Колко близо бе Терзиев до славата - да сложи каска и да подкара снегорин

Пиарите на кмета му взеха парите и го изоставиха затрупан в снега
29 ное 2023 13:15, Петър Бойчев
115
Колко близо бе Терзиев до славата - да сложи каска и да подкара снегорин
Снимка: БГНЕС

Новият столичен кмет Васил Терзиев бе затрупан като росна китка след първия сняг.

В първата си битка на "Московска" той изглежда точно толкова нелепо, колкото като се подхлъзна по време на разширението на третата линия на метрото в София, коато ще минава през кв. “Слатина” и ще стига до "Цариградско шосе".

Изключително точно избрано по време и място събитие - когато половин България мръзне без ток, а София е мръсна, заледена и непочистена. Кметът се подлъхзна в Слатина, но падна лошо на "Московска". Васил Терзиев изглеждаше като ученик, който е пратен в първи клас, уроците са свършили и детето стои и подсмърча, но няма кой да го прибере от училище.

Ей, коварно нещо са пиарите. Успяха да го промушат на мъка до кметския стол, сложиха го да седне, прибраха си парите и го... захвърлиха.

И в същото време заваля сняг.

Ама бил мокър, ама 15 часа валяло непрекъснато, ама дърветата не издържали, ама жиците... Добрите и умните му носят от десет дерета вода за оправдания. Лошите го навряха на кучето в г.за. Най-хитрите му защитници ловко пратиха спора в социализма - какви зими имаше навремето и как се справяха комунистите тогава. Там грешка няма, хващат се за гушите, спорят за миналото и забравят сегашното.

Горе-долу същото сполетя и Денков, но неговите пиари ловко подхвърлиха проблемния кокал на Пеевски. И двата лагера люто се вкопчиха в тази епична битка. И днес кандидат-премиерът Пеевски пак атакува онлайн премиера Денков. И всички забравиха снежния човек от "Московска".

Терзиев обаче очевидно е останал сираче откъм умни пиари. Как пък никой не се намери да му каже, че два дни няма да спре да вали и поразиите са много вероятни. Как никой не му даде акъл да сложи каската дето му я подари Фандъкова за добре дошъл. Че да се качи на един снегорин, че да извика телевизиите. Майко мила каква дандания щеше да стане! CNN щяха да го излъчат. Ако ще цяла България и половин София да бяха останали на тъмно и студено, бабите щяха да превъзнасят момчето със снегорина и да се кръстят, че ако не случихме на време, то най-после си имаме кмет на място.

Но не би. Момчето си отива още недошло. Колко малка е разликата от славата до позора - една нощ, една каска, един снегорин.  

В същото време един герой от Калипетрово си направи сандвич местното електро и вдигна до тавана продажбите на парти грилове и псувните по властта. Както отбеляза някой във фейсбук, сега да очакваме някой да си вземе душ в управление на ВиК, когато спре водата в квартала или селото. И да не си представяме какъв би бил протестът, ако им се запуши трайно канализацията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: снягВасил Терзиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
6
 
! Отговори
Петьо Бойчев преди 6 месеца
за добро или зло е май единствения, който сам си пише статиите...
19
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много добра статия! Това момченце е гола вода, никога не е имало връзка с действителността, не е имало и проблемите на обикновените граждани, защото е расло в саксия. Всичко му е поднасяно наготово.
18
17
 
9
 
! Отговори
Спонсорирано съдържа преди 6 месеца
Спонсорирано съдържание от ГЕРБ ;)
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Той ватмана Егени Минчев и фолкпевеца Азис това чакат за да направят сварката !
16
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Написаното от журналиста е на първосигнално ниво.Така бабите от миналия век нищиха голямата политика.
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 20. Как се е справил по-конкретно ? Лично снега ли рина ли или реза клони ? За създаване на организация да не говорим. Тя наужким е създадена.
14
6
 
8
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 6 месеца
Ченгета и милионери. Слуги на Америка
13
22
 
19
 
! Отговори
До Не е за тук! преди 6 месеца
Пич, точно заради Тиквата и Фандъкова София прилича на ивицата Газа. Васето е кмет от 10 дена, вие с магическа пръчка ли искате да станат промените. Да не говорим, че цяла София е пропита от гербераски чантаджии, които ще саботират управлението отвътре. Първата работа, която Терзиев трябва да свърши е масова чистка и уволнения навсякъде, това е.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 14 Защо "като" като той си е бавноразвиващ, колега!
11
13
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 6 месеца
Чакайте, още е рано. Едва няколко години са минали. Нека станат поне 10 и тогава, когато пенсионерите комунисти вече са измрели, останалите нормални хора ще ревете с кървави сълзи за Бойко Борисов и за Фандъкова. Легенди ще се носят за управлението им, както сега комунистите пенсионери ни разправят колко хубаво било по времето на социализЪма :)))))))
10
8
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
защо да повтаря грешките на фандъкова тя си слагаше каската за пред камеритеа борисов управляваше софия чрез г георгиев това ли искате сега пак същотолицемерие а кои е сключил договорите за почистване на кого са тези фирми тука се мълчи яко
9
3
 
25
 
! Отговори
Не е за тук! преди 6 месеца
На нормалните хора им беше ясно, че така ще бъде. За Бони и Васето гласуваха неадекватни хора. Момчето не е за кмет на София. Може татко, дядо, чичо да са помагали за фирмата, но политиката е *** работа. Не става с анализи и отчети през ден. Трябва влияние, респект и да ги юркаш както правеше Бойко. Да ги гони да режат падналите дървета, да ги извозват, да ги плаши, да ги уволнява. Вижте го това момченце. Как се смее само. Наистина, може да е кмет на някое уредено немско градче.
8
9
 
9
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 6 месеца
На Пепи Бойчев по колко пари му дават за шантажи и втълпяване на ГЕРБаджийски опорки, знаете ли? Имат ли си ясна тарифа статиите като тая?
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кмета е от онези там какви бяха зелени , шарени и не знам си какви .Те чистят и подреждат по интернет , а снегорините ги управляват с изкуствен интелект . Тока е от фотоволтаици , нищо че върху тях има един метър сняг и не дават енергия .
6
6
 
5
 
! Отговори
До Страхил преди 6 месеца
Да, брато, и аз се чудя как е възможно да се появяват такива гнусливи праизведения.
5
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мен ме кефи ! Каза чоека , че ще направи София , като другите европейски столици и на протеста срещу БФС София заприлича на Париж , с подпалени контейнери и автомобили .Обещано - изпълнено !
4
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Качеството на статиите в тоя сайт става все по-долнопробно и отблъскващо.
3
5
 
17
 
! Отговори
Страхил преди 6 месеца
Какви са тия глупави списвания в днесбг, авторът изглежда като той да е излязал от *** г*з
2
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Въъййй, кой си позволява да пише така срещу спасителите ни от герб, дпс, комунистите, фигуранта и рошшия. Тоя дето го е писал е копейка и nутинист,100 про
1
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цялата пропагандна машина на ГЕРБ ,медиите на Пеевски са впрегнати да топят Терзиев.Реално погледнато ако ГЕРБ не се бяха махнали ,минималната заплата нямаше да бъде гласувано да бъде 50% от средната и догодина Мин.заплата в Румъния щеше да почти двойно на нашата .С 1 милион души намаля България по време на управлението на тиквата.Когато цифрите говорят боговере мълчат.