Нинова: БСП свиква избори в местните организации в София и Бургас

Партията застава зад Никола Шмит като кандидат за председател на ЕК
Обновена: 25 фев 2024 16:30 | 25 фев 2024 16:28, Анисия Иванова
59
Нинова: БСП свиква избори в местните организации в София и Бургас
Снимка: БГНЕС

БСП иска оставка на правителството и избори "две в едно", каза лидерът на партията Корнелия Нинова на пресконференция днес.

"БСП е направила и оценка за деветте месеца живот на правителството. "От 80 закона са приели 11. Това е резултатът от правителството. Искаме оставка и избори 2 в 1. Характеризира се с липса на морал, национално предателство, лобизъм в полза на частни интереси, узаконяване на корупцията. Правителството има две програми - официална и фалшива", смята тя.

По думите ѝ в официалната програма цели са Шенген, План за възстановяване, Еврозона, правила за финансиране на проекти в общините, инфлацията, която не е намалена. Нито едно от тях не е изпълнено, добави Нинова. В неофициалната програма по думите ѝ няма нищо за борба с корупцията. Съдебната реформа също е в посока овладяване на прокуратурата, посочи лидерът на БСП.

“Взехме решения за пълен цикъл от избори в София и Бургас. Наложи се да вземем това решение поради неизпълнение от градското ръководство на решения на националното ръководство. Не изключваме никого, социалистите сега решават”, заяви Нинова след Националният съвет на партията.

Лидерът на БСП заяви, че в рамките на 2 месеца трябва да се проведат пълният цикъл от избори, на който ще трябва да се изберат 24 районни председатели и градско ръководство. “Сформирахме работна група, която да се занимава с изборите, и неин председател ще е Анна Янева - бивш председател на градския съвет на район. Очакваме членовете на БСП София да се произнесат”, уточни Нинова.

Тя обяви и резултатите от гласуването. “5 гласа “против”, 4 “въздържали се”, 86 гласа “за” да гласували за снемаме доверие от ръководството на местната структура в София. "Ние сме принципни и последователни - констатирано бе, че БСП - София не изпълнява нашите решения”, коментира лидерът на БСП.

Нинова коментира и думите на досегашния председател на БСП - София Иван Таков, който по-рано през деня каза, че НС на БСП заседава без кворум и решенията му не са легитимни с думите, че на форума е имало дама, която три пъти се е изказвала, а накрая заявила: “аз не съм присъствала тук и не съм участвала“.

"Това говори достатъчно. Това е доказателство, че има хора от БСП, които не са доволни от резултатите, но заседанието ни бе проведено според всички правила”, уточни Нинова.

Припомняме, че съветниците от БСП в София подкрепиха кандидатурата на Цветомир Петров за председател на СОС, вместо да издигнат и подкрепят свой кандидат, както бе спуснато от партията. Причина за сваленото доверие от страна на ръководството на партията бе, че подкрепилите новия председател на СОС вече "не представляват партията".

Нинова разкри, че на пленума е приет и проект на европейска платформа за изборите. Той ще бъде допълван и обсъждан в партията. Подкрепяме Никола Шмид за общ кандидат на социалистите за председател на ЕК. Кристиан Вигенин от своя сподели, че единодушното вземане на решения в ЕС трябва да остане в сила, особено за изключително чувствителните въпроси.

"Ние сме против закриване на ТЕЦ, докато не бъдат изградени заместващи ядрени мощности. Развитието на ВЕЦ пък трябва да бъде ускорено. Въглищните райони може да се превърнат в икономически зони с намалени данъци. Искаме специална защита на земеделците, заради ефектите от войната. Нужно е създаване на здравен съюз в здравеопазването. Предлагаме Европейска агенция за развитие и управление на изкуствения интелект", обобщни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Столетницата е на изкуствено дишане
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Червените комунисти не успяха да станат социалисти те още си живеят в комунизма БСП е тоталитарна и ненужна партия
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая изкpeйзuлa жена в напреднала възраст очевидно страда от нероновата фобия: да съсипе, вкл. да ликвидира всичко, ковто е под ръцете й. Вече свали БСП от второ на четвърто място; петото в момента й е вече сигурно, През последните 4 години изгони всички, които имат независимо мнение и ум в главата. Изчисти всички,които не са й предани от ИБ и НС, разпердушини партийните организации в Пловдив,,Варна, Видин, Враца.Сега остава да разпердушини и столичната БСП организация. Злобна и отмъстителна жена
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ТОВА, КОЕТО НЕ УСПЯХА ДА НАПРАВЯТ ФАШИСТИТЕ И НОВИТЕ ДЕМОКРАТИ СЪС СТОЛЕТНИЦАТА УСПЯ ДА ГО НАПРАВИ КОРДЕЛАТА И ЗАТОВА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ ЗА РЕКВИЕМА НА КОРДЕЛАТА!!!...
47
0
 
1
 
! Отговори
И това написаното преди 2 месеца
По горе се е родило в палавата главица на една предателка?! Първо БКП, после СДС, сега БСП. Утре, ако интереса го наложи може би ГЕРБ?!
46
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Др.Нинова не може да управлява собствената си партия.БСП-София прави каквото си пожелае и изобщо не се интересува от брътвежите на Нинова.Обаче другарката си вярва,че може да управлява държавата.Бурен смях.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оркестър Варненци - Симсона /Симсон Кючек/ - Нинче, комшийке моя! Нинче, седни на моя!
44
0
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
Нинова иска избори защото се надява, че ще събере част от протестният вот (тези които са гласували за ПП-ДБ или Герб и са отвратени от коалицията), но не си дава сметка, че хората по скоро няма да гласуват отколкото да гласуват за нея! Но и това ще е победа за нея защото тогава със същото количество гласове (твърдият електорат които им е останал) ще изкара няколко % отгоре (по малко гласували и по голяма тежест на гласовете на гласувалите) и ще се бие в гърдите с победа!
43
0
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 2 месеца
Синчето е в Америка, заради него работи мама!
42
0
 
4
 
! Отговори
Най- добре преди 2 месеца
е Нинова да купи един катинар за Позитано 20, и да разпуска файтона. Щом и Бриго Аспарухов хвърли оставката, нещата са много зле.
41
1
 
4
 
! Отговори
Гост преди 2 месеца
А твоята оставка кога!!!!
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЦК на БСП е в тотална заблуда!! Имахте шанс на последните общински избори в София да демонстрирате присъствие. Стана въпреки вас!!!! За Козяк ли работите?
39
1
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 2 месеца
До баба мара 38 БСП няма каква да се отпушва. И така са си добре.
38
1
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 2 месеца
Радев и Възраждане взеха 60 % от избирателите на БСП. Кво да праиш ? Съдба.
37
4
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
нинова и пажовете зад нея да си подадат оставките незабавно за да се отпушибсп за следващите избори иначе остава извън нс
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СДС се спомина, но Дон буци си го закачи като брошка на ревера си (Не му смърди?!!!). Корнелия пък усърдно и неуморимо готви опелото на БСП!
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нинчето си мечтае за средновековековните комуни. От едната страна на реката Комуна в женски манастир, а от другата страна на реката Комуна в мъжки манастир. През ноща всички от двете комуни се събират в реката и се пердашат да правят комунистически комуни, но идва попа и им казва: Не!, Не! Те Ленин и Сталин не са Богове .... хайде обратно по манстирите в комуните и спрете да се ромбате в реката! И всички след голямото баране, се връщат обратно в комуните - манастирите!
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дойде края и на БСП , както на СДС.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нинчето отново се е самозабравила, май забравя, че при следващи избори, може и да не съществува :)))
32
1
 
9
 
! Отговори
Я па я..! преди 2 месеца
Гледам Вигенин на снимката каква горда поза е заел ,с поглед висока напред към миналото.Сериозен човек.