Опасни вещества открити в жилище в столичния кв. "Люлин"

Вътре е имало десетки килограми живак, основи и киселини
30 ное 2023 08:03, Елка Василева
16
Опасни вещества открити в жилище в столичния кв. "Люлин"
Кадър: БНТ

Около 100 кг живак, основи и киселини бяха намерени в апартамент в столичния квартал "Люлин". На място бяха изпратени специализирани екипи, които да приберат опасните вещества.

Според хора от блока в апартамента живее мъж, който е гледал възрастен човек, който наскоро е починал. След това той е продължил да обитава жилището.

Пред БНТ мъжът, който работи като санитар, заяви, че опасните материали са били на възрастния мъж, който е гледал. Сигналът е бил подаден от съседи, които случайно попаднали на необичайната гледка. Собственикът на апартамента е в САЩ.

"Това не е мой апартамент. Това е чичо Ангел от моето село и неговите близки ме помолиха да дойда да го гледам. Много пъти съм го питал какви са тези шишета, а той ми казва - не пипай, те са много опасни. И когато е чуждо жилището, аз нямам право нищо да кажа. Наскоро комшиите, които ми помагат за багажа, аз споделих, че той ми каза, че са много опасни, че са били за БАН, има взривоопасни неща. Имаше и някакви кутии от Русия. Навсякъде имаше разни прахове, шишета", разказа Иван Димитров, обитател на жилището.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До кака Цура __ ЛЪЖЕШ ИЛИ ИМАШ КЪСА ПАМЕТ - ИЗБЕРИ СИ!!!
15
0
 
3
 
! Отговори
кака Цура преди 4 месеца
По времето на соца даже Кока-Кола беше на български написано на бутилките.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Прибрани хора. Да има. Може да потрябва.
13
0
 
7
 
! Отговори
баба Пена преди 4 месеца
Всеки Бг Гражданин е потенциален ХАХО. По Улиците ходят всекакви хора дето са избръмчали, говорят с сами, плезат се, някой даже и в средата на улиците ходят. Най избръмчали обаче има в една сграда у София дето май и викат Парламент. Ей там колко избръмчали има - мани мани
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами има си институции за тази работа. Защо е нужно да ни занимават с тези неща? От МВР се обаждат в някой химически университет или институт на БАН и все ще им намерят някакво приложение на материалите. Дори и да са стари, все могат да се използват за нещо. Живакът е скъп и всяка лаборатория работеща с по-големи количества ще се радва да им го предоставят. Друга лаборатория ще им ги пречисти и/или анализира и така. Няма нужда от всяване на излишна паника.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Властите си затварят очите пред проблема с откачените по блоковете.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Люлин е кварталът на наркоманите и убийците
9
0
 
0
 
! Отговори
до 7 преди 4 месеца
А пък преди 100 години се е изписвало и на френски.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ахххаххх имало кутии от Русия хххххахахахгаагахххх
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе чудя се в България официалният език не беше ли български по конституция или нешо се е променило. Гледам всияки държавни агенеции, кметства и т.н вече официално си изписват всичко на английски. Не, че нешо но по време на соца не съм виждал надписи на руски по линейки, пожарни, полицейски коли и униформите им
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Според мен е ясно, че това е опит за де стабилизиране на републиката, в който определено са замесени Вовата и Сие...имаме новина, да идват танковете хахахахаааааа
5
0
 
3
 
! Отговори
Очаквам преди 4 месеца
оставка на домоуправителката. Поставиха я в гадно положение и може би единственият изход за нея да не плаща глоби е да си подаде оставката. Когато службите са некадърни, теглят оказалите се на пангара.
4
0
 
8
 
! Отговори
Ами може преди 4 месеца
Те опасни ама опаковани. Може би и херметично. Абе някакъв маниак химик умира. Краднал приживе нещо от лабораторията, където работел, където никой не го е грижа за живак и подобни. Военното приложение на живака е взриватели и батерии. Разбира се, може и много успешно да се отрови бавно и мъчително при неправилно съхраняване. Ако е така и лекарите не са го забелязали, значи са пълни ***.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен1 - много точно казано!!!
2
11
 
21
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
"Имаше и някакви кутии от Русия......." Естествено че щом е опасно е от Русия....... Много тенденциозно написано, браво на екипа. Не се казва че Русия има пръст в тази работа, просто се подчертава че са от Русия. Добре са се научили журналята в България.
1
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом има кутии от Русия става новина. Иначе,че собственикът е в САЩ не е проблем.