Заради горещините в София раздават безплатно вода на три места

Оранжев код за високи темепратури в 10 области в страната
4 авг 2023 11:00, Елка Василева
11
Заради горещините в София раздават безплатно вода на три места
Снимка: архив, БГНЕС

Заради горещото време екипи на Столична община ще раздават безплатно минерална вода на три места в София,  съобщиха от пресцентъра на общината.

От 13:30 часа ще се предоставя минерална вода на пл. „Св. Неделя”, на Орлов мост – при езерото „Ариана” и на пилоните на Националния дворец на културата.

За 10 области в страната днес е обявено предупреждение от втора степен - оранжев код за високи температури до 39-41 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Най-високи температури се очакват в областите Плевен, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кърджали, Хасково и Ямбол. В останалата част на страната важи жълт код, за температури до 35-38 градуса.
(БТА, Йоана Димитрова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Лидия преди 9 месеца
Къде точно на пл. Св. Неделя? Не я видях и не я виждам.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сутринта докарахме с голфа два стека по договора. Дотука раздадохме над 750 000 бутилки от по 5 лева, голяма блъсканица, толкова много народ баш днеска и баш тука, ама като плащат, ще раздаваме.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Къде изчезнаха чешмичките на София, а и защо? Всичко е едно мръсно печалбарство. Преди във всяка градинка имаше чешми, които умишлено се унищожиха. За съжеление града са управлява от хора с елементарно мислене и виждане, те щом Халите, които са емблема на този град го дадоха на никому ненужния Кауфланд за какво говорим. Тези хора нямат ценност, нямат морал, нямат усещане, те гонят само да си напълнят портфейла. Убиват града, убиват миналото, убиват красивото.
7
3
 
4
 
! Отговори
Хъкъл уъкъл преди 9 месеца
Нищо безплатно няма!Ние от територията пак плащаме на софетата!Както им плащаме парното,жълтите павета,вечно клатещата се плочка на Графа,Околовръстното,Метрото,транспорта,Северни и южни тангенти,дупетатите и т.н.!
6
0
 
3
 
! Отговори
Гледайте от коя преди 9 месеца
марка е водата и ще разберете, кой печели от "безплатното". А иначе, вместо на унищожавате междублоковите пространства можеше една-две чешми да на направите.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Преди 1989 имаше страшно много чешми по улиците, както и обществени тоалетни. Сега ни чешми, ни тоалетни
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зимата ако стане 0 градуса, ръкавици ли ще раздавате?
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Спрете да раздавате половин литрови пластмасови бутилки бе! Въобще тая идея да се продава вода в половин литрова пластмаса трябва моментално да се спре!
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
34 градуса може да са горещини само за ваксинирани психодесни, които си мислят че климатичните промени съшествуват.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И генерират купчина пластмасови бутилки... А колко по-лесно и по-еко щеше да е ако просто поддържаха в изправност чешмите, които едно време имаше навсякъде по градинки и площади.