Мият улици и раздават вода в София заради жегата

Миенето ще се извършва през обедните часове с цел охлаждане
26 юли 2023 07:20, Анисия Иванова
17
Мият улици и раздават вода в София заради жегата
Снимка: БГНЕС

И днес продължава извършването на допълнително миене на основни пътни артерии във всички столични райони по заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова. Извънредното миене се организира във връзка с прогнозата за опасно високи температури, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Миенето ще се извършва през обедните часове с цел охлаждане на пътните платна и тротоарите. Екипи на почистващите фирми ще мият на дюзи на бул.“Цариградско шосе“, бул. „П.К. Яворов“, ул. „Граф Игнатиев“, бул.“Васил Левски“, бул.“Константин Величков“, бул. „Ген.Скобелев“, ул. „Опълченска“, бул.“Акад. Ив. Гешов“, бул.“Ал. Стамболийски“, бул.“Тодор Александров“, бул. „Христо Ботев“, бул.“Кн. Мария Луиза“, бул.“История славянобългарска“, бул.“Първа българска армия“ и др.

Продължава и раздаване на вода. От 13:30 часа екипи на Столичната община ще предоставят минерална вода на три пункта: пл. „Св. Неделя”, на Орлов мост – при езерото „Ариана” – и на пилоните на Националния дворец на културата.

Водата е осигурена от направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ при Столична община и ще се раздава от служители на направлението, със съдействието на АПП, до изчерпване на наличните количества.

Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ (АПП) извършват наблюдения за предотвратяване на пожари в природен парк „Витоша“.

Молим гражданите да не палят огън на открито при никакви обстоятелства, а при забелязване на възникнал пожар да сигнализират веднага на телефон 112. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най после нещо полезно, но трябва да се прави и в индивидуален план. Навлажнявайте си косата, откритите части на тялото и дори дрехите десетина пъти на ден и ще забравите за жегата. Природата отдавна го е измислила, но защо трябва да си товарим сърцето за да се потим, не може ли да помогнем?
12
0
 
4
 
! Отговори
Хмм преди 9 месеца
Стройте още и режете още дървета.... ниско умни индивиди. Едно време плана за опазване на температурата в София е била от Витоша през квартал Хладилника и от там от едната страна към Южния парк а от другата страна през Ловния парк и после до Борисовата градина да влиза чист и студен въздух от Витоша в центъра на София.... ама сега с това застрояване ще леят вода тия IQ 5!
11
2
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 9 месеца
Добре, кажете ми, за Бога, как миенето на улици ще помогне срещу жегите?
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това работи, ако се "полива" през 10 минути. Иначе просто се разхлажда за много малко и само става задух. Ако поливаш с часове, да - има разлика. ПРоблемът е, че също така бързо унищожава асфалт и прочие.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 9 - Изгради системата, за автоматично миене. Кое те спира? ООООО, точно такааа! Пари!
8
0
 
1
 
! Отговори
пришълецът преди 9 месеца
Вече слънце и жега мори добитъка:)))
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А в Корея имат изградена система за автоматично измиване на улиците. Ние сме само 100г назад и в държание и в мислене. София е новата Сомалия
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Koй знае колко милиона отидоха у напоителните фирми, защото те не са почистващи, а напояват пътищата. Точно след 3 мин. напояването им се изпари и въздуха стана труден за дишане, но нали едни пари трябва някъде да потъват... тотално разхищение.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички да благодарим дружно на госпадин глиган смеевски за предоставената безплатна за пиещите я вода с име на връх в северозападна Стара планина,но вероятно и почти сигурно платена от данъкоплатците на тройна цена,ей тъй да има за него,за фандъчката,за шкафчинциту на банкята. Пара трябва ей.
4
0
 
25
 
! Отговори
хахахах преди 9 месеца
В София да не симулират дейност с тая вода, а да върнат всички чешмички които затриха.
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Може да се инсталира ситема в целият град, която а пръска хладка вода.
2
6
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 9 месеца
Добре ли сте?
1
2
 
14
 
! Отговори
Радослав преди 9 месеца
Егати пропадналата африканска столица щом миенето на улиците е новина. Нещо което дори в Африка се приема за ежедневие, тук е топ новина. Сега ако и кметицата се е изкъпала направо ще влезе в топ новините на СНН. Или нейната баня си остава един път на десетилетие? Кога да честитим на бойковото куче банята?