Терзиев доволен: Площад "Св. Неделя" разчистен от паркирали коли

Тротоарите са за хората, а улиците за автомобилите, посочи столичният кмет
21 дек 2023 07:10, Красимир Ангелов
96
Терзиев доволен: Площад "Св. Неделя" разчистен от паркирали коли
Снимка: БГНЕС

Разчистено от неправилно паркирали по тротоарите автомобили е пространството по ул. "Съборна", пл. "Св. Неделя" и улиците около хотел Sofia Balkan Palace, съобщи кметът на София Васил Терзиев в профила си във Facebook.

Той допълва, че случилото се е по негово нареждане. Принудително са преместени 4 автомобила и поне 10 доброволно са напуснали мястото на тротоара, където са били паркирани.

Ще засилим контрола върху неправилното паркиране по време на празниците и ще продължим и след това, допълва Терзиев.

"Тротоарите са за хората, а улиците за автомобилите. Безразборното паркиране, освен че загрозява града ни, пречи и на придвижването на пешеходците", пише столичният кмет.

"Знам, че е неприятно "да ти вдигнат колата", но всеки един от нас е и пешеходец. Сигурен съм, че разбирате защо е важно да спазваме правила", става ясно още от поста.

Независимо дали се разхождаме из града или бързаме с колата за някъде, дали сме с тротинетка или колело, нека всички да спазваме правилата. Така градът ни има шанс да стане по-чист, по-подреден и по-безопасен. Нещо, което искаме всички, нали, завършва Васил Терзиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Махайте и този руски храм-паметник! Ще светне чак!
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ethan Hunter Hertweck - още един американски наемник е утилизиран в зоната на СВО. Фашизоидът беше на 21 години и формално се водеше като военен медик. Той пристигна на сафари това лято.
73
0
 
8
 
! Отговори
Това за цензура ли е преди 4 месеца
До r3v0lv3r Значи Запада отново помога на Русия да унищожи фашизма на тази пропита с кръв територия!
72
2
 
7
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
Киевският наркокартел изпитва проблеми с боеприпаси, със западна военна техника, която се поврежда. Това подкопава морала - трябва да се пестят боеприпаси. Киевската хунта изстрелва между 4000 и 7000 артилерийски снаряда дневно, в сравнение с 20 000 от руската страна. Доставките за Украйна са в застой. "Западът би бил разумен да критикува собствената си стратегия за укрепване на Украйна и отслабване на Русия за нейната ефективност", заключи полковникът.
71
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Киевският наркокартел губи 800 зомбита убити и ранени всеки ден - Focus. Тези цифри посочи председателят на Военно-политическото дружество на Германия Ралф Д. Тиле в статия за изданието. Според него общата ситуация в Украйна е следната: киевската армия е напълно изтощена, а "Москва става все по-уверена в себе си". Основното от статията: киевската хунта всеки ден губи 800 зомбита. За да се заменят убитите и ранените, трябва да се набират повече от 20 хиляди зомбита месечно. Необходими са и нови сили, които да заменят зомбитата, които вече са на фронта.
70
1
 
1
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 4 месеца
До 1 независимият Кинжал има над 2500 компонента внесени от САЩ и други вражески държави. Таке е и с всяка руска модерна руска техника.
69
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Комплексът Панцир-СМ получи високоскоростни зенитни управляеми ракети, които увеличиха обсега на поразяване от 20 км на 40 км. Радарът също е обновен: сега той може да открива цел на разстояние до 75 км (от 36 км). Известно е, че ще има два варианта на новия Панцир - обичаен и без радар, но с увеличен брой ракети (24 на инсталация). Освен това ще има различни бази: верижни, морски и на БТР. Друго нововъведение: сега Панцир-СМ може да избегне пилеенето на скъпи боеприпаси за унищожаване на дронове, квадрокоптери и минохвъргачни мини - за тях има миниракети.
68
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Руските военни получават на въоръжение ракетни системи 9К57-1 Ураган-1 на руско шаси БАЗ-69092. Първото известно появяване на този вариант 9K57 се случи през 2020 г., когато проектът започна да се разработва като част от отхвърлянето на продукти от беларуски предприятия, представлявани от MЗKT и MAЗ. Основното предимство на руската платформа е липсата на зависимост от чуждестранни доставчици. В допълнение, БАЗ-69092 е просто по-модерен от стандартното шаси на Ураган - ЗИЛ-135ЛM, което вече е на повече от 60 години.
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Работино е най-голямото гробище за танкове и бронирани машини на 21 век на площ с диаметър 10 км. Зомбираната по натовски стандарт биомаса загубиха тук 219 машини, около 150 танка и бойни машини на пехотата, останалото са бронетранспортьори и MRAP, включително Leopard-2, Challenger-2, T-80БВ и M2A2, повече от 8000 зомбита на киевският наркокартел намериха гроба си тук .
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Точно кметът е виновен, защото като няма политически качества не може да осигури избирането на председател на СОС. Нали Смучи София са коалиционен партньор на Терзиев?!
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Отчета за свършената работа от кмета досега е: Един нарязан паметник, 4 преместени коли, една поставена една златна арка. Не е малко за 1 месец!
64
4
 
11
 
! Отговори
Чоко преди 4 месеца
След половин година обаче ще видите как ще изглежда София по време на ТРАДИЦИОННИЯТ Г*ей парад. Няма да познаем това София ли е или някой град в Швейцария. Украси, веселба, гости с обратна ориентация. София - център на Европа.
63
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До плюещите по долу:Кмета не е виновен,че останалите де.ли в общината още не са избрали председател на СОС,за да започнат да работят.Ама иначе заплатите си ги получават.
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Необходими са обществени общински паркинги, разширяване на проблемни участъци, детелини на основни кръстовища. Основното за разтоварване на центъра е изваждане на държавните инстигуции от центъра. Ако останат предимно театри, ресторанти и градинки , няма да има това паркиране там. Особено парламента въобще може да стане мудей , а депутатите на служебни автобуси да ходят на работа в сграда извън София. Забрани и застрояването на юг и в центъра, нека да се строи на изток и север.
61
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе аланкоололу, кукумицине ????? Хората навън се изпотровиха от кал, прахоляк и финни прахови частици, ти вдигна 4 коли, и сложи 3 костенурки ??? Абе ти ненормален ли си, или да ???
60
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Продължавам да твърдя, че това момче има проблеми с тежките наркотици, които често предизвикват тежка мозъчна деконструкция, изразяваща се в изблици на световъртеж, излюзиране, и пристъпи на невменяемост...!
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А кога мислите да строите обществени паркинги ? Най-лесно е да махнеш колите и да се правиш на радетел.
58
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На какви зрелища се радва народът. Кмет на столицата бил извикал паяк за 3 коли в центъра. За един месец това успя да върши като работа. Браво!
57
1
 
13
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
Навън е кал шума мръсотия паднали клони а какви са тия измислени приказки Кой и защо гласува за тези незнам
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Умре сиганката, която ни викаше браво, та ние сами почнахме да си викаме браво... Това е тъжната истина за умнокрасивитета, който за пореден път се показа и доказа като неспособен да изпълни всичко онова, в което се кълнеше в предизборните си слова.