180 000 лева санкции за непочистен сняг в София

Новината съобщиха от Столичната община
22 яну 2024 18:48, Красимир Ангелов
12
180 000 лева санкции за непочистен сняг в София
Снимка: БГНЕС

За непочистени спирки на градския транспорт, подходи към пешеходни подлези, както и за некачествено почистени тротоари и вътрешно-квартални улици са наложени 180 371 лв. на фирмите, отговорни за зимното почистване на града, съобщиха от Столичната община.

Най-много непочистени обекти екипите на Столичен инспекторат са установили в районите „Студентски“, „Овча купел“, „Панчарево“ и „Витоша“.

При контрола са наложени 77 санкции за непочистени спирки в „Триадица“, „Подуяне“, „Връбница", „Лозенец“, „Студентски“, „Банкя“, „Искър“, „Люлин“, „Овча купел“, „Панчарево“, „Младост“, „Витоша“, „Кремиковци“ „изгрев“, „Слатина“ и „Оборище“. За непочистена спирка на градския транспорт до 7:30 ч. санкцията е в размер на 2000 лв.

Столичните инспектори са извършили и проверки за почистването на прилежащи площи към търговски обекти. Наложени са 120 глоби за непочистени прилежащи площи пред търговски обекти на обща стойност 5160 лв. в днешния ден.

Съставени са и 58 констативни протоколи с предписания на частни имоти на домоуправители за почистване на прилежащите им територии от сняг и лед. Най-много санкции за неизпълнение на това задължение са наложени в районите „Изгрев“, „Илинден“, „Младост“, „Възраждане“, „Кремиковци“ и „Панчарево“.

От общината напомниха, че собствениците на сгради са задължени да почистят терените пред съответните си имоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 3 месеца
то да ти кажа в люлин картинката е розова,но тази част на софия никога не е имала кмет,а само смет,ама за кинти,елате да видите част от 6 микрорайон,тъне и в мрак,иначе и пари се плащат за осветление,а мрак и лед=15век
9
1
 
2
 
! Отговори
само преди 3 месеца
а дано,ама на дали,истекоха милиони до сега
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цяла община Слатина е леден блок, по кварталните улички не е барнато и всичко е лед и улици и тротоари. А имаха цял уикенд...
7
0
 
8
 
! Отговори
Васи Маслото ДС преди 3 месеца
А ми обещаха спокоенпост и бонбонев да ме води ... за ръката. Друго се окаьа . За какво ми беше
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Откакто е "на власт", Ухото само с глоби може да се похвали - а дали някой ще ги плати е друга работа, нали все сме си свои. Васьо Ухото нищо не върши, НЯМА и да свърши, защо ни го натресохте бе, с какво сме ви виновни на всичките там ПП-та, ДСБ-та и прочие костовачета и лапачета на Америка за България и техните ко...ьо-мутри?
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ела да видиш в лагера какво е, ако можех да ви покажа снимки от паднало дърво върху колата ми, липса на паркоместа и пълна ледена пързалка
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Копейките и ГЕРБ няма как да съществуват в едно изречение, *** при доктор, че с тая "глава" съсипвеш детето си!
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И това какво ми помага ?! Миналата година поне тротоара до училището на детето бе чист ,сега всичко е в лед ,да не говорим за дърветата които още не са събрали от първият снеговалеж . А всичко на всичко е валяло 2 пъти за цялата зима!
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това не е сняг, а лед, само сол може да го премахне. Улиците също са в лед.
1
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Копейките и ГЕРБ-ДПС не харесаха това...