Терзиев възложи масово миене на улици и булеварди в София

То започна още от 2 март
64
Терзиев възложи масово миене на улици и булеварди в София
Снимка: БГНЕС

Възложих организация по масово миене на столичните улици и булеварди, защото времето в момента позволява да се погрижим за чистотата допълнително преди да започне стандартно планираното миене през април, съобщава на своята Facebook страница кметът на София Васил Терзиев.

От 2 март започна миенето на улици и булеварди, на които предварително са почистени наносите и е направена профилактика на отводнителните шахти. Целта ни е по-бързо да отстраним праха като една от мерките за чистота на града и подобряване качеството на въздуха, отбелязва кметът.

До края на седмицата ще бъдат измити голяма част от районите - "Средец", "Възраждане", "Оборище", "Триадица", "Подуяне", "Слатина", "Сердика", "Изгрев", "Надежда", "Илинден", "Красно село", "Овча купел", "Люлин", "Витоша", "Връбница", "Красна поляна" и "Искър".

Той призовава собствениците на автомобили да не възпрепятстват изпълнението на дейността и да шофират със съобразена скорост, както и гражданите да подават сигнали на Оперативния център на Инспектората на тел. 9875555, ако забележат нередности, за да се осъществи контрол на качеството.

Екипите на Столичния инспекторат са на терен и осъществяват контрол на изпълнението.

Кметът Терзиев съобщава, че:

На 2 и 3 март бяха измити бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“, пл. Руски паметник, бул. „Прага“, бул. „Тотлебен“, бул. „Ботевградско шосе“ и пътен възел гара „Подуяне“, ул. „Монтевидео“ и бул. „Царица Йоана“.

През тази нощ бяха измити бул. „Гоце Делчев“ и транспортен тунел на ул. „Житница“. Днес работата продължава на бул. „Ботевградско шосе“ и прилежащи улици.

Най-голям брой улици са предвидени за миене на 5 март през нощта: ул. „Траян Танев“, ул. „Акад. Дмитрий Лихачов“, ул. „Искърско шосе“, бул. „Копенхаген“, бул. „Васил Левски“, бул. „Тодор Александров“, ул. „Стоян Михайловски“, ул. „Слатинска река“, ул. „Опълченска“, ул. „Габрово“, ул. „Народни будители“, ул. „Тодор Каблешков“, бул. „Петко Ю. Тодоров“, бул. „Ал. Стамболийски“, бул. „Президент Линкълн“, ул. „Даскал Поп Андреев“ и подходите, и ул. „Кумата“.

До края на седмицата са планирани още бул. „България“, бул. „Овча купел“, бул. „Никола Петков“, ул. „Захари Зограф“, ул. „Зографи Молерови,“ ул. „Симеоновска”, ул. „Боянска“, ул. „Нарцис“, ул. „Вардар” и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 19 - Той, ако ви направи тротоарите и осветлението, пак ще сте доволни, ама да видим.......
20
1
 
8
 
! Отговори
aaaa преди 3 месеца
Ама за всеки случай намалете налягането на водата като сте се решили да миете ,да не измиете положеният асфалт от последнота акция да асфалтираме улиците!
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз съм може би един от малкото които му четоха предизборните флайери на този, ами обещал точно две неща за моя квартал - осветление и тротоари и пак го избраха, смятай колко е кух народа.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 16 - НалЕ? Толкова "работлив", та и в дъждовете ще мие улиците. Ама дали? Или просто ще се усвояват едни средства?
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То ще вали така че колко ще мият на всички ни е ясно,ама средства ще се отпускат и ще идат в правилните джобове.Евала бързо се ориентира кметчето,личи си че е от правилно семейство.
16
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Софиянци извадиха голям късмет с Васил Терзиев. Случиха на работлив и кадърен кмет.
15
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най слабия кмет на София от 35 г
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прогнозата е за две седмици дъжд. Евала, Васка, от нищото милиони правиш.
13
7
 
6
 
! Отговори
Шпек Салам Народен преди 3 месеца
Еййй,няма угодия.Ми тънете в мръсотия тогава!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скоро подадох сигнал за една главна улица потънала в кал от камиони, беше ми отговорено, че много искат, но сега всички камиони били оборудвани за снегорини и не можело да се мие защото денем било студено и може някоя кола да приплъзне... на 15 градуса. Олигота...
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дeнkaтa ga мy нanpaви canyнkaтa, нaли no тoвa e cneц...
10
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
То ще вали цяла седмица ...
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Taka и ф'a'т'м'a'k'a в kaзapмaтa ни kapaшe ga миeм c мapkyчa nлaцa, na тo gъжg вaлeшe...
8
5
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
Комунист!!!!! Как така ще мие улици, не знае ли че това е комунистически приом! Преди комунизма само улици са миели нали.... я гледайте и сега - колко години улиците не са мити па не сме умрели като не ги мият..... Тоя иска само да краде, още един начин да изписва пари за почистване!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще измият няколко улици и булеварди, но това е капка в морето. Преди години всички улици се миеха всеки ден и то както трябва, а не както при Фандъкова и Софиянски - понамокрят ги малко и това е и то веднъж на няколко години.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво ве Васка, сега като светне тоя столица.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Точно в дъждовния период, голямо миене ще падне. Нищо и няма на България, освен дето няма читави управници. Което не е малко, де. И как не се похвалят след като свършат работа, ами все предварително и в крайна сметка нищо не е свършено.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тая седмица "масово" миене, после ще смята как да пренареди паважа и отнесения асфалт. Апропо, изтръгнатите от снегорините гумени ленти още не са възстановени. Викат им още модератори или ограничители на скоростта. Ама миенето не личи след ден-два, особено ако е уж масово. Имаме ли толкова вода? Кой ще я плаща? Кой ще изчисти калта ОТ КАНАЛИЗАЦИЯТА ПОСЛЕ? Или масово ще чистим кал от шахти?
3
1
 
14
 
! Отговори
Шофьор на Юбер в Ма преди 3 месеца
Да дойде да види как се мият тук улиците с препарати, машини и прочие, тук имат дори машини за кучешки *** и дъвки да премахват от земята. В София мокрят ромеите малко, особено при Фандъкова преди избори. Хора знам, че голяма част на си дават сметка колко е изостанала България, но има Интернет влезте вижде съвременя свят и погледете после на вън!!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
A нe тpябвa ли npegи тoвa ga noчиcти лaнckитe kлoни?