдава и се опитва да ни убеди че няма такова нещо.
116
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То посланието на този е към човечетата от неговото поколение, дето живота им минава, между телефона / свикнаха да се зверят на малкото екранче / и приказките за някоя далавера дето могат да се прикачат. То фирмите контролирани от татковците ще се грижат за разходите, а овцете ще осигуряват приходите. Разделение трябва да има. Поняли
115
12
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 10 месеца
В структурите на ДС са работили и много почтени хора ,които не носят вина за репресивния апарат ,който е унищожавал човешки съдби. И днес ги има репресиите и в пъти по - мракобесни при "демокрацията". Не всеки успял и умен човек е добър политик. Не зная дали ще бъде добър кмет за София ,за този пост се изискват широк спектър от лични качества.От неговите изяви ,които съм гледала - мога да кажа ,че той е новото лице на успелите хора с качества - умен ,свестен , спокоен ,скромен...
114
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе софиянци не ви требе човек от бизнеса защото бг бизнес не е читав по принцип. Поне намерете някой от научните среди или от спортните или културтрегерите но по лъчезарен по интелигентен. Дайте номерации и ще се получи. Но да не е от управляващите те не стават и са самоубита карта ...
113
2
 
10
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Той не се отрича. За него са долни престъпници. Нали комунистическия режим е престъпен а те като негови представители и защитници какви са. Значи нарича родата си престъпници. Той просто иска като тях да е на власт. Ако се върне социализма ще е първия който яростно ще го защитава.
112
4
 
8
 
! Отговори
Ъъъъ преди 10 месеца
След кмет-пожарникар, защо не и този, какмубешеимето?!!!!
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да идва царчето. И то трябва да почне от некъде. Сега е момента !
110
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Реститурки заграбили имоти от народа и как ще се отрече. Сичко му идва наготово а народа плаща
109
0
 
18
 
! Отговори
Смях в залата преди 10 месеца
Цитат: Ние започнахме като част от "Кимкооп", защото не искахме да регистрираме фирма. Този наистина ли смята софиянци за толкова ограничени? Да отвориш фирма трябват два работни дни и около 200 лв с таксите. Защо след като не са получили рамо от дс другарите на кимкооп, са регистрирали Телерик като част от кимкооп заедно с останалите синове на дс генерали. Всичките до един. Е, хайде не ни вземай за мезе бе, момче. Измисли нещо по-така. Нали си гений.
108
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нека първо да се докаже като обикновен общ. съветник, а след това да става кмет. Защо всички искат да са вождове , а не обикновени индианци.
107
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
45 г. стигат Времето е наше наше. Но времето се оказа ваше. За 30 години изгонихте 3 млн. Българи. Дойде втеме разделно и трябва да бъдете изгонени.
106
2
 
3
 
! Отговори
До 97 преди 10 месеца
Не може. Щом е читав човек и няма компромати, не може.
105
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Малкото комунистче драпа за голямото лапане! Да не ми обяснява как се е отрекъл от бизнес за милиони за да управлява София в името на хората! Голямото лапане в столицата го чака,лапане десетократно по голямо от неговия бизнес! Това е истината ,а за Терзиев и семейството му хората са казали ,,Преоблякъл се Илия ,пак в тия"!
104
3
 
14
 
! Отговори
Нова ППДБЛГБТ идея преди 10 месеца
Ще съчетае прайда с празника на София
103
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Отделяне на София от Република България! Само прайдове, фенки на САЩ, Зеленски, и половината бюджет на държавата отива там
102
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябва силен чаровен харизматичен кандидат от левоцентрисмия спектър да събори фашиските ррунгели. Писна ни от фашистите.
101
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако смяташ комунистическия режим за престъпен, значи смяташ силовите му структури за престъпни. Ако смяташ една структура за престъпна, значи смяташ членовете й най-малкото за съучастници в престъпление. Ако Васко не смята ДС-близките си поне за съучастници, то значи и не смята, че режимът преди 89-а е бил престъпен т.е. лъже. Не може да твърдиш, че примерно ВИС са били престъпна организация, ама видиш ли Жоро Илиев, брат му и подчинените им не са престъпници.