В собствен СОС: Съветници, усещате ли, че ставате много неприятни за над милион софиянци?

Вземете да поработите, да не реши улицата проблемите ви
Обновена: 1 дек 2023 06:52 | 1 дек 2023 06:52, Александър Попов
85
В собствен СОС: Съветници, усещате ли, че ставате много неприятни за над милион софиянци?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цирковете в няколко поредни парламента се пренесоха в пълна степен в Столичния общински съвет. Вместо да се захванат да работят, един месец избраните съветници си мерят... егото. Не могат да изберат председател на СОС, с което да започне същинската им част от работата.

Господа и дами, съветници. Не ни интересува какви сделки и прибирания под масата са ви в главите. Не ни интересува на чия партия "достойнството" е по-голямо - на изборите софиянци ви зашлевиха шамар с ниската избирателност. И вместо да започнете опити да оттласнете от дъното доверието към вас, вие копаете още по-надълбоко. Оправданията, че другият е виновен е за детските градини, които ги няма. Говоренето за политики можете да си ги запазите за следващите избори, защото вече ставате неприятни.

Софиянци не се вълнуват кой ще е председател на СОС, а да се решават проблемите. А те видимо са много. Само преди няколко дни 15 сантиметра сняг блокираха столицата, а и до днес е пълно с непочистени тротоари и улици от паднали дървета. Да не говорим за заледените улици или се благодарите на времето, че ще се затопли и ще свърши работата ви?

Това, че на някой още му е затисната колата от паднало дърво едва ли ви интересува, но трябва да ви интересува какво се случва с бюджета на София, какво се случва с план-сметката за чистотата през 2024 г., какво ще се случи, ако падне 20 см сняг, какво ще се случи с "Топлофикация", какво ще се случи с обещаните от вашите партии "детска градина за всяко дете", някога ще свърши ли ремонтът на "Шишман" и дали ще се намери фирма, която да нареди пустите жълти павета...

От днес влиза нискоемисионната зона в София. Всички сте наясно, че въпросите пред столичани са повече от отговорите. Кой и как ще глобява, защо влиза тази зона с информационно затъмнение и едни знаци, кметът обяснява, че няма да има глоба при първо нарушение, което също е някакъв нонсенс. Но и нищо не можете да направите, защото реално не работите.

Изброяването на проблемите може да продължи до утре, а вие сте избрани от вашите партийни лидери да сте в общинския съвет. Защото малцина са хората сред вас, които са избрани от софиянци.

Вече три седмици наблюдаваме политически театър и съвсем логично се задава въпроса - искате ли да управлявате София или бягате от отговорност? Ако ще се държите като колегите си в парламента, наясно ли сте, че в един момент и на "Московска" може да паркира бял автобус? Независимо, че затапихте цялото движение в околността. Или разчитате, че протестиращите в София бяха скопени с все по-нелепата сглобка? Сглобявайте се и в СОС и си вършете работата, ако не ви стиска - освобождавайте местата си и да избираме нови. Политическите ви сметки нямат общо със сметките на софиянци...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
6
 
! Отговори
Joko преди 5 месеца
Да му мислят тези"софиянци" които гласуваха за ДС , БКП и разните м меки китки ! ! ! Сега ще разберат кон бобяде ли !
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кой каза, че повече от над милион софиянци са надяват на тези нищоправещи. Гласувалите за тях да се замислят струвало ли си е?
59
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Къде са ПОМОЧКОВЦИТЕ от жълтите павета, през 2020 г.? Явно вече са в СОС и се рамотават, както тогава! С тези работата няма да тръгне! Разбрахте ли, че не стават за нищо, а вие софиянци си ги избрахте!
58
1
 
10
 
! Отговори
?!?!? преди 5 месеца
До ППДБ поддръжникПП ли ще спасява София извинявай ? Това в момента е най-лошото управление на българия за последните 30 години.
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
София община - дом на ДС. ЧЕСТИТО ШУШУМИГИ. И да си приготвите кондомите и дечицата че след два месеца идва втори февруари.
56
1
 
11
 
! Отговори
Клика преди 5 месеца
Виждам едни угоени прасета, екземпляри от другия бряг и парвенюта в лачени костюми.Но не виждам бъдеще за проблемите на София, столицата на България, с тази шайка.
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До ППДБ поддръжникПърво трябва да спасим София от "Спаси София". До този момент освен критики това подобие на организация нищо не е направило за града. По-лошото е, че няма и идеи. Само претенции.
54
5
 
2
 
! Отговори
Руснак преди 5 месеца
Питайте тиквата и възраждане защо няма председател на сос ,нали направиха номер на Ваня Григорова за да не е кмет,сега Коста соросойда,дпсто и банкянският плодовзеленчук да подкрепят тяхната сглобка и в сос както подкрепиха Васко бекапето от сглобката за кмет !!!
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До ььь Много сте прав! Даже ще допълня, че въпросните т.нар. "столичани" са свободни във всеки един момент да се преселят на друго по-добро за живеене място, щом толкова са недоволни от условията в гр. София.
52
2
 
11
 
! Отговори
сердика преди 5 месеца
До до АвтораПич, цирка го правят пепейците и СС. Да предложат друг човек вече, различен от амбреажа мис Бони и въпросът е решен.
51
0
 
5
 
! Отговори
Кога най-накрая преди 5 месеца
в този сайт ще престанат с поставянето на звезди вместо някои думи в коментарите на хората,и то на думи,които са в речниците,а не някакви вулгарни цинизми?Четеш в някое подзаглавие нещо,използваш същата дума и хоп-натряскали ти звездички.Нима смятат,че няма да се сетим какво е искал да сподели в коментара си съфорумецът?Или като всичко у нас-скрит пълзящ контрол над общественото мнение!Осъзнайте се,Днес,вече не сме вчера.Или не виинтересуват хората,а какво ще каже властта за вас.
50
6
 
11
 
! Отговори
ПРАЯЧ СЕ НА ГЛЕДАЧ преди 5 месеца
Катастрофата в Сф, ще настъпи преди националната такава. Там където управляват ППДБ, ГЕРБ и ДПС, а и БСП се стига до национална катастрофа.
49
18
 
9
 
! Отговори
до Автора преди 5 месеца
Обърни се към ГЕРБерите по тоя въпрос!Цирковете ги правят госпожа Хекимян и сие!София най-накрая има нормален кмет , а не параван за корупцията!Боко го е страх че Спаси София ще им разкрият схемите с които източваха по 2 МИЛИАРДА на година през последните 16 години!
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като не могат да се разберат за председател на СОС да изберат човека с най-дълъг трудов стаж в СОС. Предполага се, че той ще е най-добрия експерт.
47
12
 
23
 
! Отговори
ььь преди 5 месеца
малоумницци, като не гласувате какво искате? Някой да дойде да ви оправи? Като гласувате за недоразумения като Борис Бонев кой ви е виновен? Седите и се сърдите. На кой се сърдите? На тия дето вие сте избрали? Ама не ви харесвали. МИ кандидатирайте се вие, бе умчовци. Да видите дали си струва да те псуват тъпоумници по цял ден, за да си проваляш кариерата. И защо? За да оправяш един град населен с пришълци, които нито го чувстват свой, нито го пазят, а само го псуват. Въобще - за нищо не ставате
46
2
 
17
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
После се чудим защо нито една държавно/общинска институция не работи, че то началниците им които ги дават в ефир цял месец не работят и взимат заплати, пък ние очакваме баба Пена на гишето да работи, че тя нали гледа началниците си! И тя само присъства за да вземе заплата и после рев,че 2 см сняг предизвикаха снежен апокалипсис в подобието на държава!
45
36
 
17
 
! Отговори
ППДБ поддръжник преди 5 месеца
Или Борис шеф на СОС или избори до дупка! Никакви компромиси с ГЕРБ и другата политическа мафия! С вас сме Спаси София! Да спасим София най-накрая от корупцията и некадърността!
44
5
 
21
 
! Отговори
Te4o преди 5 месеца
Много добре е написано в статията!
43
26
 
11
 
! Отговори
Жълтопаветниче преди 5 месеца
ФАНДЪКОВА Е ВИНОВНА! БОНЕВ - ПРЕДСЕДАТЕЛ! Всичко друго е компромис!
42
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Жълтопаветния комсомол да си носи последствията и да се махне от всякаква власт.