За Рождество в София: Огньове, вещици и арка като Златния телец

И все пак ще има ли коледна украса за празника, пита ВМРО
8 дек 2023 14:00, Анисия Иванова
72
За Рождество в София: Огньове, вещици и арка като Златния телец
Снимка: ВМРО

Ще има ли коледна украса в София за Рождество, питат от ВМРО.

"Обръщаме внимание за пореден път на Столична община, че за разлика от други години столицата фактически е без коледна украса. Настояваме обществото да получи отговор защо това е така? Настояваме да бъде ясно и точно обяснено от Столична община кой заместник-кмет отговаря за това, защо коледна украса практически няма, какво е предвиждала общината да постави като украса и на каква стойност" продължават те с въпросите към кмета Васил Терзиев.

"Не може да не получим и отговор кой одобри и колко ни струва пърформанса на 01.12.2023 г. при запалването на светлините на коледното дърво пред катедралния храм „Св. Ал. Невски“.

Т.нар. програма с огньове, вещици и розови еднорози категорично не се вписваше в логиката и духа на Рождество Христово. За обществото остана загадка кой е отговорен за одобряването на подобен сценарий и колко струва на софиянци това събитие, както и бляскавата арка пред храм-паметника и на метри от Св. Синод, която повече наподобява Златния телец, отколкото „празнична пътека към светлината“ или там какво си е мислил авторът. Все още очакваме отговори в духа за заявките за открито и прозрачно управление.

Изразяваме и учудване, че предложението на общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера за създаване на временна атракционна линия - коледен автобус просто стои някъде по бюрата. Идеята е да зарадваме най-малките, децата на София, с ретро автобус.

Предложението е внесено на 4 декември и по него няма никакво движение - нито „да“, нито „не“. На фона на липсващата все още коледна украса тази идея би могла поне частично да компенсира конфузната ситуация, в която общината сама се постави. Предложението, по което работихме с експерта Марио Евстатиев, е част от мерките за популяризиране на атракционните превози с ретро подвижен състав, като предлагам тази година „Столичен автотранспорт“ ЕАД да се включи в коледните инициативи, които се организират в София съвместно с Център за градска мобилност ЕАД.

Идеята е празничен коледен автобусен маршрут, изпълняван в седмицата от 18 до 24 декември включително с автобуса Икарус 280, пояснява идеята общинският съветник Карлос Контрера. Той прилага и режим на работа на атракционите" предлагат от ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
0
 
! Отговори
Хаха преди 4 месеца
Само една Тиква са забравили да сложат.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стефан Х. Абе, хора, защо сте толкова лесни за манипулиране. Не виждате ли, че тези еднорози и самодиви са част от уличен театър. Оживяват ги актьори. Кой ви каза, че това е украсата!!! И лапнахте тая дъвка. Боже, Боже, няма ли глътка въздух за нормалните хора.
54
0
 
4
 
! Отговори
Крику преди 4 месеца
Не разбрахте ли , че по евроатлантичеслия канон и *** религията шейната на дедо коледа се тегли от розови еднорози ... това всъщнос са елени но с половчлен на челото
53
0
 
6
 
! Отговори
Шарлатанин преди 4 месеца
Споко, още нищо не сте видели. "Снежанка" вече я видяхте, но голямата изненада ще са дядо Коледа и коледарите. Как ли ще изглежда Веселия старец, какво ли шествие ще видим от коледарите.....
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонименбраво
51
1
 
9
 
! Отговори
Иван Анисий : преди 4 месеца
Шоколади, смуколади, бони-бони, шарени джндъри! Тегаво е,глYпа80 е и от всякъде се стичат с66ьркани ...
50
0
 
20
 
! Отговори
Гражданка преди 4 месеца
Ужас за нас и децата ни!!!!Да те е даже страх да ги заведеш там. Какви времена дойдоха. Къде отиде вековната ни Християнска вяра? Даже турското робство не е успяло да я смаже?! Христос да се роди отново в сърцата ни.
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
53 софиянци нищо не са избрали. Кметът беше наложен.
48
2
 
16
 
! Отговори
Истината преди 4 месеца
Софиянци, всички вие итилигенти, рестетути,,не ревете сега ,още нищо не сте видели, ще мьлчите и ще тьрпите, ВИЕ СИ ГИ ИЗБРАХТЕ.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А защо не и кондуктори в тези "атракционните превози с ретро подвижен състав",че да е още по-ретро?
46
0
 
20
 
! Отговори
До 48 преди 4 месеца
Каква снежанка, хахаха... Прилича на мерилин менсън, ужас
45
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да не забравяме кой управлява София, потомък на ДС. За другарите от същата ДС всички светли религиозни празници бяха забранени Пред църквите стояха техните служители записваха кой влиза в храма. Сега постепенно се връща това бедствие, което всъщност не си е отивало никога, само кротко си почиваше.
44
0
 
18
 
! Отговори
mery преди 4 месеца
Това е хитър начин да изгоните на тези светли празници хората живеещи в София, а и обивате желанието на хората от провинцията да посетят Коледната си столица! Българите ще ходят да се наслаждават на Коледната украса и атмосфера в съседните държави!
43
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ама това светеща вещица ли е? Аз мислех, че е Снежанка )))
42
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Златният телец е символ на всичко материално в света, значи че парите официално се издигат в култ. това е в противоречие с християнството, където ценност номер 1 е духът над материята и богатството. Раждането на Исус няма нищо общо със Златния телец, той е пример за смирение.
41
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Христос да ни прости за тази подигравка към този светъл празник Рождество и да ни пази! Амин.
40
1
 
17
 
! Отговори
Васи Маслото ДС преди 4 месеца
Прекрасно са еднорозите, нали? Радват ми душата цветна. Не очаквайте такъв цветен парад, но на ви. Не остана за Новогодишно тържество. Празнувайте си у вас. Цветно , топличко и розавко да ви е. В. Терзиев
39
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма да е зле и ококорената вещицата Асенка Василева да бъде вързана на някое дърво с въже около дебелата му шия.
38
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Днес гледах украсата на Букурещ за Рождество Христово.Красота!!Нашата е позор!!!
37
0
 
38
 
! Отговори
Мдаа....... преди 4 месеца
Еднорози, Вещици, Телци... Сатанисти фарисеи продали душиците си за "30 среърника"! Софето е с незавидна съдба...