Фандъкова: Палатките пред МОЧА са незаконни!

Подготвя се задание за архитектурен конкурс за мястото
Обновена: 18 авг 2023 13:07 | 18 авг 2023 12:35, Александър Попов
223

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според кмета на София Йорданка Фандъкова палатките пред паметника в Княжеската градина са незаконни. Тя призова лидерите на партиите, които стоят зад поставянето им, да спазват закона, който забранява протести след 22 часа.

"За съжаление, някои политици използват преместването на Паметника на съветската армия за пиар ефект във връзка с местните избори.

Още по темата
Всъщност, организаторите, лидерите на политическите партии, които стоят пред паметниците, носят отговорност за живота и здравето на хората, които водят да стоят по цяла нощ. Това, което мен ме притеснява, наистина, е да не пострадат в тези политически битки, да не пострадат хора", заяви тя, цитирана от БНР.

Обезопасяването на паметника е отговорност на Областната управа на град София, посочи столичният кмет.

Фандъкова е подписала доклад, с който да започне процедурата за подготвяне на задание за архитектурен конкурс за Княжеската градина. Целта е да се съберат предложения как да бъде оформено пространството на мястото на паметника на Съветската армия след неговото преместване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
0
 
! Отговори
туззеленски преди 9 месеца
Ти найстина си фъндък . какво ти пречи паметника бе фандъчко ? скоро всички ще плачете не ще ревете ????
180
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България е била съюзник на германия, а както знаете ядрената енергетика и космическите програми започват да се разработват в нашия съюз, но САЩ и Руснаците крадат разработките ни в Германия , така по ирония вместо Германия и България да са световните ядрени и космически сили сега ,стават САЩ и Русия.
179
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
слава на Путин!
178
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
А това да нарушаваш международни споразумения за опазване на паметници, законно ли е?
177
3
 
5
 
! Отговори
До До 178 преди 9 месеца
Глупаво човече, паметника символизира победата над нацизма, на която страна сме били ние. Никой не те е окупирал и тук е имало американски войски за по-голям период от време отколкото руски благодарение на е..то Паси.
176
3
 
8
 
! Отговори
Петров преди 9 месеца
Бивша учителка по Руски се исказа неподготвена.
175
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този паметник винаги ще го има защото символизиа победата наД хитлеризма от страните победителки Русия Сащ Англия Франция и това е скрепено с договор между тях за вечни времена
174
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този паметник винаги ще го има защото символизиа победата на хитлеризма от страните победителки Русия Сащ Англия Франция и това е скрепено с договор между тях за вечни времена
173
2
 
6
 
! Отговори
До 177 преди 9 месеца
Правилно - РАВЕНСТВО И БРАТСТВО, но между нас българите, и СВОБОДА, а не руска доминация ! Дано го проумееш, а не само да го издигаш като плакат, чийто смисъл не разбираш !
172
6
 
5
 
! Отговори
До 178 преди 9 месеца
Изобщо не става въпрос тук за "укрите", а за позорния за България паметник на Съветската армия, толкова ли не можа да го разбереш, червенидиот такъв !
171
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 174 --- И колко %-та в Бг подкрепят укрите ? Поне погледни плюсовете и минусите , ако не ти е неудобно !
170
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 173... И ЛЕВСКИ И БОТЕВ са били СОЦИАЛИСТИ , какво означава борбата им :"РАВЕНСТВО , БРАТСТВО , СВОБОДА '' ... Защо преиначавате ФАКТИТЕ ?
169
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Целия български народ е признателен на съветската армия освободителка.
168
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Паметника остава ! Не може 5% лу---м--п--е--н--и с украински знаменца подкрепящи фашизма в Киев да налагат дневния ред над останалите 95% истински българи.
167
4
 
4
 
! Отговори
До 169 преди 9 месеца
Знамето на Украйна символизира нашата съпричастност с украинския народ с борбата му срещу руските окупатори - както е сложено, така и ще се махне, като му дойде времето. А тоя унизителен за държавата ни паметник стои вече почти 80, години, като вие чуждопоклониците искате да векува ! Добре че не сме всички като вас !
166
2
 
3
 
! Отговори
До 170 преди 9 месеца
Какво намесваш пак Украйна бе червенидиот, тук въпросът е СЪВСЕМ друг !!! Както вече писах, борбата на Васил Левски беше за чиста и свята Българска република, а не за марионетна държава на Русия ! А ако говорим за Украйна, тя също беше част от СССР ! Аман от безродни лицемери !!
165
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо полицията не си изпълни задълженията да изрине "къмингарите"
164
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
и фандуркова е Незаконна ,викат и ромската кметица ,щото с гласовете на ромите е избрана , жалка марионетка на конци ,гротеска някаква ,една примитивна селяндурка ,едно НИЩО ,а доби самочувствие на княгица - Отвратително с-во !
163
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Левски се бори за ... За знамето на Украйна .Нищо че украинците запалиха българското знаме , в центъра на Киев !
162
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А знамето на укрите пред уПщинЪтЪ са ''законни'' , така ли ?