Васил Терзиев призова софиянци: Бъдете внимателни, изчистете снега пред домовете си

Планинските пътища към Витоша са временно затворени
Обновена: 26 ное 2023 10:30 | 26 ное 2023 10:30, Нели Христова
211
Васил Терзиев призова софиянци: Бъдете внимателни, изчистете снега пред домовете си
Снимка: БГНЕС

"Близо 15 часа интензивен снеговалеж в София. Благодаря на хората от всички служби на Столичната община, които през цялата нощ и до този момент не спират работа и продължават да почистват снега, да отстраняват паднали дървета и да реагират на стотици сигнали. Към този час аварийните екипи са почистили повече от 150 паднали клони и дървета, които създават затруднения при придвижването, а сигналите за тях са над 1000. Тази сутрин разпоредих на екипи и от други общински предприятия да се включат в решаването на проблема с падналите дървета", написа във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

Той призовава всички граждани да бъдат внимателни при излизане навън заради силния вятър, а собствениците на жилищни имоти и търговски обекти да почистват съвестно тротоарите пред тях.

"Правим всичко необходимо, за да осигуряваме проходимостта в града и цялата налична техника е ангажирана с почистването на снега. Снежната покривка към момента е между 25 и 35 см. На територията на всички 24 района на Столичната община са извършени няколко обработки срещу заледяване. Активно работим и с районните кметове, които съдействат без прекъсване", допълни кметът на София.

По думите му към този час градският транспорт в София се движи при зимни условия. При възникване на извънредни ситуации се осигурява алтернативен транспорт.

"Снегопочистващите машини са обработили трасетата на градския транспорт, стръмни участъци и мостове, както и основни улици в районите и частично вътрешноквартални улици. Достъпът до някои малки улици на места все още е затруднен. Обработени са общинските пътища и Южната дъга на Околовръстния път", добавя Васил Терзиев.

Има прекъсвания на електрозахранването в отделни части на някои столични райони. Аварийните екипи на дружеството работят за отстраняването им.

"Планинските пътища към Витоша са временно затворени, но работим да бъдат отворени възможно най-скоро. Очакванията ни са към 10:00 часа движението да бъде възстановено за автомобили с вериги", каза още Васил Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гербавите плювалници,които са налазили форума,какво ще кажат за жълтите павета,които пак са пропаднали?Такова некадърно управление като тяхното,София никога не е имала.Ама иначе устите им големи,щом стане въпрос за някой друг.
62
18
 
9
 
! Отговори
Разврат Герб преди 6 месеца
Фъндъкова щеше вече да се снима пред някой снегорин и единствената изчистена улица в София и да лъже как всичко вече е чисто и има ток, няма паднали клони и закъсали хора на прохода Шипка. После щеше да иде в Банкя на пoeбица.
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Назначи малко жени в критическата в данъчната служба и ще изпъкнеш.
60
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Виждаме, че когато кмета не краде парите за почистване - може да се чисти.
59
2
 
9
 
! Отговори
mm преди 6 месеца
Днес е неделя и освен да почистя в къщи, нищо друго не пипвам.
58
4
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ видими резултат преди 6 месеца
До Анонимен - "тротоара лятото го кося,че плочките отдавна са изпочупени и никнат трева и бурени" - видими резултати ГЕРБ
57
5
 
10
 
! Отговори
ДОБРЕ ЧЕ Е СНЕГА преди 6 месеца
ТА ДА ВИ ВИДЯТ КОЛКО СТРУВАТЕ ВАШИТЕ ГЛАСУПОДАВАТЕЛИ.
56
2
 
13
 
! Отговори
Банкеръ преди 6 месеца
Другари зимата пак ги изненада.Нали уж,като снегопочистването се поеме от частния капитал работата ще тръгне.Да ама никой не ще да рине сняг за Мин.заплата.Много ми е интересно ако върху тоя сняг след три дни падне нов какъв код ще обявят.Вероятно кафяв или черен.
55
20
 
4
 
! Отговори
Снега ни изненада преди 6 месеца
Васето е пич. Ето улиците са вече чисти. Това по времето на Фъндъкова беше АБСОЛЮТЕН МИРАЖ. Виждаме как когато кмета е подготвен, снега не е изненада за никого. Васил Терзиев е пич. Пак ще гласувам за него.
54
0
 
10
 
! Отговори
ЧЕ ЗА КАКВО преди 6 месеца
ДА ГО ЧИСТЯТ КАТО И БЕЗ ТОВА ЩЕ СЕ СТОПИ
53
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз тротоара пред нас лятото го кося,че плочките отдавна са изпочупени и никнат трева и бурени. Зимата пък снега им рина. И за награда от Терзиев ще получа по-високи данъци
52
6
 
13
 
! Отговори
До 58 преди 6 месеца
Лъжеш като дърт ром.По времето на Фъндъкова моята квартална улица никога не е почиствана през зимата.А през останалото време нито е мита,нито е асфалтирана.Всичко си е така както е било по бай Тошово време,с тази разлика че тогава имаше хубав асфалт,а сега вече е лунен пейзаж.
51
1
 
18
 
! Отговори
Избирател на ПП/ДБ преди 6 месеца
Началник, само да не ни караш и да редим плочки скоро време :D
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Къде е екипа на това дс синче? Даде над 5 милиона за да стане кмет, а сега???
49
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
то да управляваш град посред зима да не е като да управляваш фирмата създадена с парите дето дядо ти ги е ограбил от мандрите!!!
48
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Добре че наваля събота и неделя та да имат време да изчистат. Че ако беше започнало в неделя вечета да видим как хората щяха да стигнат на работа в понеделник
47
2
 
24
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 6 месеца
КАК ТАКА ОБЩИНСКИЯ ТРОТОАР СТАВА ЧАСТЕН КОГАТО ТРЯБВА ДА СЕ ПОДДЪРЖА БЕ др. ТЕРЗИЕВ
46
0
 
11
 
! Отговори
РАБОТА РАБОТА РАБОТА преди 6 месеца
Падна 4 см сняг и града е пред закриване. Видими резултати, ГЕРБ.
45
14
 
6
 
! Отговори
Спаси София преди 6 месеца
Как да чисти общината като няма избран председател на СОС? ГЕРБ, БСП и Възраждане са виновни защото не подкрепиха Борис Бонев и създадоха хаос в София!
44
2
 
5
 
! Отговори
ГЕРБав ТЪРТЕй преди 6 месеца
От къде на къде ще ме кара този да работя? Аз не си мърдам пръста ако не става въпрос за някоя далавера.