Луксозни коли дрифтят на жълтите павета, тишина от полицията

Гонките са организирани, дори имат оператор, който да ги снима
Обновена: 15 авг 2023 09:53 | 15 авг 2023 09:35, Нели Христова
159
Луксозни коли дрифтят на жълтите павета, тишина от полицията
Снимка: TikTok

Клипове на организирани гонки и дрифт в центъра на София взривиха социалните мрежи, съобщиха в студиото на NOVA. На кадрите се вижда как скъпи коли се движат с бясна скорост по жълтите павета в столицата. Имат си дори оператори, които да ги заснемат.

Най-голямо впечатление прави луксозен автомобил с регистрационен номер четири шестици. Преди година шофьорът му причини катастрофа край Царево. Тогава той връхлетя група младежи, спрели да снимат залеза. Като по чудо инцидентът се размина без жертви, тъй като нямало хора в ударената кола. По-късно шофьорът показа среден пръст на снимка на фона на потрошения луксозен автомобил.

"В закона такова поведение не се санкционира с отнемане на колата. Законодателство, което чрез норми се опитва да овладее, да предвиди, всички възможни житейски хипотези, не е добро. За това е съдът. Нормите трябва да са по-общо формулирани, но по начин, който да вмества всички подобни действия", обясни адвокат Людмил Рангелов.

@vasi_cars_770 Gonka😍😍@Georgi_Fikov @boila.silan #x3m #turbos #m5competition #m5 #carlover #carhub #cars #carspoting #cartok #bulgaria #bulgaria🇧🇬 #carsoftiktok #fast #беднадържавабатее💩🔥 #fyp #foryou #top #porshe #turbo #s #fyp #topspec ♬ original sound - Chalga

"Ясно, че в България всичко е възможно. И всичко това се случва на фона на масовото недоволство на служителите на МВР, когато им започнаха проверките с тестове за наркотици. Те изведнъж казаха, че полевите тестове не са качествени. Тяхното недоволство беше уважено. Недоволството на водачите никой не го уважава. Същите некачествени тестове могат да причинат много голяма вреда на някой гражданин, на който е отнето мпс-то и накрая да му кажат – "извинявайте". Смятам, че същият автомобил, който се отнема, би могъл да бъде управляван от дисциплиниран, съвестен водач. Тогава автомобилът не е виновен, но когато се управлява от дрогиран, той се отнема. За съжаление нашите законодатели не се вслушват в съвети, за да не се стига до тази крайна мярка, която за мен има чисто популистка цел и ще увеличи страшно много корупцията. Някой ще си купи кола за 500 лв., ще се дрогира и ще кара с него и голяма работа като му го отнемат", обясни председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев. Според него до излизане на резултатите от кръвната проба лицето трябва да е невинно.

"Около 8% от полевите тестове дават грешни резултати. Това е висок процент. Когато се приема един закон, има процедура, която трябва да се спази, за да е гарантирано правилното му приложение. Освен общественото обсъждане се коментира материално финансовите предпоставки за прилагането му. Това в случая не беше направено", заключи адвокат Рангелов.

Кой е героят с "Порше"-то, което дрифти на жълтите павета?

Преди година 20-годишният Георги Фиков се сблъска със скъпия си автомобил с друга кола на пътя Ахтопол - Царево. За малко не се стигна до жертви. Тогава младият шофьор е влязъл в завой с над 100 км/час при ограничение 30 км/час.

Година по-късно същият шофьор дрифти с нов луксозен автомобил по софийски улици.

"За мен това е подигравка с властта и държавата. Това, което се е случило, е недопустимо. Искам да попитам неговите родители защо не са си взели забележка след това, което се случи миналата година", попита Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики пред bTV. Тя заяви, че е подала сигнал в полицията и очаква реакция.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
42
 
! Отговори
Ей преди 9 месеца
Тоя същия шитфейс малкия с поршето от миналата година дето за малко не утрепа децата, явно тати му е взел пак бърза кола... Проверете таткото що за лисунгер е и ще видите защо става така. До година две ще направи верска катастрофа гарантирано!
10
0
 
36
 
! Отговори
Fool преди 9 месеца
Такава е реалността, а тъпите катаджиичета седнат, да ни снимат със 60 за да ни издерат. Не че не сме в нарушение, да ни снимат колкото искат, ама ей такива *** се разминават. Такива като нас с 5 фиша по 50 лв, ако се блъснем и медиите ще ни изкарат веднага "рецидивисти с множество нарушения за превишена скорост". И накрая едно послание за милите мутрагени. Вече не сме 1990, има телефони и социални медии, ясно е, че на тоя *** ще му се размине. Поне обаче да го вкарат малко да види как е.
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да в София е пълно със селяни и с престъпници.
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз отдавна пиша ,че Ние нямаме държава.Не сме и имали.
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Полицията е в отпуска.
6
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Предполагам, че на повечето българи в страната им е направило впечатление, че новите полицаи са масово младоци/кел*ши с татуировки, приличащи на малки мутрафончета. Нищо чудно да са съученици или приятели с повечето, извършащи престъпленията.
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ЗА кокошка няма прошка, а конфискация, за милиони- няма закони...
4
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отидох в Софето преди години, хванах се с шопкиня и осъзнах, че там са най-големите селяни :))
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А моторите,които вият всяка вечер?И за тях "не знаят нищо',нали?!Броят си дните до пенсия,смятата си обещетението и искат вдигане на заплатите (ЗА ТОВА ЗНАЯТ ВСЯКА СТОТИНКА,КОЯТО ИМ СЕ ПОЛАГА!)!!
2
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е то полицията е с тях и ги пази! Справка - Семерджиев...
1
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е чи кво ? Сичко е наред нали има банани...Плчскайте банани и се пулете отстрани защо едни могат всичко а на други е забранено всичко.Димукрация рийш както сте си я искали.