СДВР: Над 100 души са задържани през изминалата нощ при проверки в столицата

Ще има разположени патрули на зоните, които са най-уязвими, каза комисар Данаилов
10 мар 2024 09:15, Анисия Иванова
182
СДВР: Над 100 души са задържани през изминалата нощ при проверки в столицата
Снимка: БГНЕС, архив

От МВР засилват присъствието на полиция и жандармерия в София, заради няколко случая на сбивания между българи и мигранти в столицата.

В събота вечер са извършени проверки на територията на София, задържаните са малко над 100 души, съобщи зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов пред Нова тв. "Повечето са профилактирани и освободени", уточни той.

"Беше разпоредено от министъра и проведено незабавно СПО, с цел проверка на мигрантите, които се намират на територията на столицата. Искам да кажа, че ще бъдем безкомпромисни. Установихме, че е необходимо Държавната агенция за бежанците да засили контрола над обектите, за които отговаря и да има ясна представа как се изпълнява протокола в тях", заяви зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов.

"Ще има разположени патрули, съвместно с Жандармерията, на зоните, които е преценено, че са най-уязвими", допълни той.

Зам.-директорът обясни още за напрежението в изминалите дни в няколко точки в столицата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: СофиязадържаниСДВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Истинският проблем е с неонацистите, бежанците не са нападнали никой досега.
33
2
 
6
 
! Отговори
Соф. Мутри ООД преди 2 месеца
Ауее аристуаахаа на и ни зеха ножове и бохалки, ей така... Амааа чичо е в съда и ги ще ни оправииии хе хе хеее а след туа магрантитв почвамеее
32
1
 
2
 
! Отговори
Локо Пловдив преди 2 месеца
И ние задържахме!
31
1
 
44
 
! Отговори
Хмм... преди 2 месеца
Никакво задържане, никакви проверки, направо връщане от дето са дошли! Е*ал съм ти и Шенгена и чудото!Тия ще затрият окончателно територията ако броят им продължава да нараства, а Киро и мисиро ще ми внушават, че било голямо постижение въздушно-капковата измишльотина, ама в комплект с тая напаст!
30
1
 
35
 
! Отговори
Фак сглобката преди 2 месеца
Я да кажете от тези 100 човека колко са мигранти и колко са българи .защо не казвате . Арестували сте български деца само защото са били на групи . Мръсни еничари. Деян Николов от Възраждане има пресконфернция че вчера са били арстувани над 20 деца (българчета ) само защото са се били събрали пред НДК
29
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А някакви мерки срещу неонацистите,нападащи безпричинно емигранти!?
28
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко от задържаните са лекари и инженери? Вероятно нито един. Хубавото обаче е че ушев каквото и да прави е неспособен да спре това което не се спира. А и за тях е зле, петък и събота вместо да се пребират червиви от пари,от ескорти, рушветчилък, носене на стълби, каналджийство,те проверяват лични документи. Падение голямо.
27
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези хора бягат от война и искат само мир и работа, никой не е умрял за жените на гaню. Не са шумни и не употребяват алкохол. Със сигурност са били нападнати от невъзпитани българчета625-расисти.
26
3
 
9
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 месеца
Профилактирани:))) Това включва ли счупване кратуната на мигътър с кубинката? Ако не го включва, мигърът паки, афган, афро или арабелска чалмъ, ще си го просто премести. Трябваяк бой, як до смазване, до границата на умирането, мигърът требе д аизлиза потрошен отсекъде и да го боли с месеци. С приказки, нищо не става. Трябва як дървен кърпел, кат му натрошиш кокаляка наситно, рязко ша му падне тестостерона. И така, секи път на всички, само лобут до наакване! В България се бие и то много!
25
1
 
13
 
! Отговори
Видели са ги преди 2 месеца
Тези полицаи ги докарват от Перник, Дупница и Бобов дол за да бият Софиянци!
24
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всяка вечер съм по витошка, досега никой не ме е нападнал, бежанците не правят никакви проблеми. Ако е станало нещо, 100% е предизвикано от българи.
23
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой пита ли защо минималната заплата е под 500евро, а за мигранти помоща е 2000 евро
22
0
 
33
 
! Отговори
Перата преди 2 месеца
Нали искат Шенген,сделката с ЕС е ясна,безброй мигранти от Германия и Австрия у нас.Оттам ще ни пратат утайките , криминално проявени лица и разбойници.
21
0
 
35
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
Някой интересували се от държавата как бедните бежанци наемат жилища и магазини в центъра където наемите са огромни?!
20
1
 
25
 
! Отговори
Даа преди 2 месеца
Единствената профилактика за тези е бой .Ако са профилактирани по друг начин значи,че МВР е провело безсмислена операция,при която мигрантите са видяли още повече безсилието им и ще станат по-нагли.
19
2
 
54
 
! Отговори
Народе спиш преди 2 месеца
На Мария Луиза един приятел отвори малко смесено кафене,до него арабин отвори магазин,Българина го спукаха от проверки и той не издържа и затвори,а арабина нито издава касови бележки нито спазва законни.Но по думите на приятеля ми от магазина на арабина проверяващите излизали с пълни чанти и джобове.Ето така се унищожава и превзема България.
18
0
 
13
 
! Отговори
Профилактирани преди 2 месеца
с по колко палки в гърба ? МВР = МАФИЯ !!!
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще защитават и пазят жъртите павета, ами останалите! Продажни мъпети и смърфове!
16
12
 
10
 
! Отговори
: преди 2 месеца
Стигаа тия араби бе , лекетата по бул. Витоша отдавнаси просят некой да им нашие муцуните , крещят , държат се нагло и арогантно , псуват , дрънкат вулгаризми , момичета и момчета всички наравно , не си възпитавате изкараните през *** чедА после срабите са ви виновни че са им набили канчетата и аз не ги обичам арабелите , ама по не обичам безсъвестното говорене на щуротии , България още няма емигрантски проблеми от ранга на тези във Франция/Германия.
15
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тия от мвр нямат ли деца, не живечт ли и те в софия ве, как ше репектират български деца , вемсто да влязат в геото и да репектират нелегалните дето се гавриха с българско момиче