Учениците в Англия все по-невъзпитани – плюят, хвърлят столове

Всеки пети учител на Острова е бил ударен или обиден от ученик
28 мар 2024 21:53, Елка Василева
129
Учениците в Англия все по-невъзпитани – плюят, хвърлят столове
Снимка: архив, БГНЕС

Почти всеки пети учител в Англия е бил ударен или обиден от ученик тази година, сочи проучване, поръчано от Би Би Си. Плюенето, ругатните и хвърлянето на столове са сред нещата, които се случват често, предаде кореспондентът на БНР.

Учител заяви за Би Би Си, че справянето с поведението на учениците е една „безкрайна битка“. Профсъюзът на учителите цитира свои членове, че положението се е влошило още повече след пандемията от Ковид-19. Министерството на образованието пък обяви, че е инвестирало 10 милиона паунда в поведенчески центрове в подкрепа на училищата.

Учителка в начално училище в продължение на 35 години заяви, че дори децата в предучилищна възраст плюят, псуват и хвърлят столове в класните стаи.

Ако имате три или четири деца с такова поведение в клас от 30 ученици е много трудно да въведете ред, посочи учителката.

Друг учител разказа за случай, когато изгонен от клас ученик се е опитал да нахлуе обратно в стаята с бухалка за крикет.

Проучването показва също, че се засилва и разправата на родители или настойници с учители и директори. Има сведения и за физическо посегателство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
56 има такива които не подлежат на възпитание и са напълнили бившите си колонии щатите и австралия с тях.
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що така Путин все ти е в опорките? Тук става въпрос за Англия. Русия поне ползва метрична система а не имперски мерки по фантазиите на придворните че краля на англия имал стъпка от 30см и пръст от 2.4 см
53
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В расия учениците с автомати и бомби ходят на концерт, видяхме ги колко са културни в Крокус Сити Хол, културно мероприятие с АК4.65 спретнаха. От Иван Грозни, през Сталин, културата в училищата на мужиците е на ниво. Вероятно затова и водка не близват?
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А навремто точно в Англия колко добре са възпитавали... Няма да спазваш реда ли? Ще възразиш на учител ли?? Как играе пръчката...
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Образователната им система е много елементарна. Скоро и у нас.
50
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в СССР на диктатора Путин, ученика от 6в клас Коста Копейкин, помага на възрастна жени да пресичат улицата, пазарува на една бабка, с личните си копейки, и участва в ленински съботници. Смееееех:)
49
1
 
6
 
! Отговори
Типично за там преди 1 месец
Футболното хулиганство е крайно непристойно поведение на футболни фенове, характеризиращо се с неподчинение и разрушителност. През 70-те и в началото на 80-те години на 20 век във Великобритания се наблюдава зараждането на т.нар. субкултура кежуал. Преди този период хулиганите носят дрехи, типични за работническата класа и асоциирани със скинхедс, по които полицията лесно ги разпознава. За разлика от тях, кежуалите носят скъпи дрехи на известни дизайнери.
48
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че научете ги първо да говорят нормален английски.. То в Лондон с арабски или индийски разговорник по-ще сполучиш. Крал Джеймс IV-ти никога не се е къпал в живота си (факт!) Кралица Елизабет Испанска май 2 пъти. Носели са перуки, заради въшките... Чумата колко жертви има в Англия? Нация от робовладелци и лицемери. Сега децата от колониите са обаче Британски граждани! Ами - живуркайте си с тях. Ама това с мивките не ми дава мира!! Защо трябва да имаш 2 отделни чучура за топла и студена вода??
47
1
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
То пък истинските англичани са цвете за мирисане,невъзпитани и нaгли.
46
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щото половината източна Европа се премести там. руските невъзпитани колоний рсзвалят всичко до което се допрът
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Децата от малки растат с насилие, анимационните филмчета са пълни, а за следващите филми да не говорим. Всеки да се върне в детството си и да се сети каква сила над него са имали филмите. Отделно родителите са агресивни и все учителите са им виновни, а не си виждат стоката. По заможните пък са с тотална наглост и чувство за безнаказаност. Света се движи към разруха. Мъдрия е казал, ако гледаш с пренебрежение финансово слабия, ти вече си победен.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами от новата *** политика, учителя не е възпитател, а някакво плашило.
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Учениците стават все по-невъзпитани и все по-черни. Случайност?
42
1
 
2
 
! Отговори
To Sir, with Love преди 1 месец
To Sir, with Love is a 1967 British drama film that deals with social and racial issues in an inner city school. НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО!!! НЕ ПОМНИТЕ СИДНИ ПОАТИЕ???...
41
1
 
7
 
! Отговори
Teхасо до Аrаmсо преди 1 месец
Mлади ЛИБЕРАСТИ по-скоро..
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
вкарайте 1000 от тази т.нар. младеж (ди ют им викат по новоговорски) в концлагер за 3 години и да работят по 14 часа на ден да видите другите как ще се възпитат на бързо. и всеки ден постове по тикток да им показвате мъките естествено.
39
1
 
10
 
! Отговори
Аrаmсо преди 1 месец
Малки ДЕМОКРАТИ. :-\\
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
повечето на ръководни постове в нова пакистания не са бели. големите им градове като лондон и бирмингам бели почти няма. най разпространеното име сред децата е могамед. какво очаквате. цяла европа е така. евроатлантизъм...
37
0
 
9
 
! Отговори
Гризел преди 1 месец
За тези неща си има съответните наказания:забележка,предупреждение,изключване,а при по-тежки случаи се намесва полицията,съответните специалисти - педагози,психолози и т.н., и властите.Странна ми е тази безпомощност,която води до това нещата да ескалират още повече.
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днешната реалност е: гн.усен свят с гн.усни хора в него!