Васил Терзиев: Възстановихме осветлението в два от най-посещаваните паркове

Това са Южният и Западният парк
3 мар 2024 20:40, Стела Стоянова
97
Васил Терзиев: Възстановихме осветлението в два от най-посещаваните паркове
Снимка БГНЕС, архив

С радост мога да кажа, че сме възстановили изцяло неработещото осветление на два от най-посещаваните паркове, Южен парк и Западен парк, и работим активно това да се случи и в останалите два големи парка - Заимов и Хиподрума. Това съобщи във фейсбук профила си кметът на София Васил Терзиев.

"В предизборната кампания заявихме, че ще работим по подмяната и изграждането на ново осветление в парковете, за да подобрим сигурността и естетическия им вид. До март 2025 г. планираме да осъвременим и основните булеварди с LED осветление. Подробностите можете да видите по-долу.

Южен парк: сменихме всички 128 неработещи и остарели осветителни тела. Също така възложих да започне работа по проект за изграждането на осветление по алейната мрежа, която свързва Южен парк (в частта около бул. Аренсалски 125) със спирката на градския транспорт на ул. Бяла черква. Това ще позволи свободното придвижване на хората от квартала, които сега минават по заобиколен маршрут, за да избегнат тъмните алеи. Очаквам в началото на лятото да започне изграждането на новото осветление.

Западен парк: до края на седмицата ще имаме 100% работещо осветление. Там екипът възстанови над 400 осветителни тела. Продължава работата по отстраняването на неработещи стълбове и изграждането на липсващи стълбове и захранване към тях.

Ситуацията в парка Заимов е доста по-трудна, заради изключително лошото и опасно състояние на съоръженията, включително и корозирали стълбове. Това изисква сериозно финансиране и в момента работим активно, за да го осигурим. Дейностите в парка Заимов предвиждаме да отнемат още няколко месеца.

За парк Хиподрума, в който от десетилетия не е поддържано осветлението, подготвяме план за проектиране на осветителната мрежа до края на месеца.

Големите булеварди: започваме подготовката на проект за финансиране на подмяната на остарялото осветление със съвременна светодиодна технология за големите булеварди. До края на другата седмица проектът ще е готов и внесен за гласуване в СОС. Той предвижда да подменим 8 000 осветителни тела, за да може до март 2025 г. в София да няма нито един голям и неосветен булевард.

Екологично и енергоспестяващо осветление: основен фокус през следващите години ще бъде подмяната на остарелите лампи с нови LED тела. Това ще ни даде възможност да направим спестявания от поддръжка и сметки за електричество. Спестените средства ще вложим в изграждане на липсващи стълбове и инфраструктура", пише още Терзиев.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 2 месеца
Западен парк ремонтираха ли го? Нещо спря да се говори за това...
52
2
 
15
 
! Отговори
На три буустера преди 2 месеца
Васко, все едно е кмет на Мариопул, бил възстановил осветлението...то се разпадна целия град.
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ураааааа- те ...осветлението- вие подигравате ли се пети месец- А ОНЯ РЕВЛЬО КО РЕЧИ- МАЙ ЩЕ ИЗБЕРЕМ ПАК ГЕРБ ВИЕ СТЕ САМО ДА ДЕСТАБИЛИЗИРАТЕ....
50
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя кмет развява Укаинското знаме а във вутрешния джоб е приготвил Руското .
49
1
 
20
 
! Отговори
ДС-то преди 3 месеца
На този юнак само бабата по майчина линия не е била щатен агент на ДС, била е нещатен доносник
48
2
 
14
 
! Отговори
Влизай в кварталите преди 3 месеца
там плащаме данъците, не клошарите по парковете. И чакаме ревизията на Фандъка и шайката й!
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дразниш ме не ми говорй плс
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези обекти той ли ги е започнал или реже лентите на наследени проекти
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не кадър нииииик!!!!!!
44
2
 
23
 
! Отговори
Софиянец преди 3 месеца
Абе ДС смешнико, почвай да работиш сериозно и не ни хвърляй прах в очите със смехурии. Разбити улици, кофи препълнени с ***, незаконно строителство, липса на паркинги, на детски градини и..........Аматьор
43
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И безплатен интернет в парковете за мигрантите моля. И чешмичките в София да оправите да има къде да се подмиват мигрантите. И повече тоалетни ако може да не пикат по ъглите.
42
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Бре,бре,бре,бре, що работа отметнаха , де се неначудиш !!!
41
1
 
8
 
! Отговори
41 преди 3 месеца
До ИмеНе лустрация, а кастрация
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кога ще качите Графика за извозване на опасни отпадъци от домакинствата? Или тази година всичко в контейнера? Нали уж много "зелени" се пишете... стари коли в центъра не може, но лекарства в канала може, така ли? Имате ли сключен договор изобщо?
39
2
 
13
 
! Отговори
Име преди 3 месеца
Васко, Васко, лустрация!
38
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като не е свършил една свястна работа и две завити крушки са нещо. хи хи хи...Пълен не щастник, циркаджия.
37
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Па боядисай нещо, не разследвай знаменца.
36
4
 
9
 
! Отговори
Не знам защо, но преди 3 месеца
нещо ми се струва, че възстановяването е по-скъпо от построяването на самото осветление от времето на соца, защото не се споменава за колко пари е направено! Сигурен съм, че е доста по-скъпо от подобно осветление в Германия и, че го прави фирма, която . . . Сещате се какво имам в предвид!
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
и със очила и без очила все е същият ,надявам се със очилата само се задържи !!! Че и ако със патерици се покаже направо ще е за смях станал.Иначе сам си оцени работата която ще свърши със заплатата която ще взема.
34
0
 
11
 
! Отговори
инженер преди 3 месеца
Дано сте го възстановили да е устойчиво на диваци.