Близо 300 джигити със скорост над 125 км/ч засечени на бул. "България" през декември

Информацията съобщи кметът на София Васил Терзиев
10 яну 2024 20:24, Красимир Ангелов
22
Близо 300 джигити със скорост над 125 км/ч засечени на бул. "България" през декември
Снимка: БГНЕС

За декември 2023 г. таблата на Столичната община за измерване на скоростта са засекли близо 300 нарушители, движещи се с над 125 км/ч само по бул. "България", съобщи в профила си във Facebook кметът на София Васил Терзиев.

Рекордьорът е "летял" с 200км/ч на 19 декември в 22:12 ч., посочи той и допълни, че общият брой на нарушителите, засичани само на бул. "България", е около 8000 на месец.

Данните за цяла София се предават на МВР всеки месец с цел да бъде засилен контролът от тяхна страна на местата, които се оформят като зони на системни нарушения, обясни столичният кмет.

Безопасността по пътищата е споделена отговорност - на институциите, които отговарят за контрола и спазването на правилата, и на всички участници в движението със собствената си съвест, посочи столичният кмет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 месеца
Джигит е руско наречие за грузинец,каква е връзката с пияните шофьори ??????????
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изводът е, че високата скорост (ако не си състезател) е компенсаторен механизъм на комплексите за малоценност. Вътрешното избива навънка.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
и какъв е извода? като при над 8000 превишавания на скоростта няма нито една катастрофа точно там?? знам, че искам много КАТ, те са само контролиращ орган, те нямат възможност и желание да анализират и предлагат решения.
17
4
 
3
 
! Отговори
??? преди 3 месеца
Въпрос. Защо след като там явно безопасната скорост е над 125 км/ч, там има много по-ниско ограничение на скоростта, което види до повече катастрофи!?
16
1
 
1
 
! Отговори
Да идват руснаците преди 3 месеца
Пробита работа, явно това са им децата иначе е не си обяснявам как не може софийска община или кат-еричките да не могат да купят 8 стационарни камери?!
15
1
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 3 месеца
като не искаш да плащаш - продавай которниците и си наемай кола само като ти трябва. затюхкал си се за цели 300 лева - държавата ти виновна. продаваш единия котор и фиансираш другия. то ей такива кривундели сте основната маса нарушители, все по-често хората със скъпи коли са тези ,които подават мигачи и пропускат пешеходци. аман от всякакви избушляци, дето им е крив целия свят. чакам та такъв отворен в Германия или Англия, където застраховката за 3 месеца е по-скъпа от каруците ти.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това каква статистика е? Напишете колко сте събрали от платени глоби и продадени на търг отнети автомобили, колко книжки са отнети. Понеже ако отговорът е николко, само си снимаме, е редно несъбраните средства да се вземат от бюджета за догодина на който отговаря за тази глупост.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Толкова ли е скъпа 1 камера за скорост на най -натоварения букевард да се сложи и на другите 5-6. Нямам думи.
12
0
 
3
 
! Отговори
aaaa преди 3 месеца
тоя и катаджия стана!Ми кат ги снимате каква работа вършите?
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 12. Не му обръщайте внимание на фантазьора. То се така драска под такива статии, но сменя колите.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 345...Оня ден едно младо брадато мутре кат теб за малко да му влезна рЕзко с 20 годишната и да изяде шамарите. Изобщо няма да ви бавим, дошли сте ни до гуша. Не ни е страх. Почвай да се бръснеш и снишаваш, може и да ти се размине.
9
2
 
1
 
! Отговори
До аудито преди 3 месеца
Ти за нас недей да се тревожиш. Ние можем да не вдигнем 345, но можем да отидем там, където ти с ниската кошница само можеш да си мечтаеш
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До RS 6 345 km/h Плащаш, докато не отнесеш дървото. После някой ще плаща да те извадят от купчината ламарини
7
9
 
2
 
! Отговори
RS 6 345 km/h преди 3 месеца
Как сте тротинеткаджии и велосипедaлucтu? Шляпкате ли neдaлuте ,скъсани джобчета? Който може да си позволи,кара както му е кеф,плаща и продължава, така работи системата.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кмете кметееее, не разбра ли, че съвест имат само тези над 70г.+, а те почти не шофират вече. Всичко надолу е боб чорбасъ. Режи с процент от доходите, запори на сметки и залати, че само от това разбират
5
0
 
9
 
! Отговори
Да напомня: преди 3 месеца
нормалните хора се хвалят не с броя на засечените, а с броя на наказаните джигити!
4
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хората карат мощни коли и им се кефят. Терзиев и Бонев като са меки китки на тротинетки си е техен проблем.
3
1
 
5
 
! Отговори
МАФИЯ преди 3 месеца
Милиционерите залагат радарите не където има проблем а където бързо се събират кинти. Манипулират радарите и засечената скорост е 10-20 над реалната. А в същото време действа групировка на която като платиш половината глоба под масата и не ти идва електронният фиш. Директно го трият. Но няма прокуратура която да се разрови в ЕЦОН. Там действат страхотни кинти. Имам приятел богаташ дето кара постоянно с 250-300 и си плаща 2-3000 всеки месец и книжката му е чиста.
2
2
 
10
 
! Отговори
За джигитите незнам преди 3 месеца
Но на обикновени хора които са останали без застраховка ГО повече от месец вече им окисляват автомобилите служебно без тяхно знание.факт.Защо обаче ако имам 2 коли и ги карам по 2 до 4 м годишно трябва да плащам за цяла година?Отговор-защото живеем в една скапнааа държава,която гледа на теб като на портмоне от медицинската помощ та чак до КАТ.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Статия за нищо. Мерси.