За две години ръст на цените на имотите с до 50% в ж.к. "Младост" в София

Сериозно е поскъпването и в централните райони на столицата
204
За две години ръст на цените на имотите с до 50% в ж.к. "Младост" в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има големи разлики между поскъпването на имотите в различните райони на столицата. В ж.к. „Младост” например повишението на цените в рамките на две години е много голямо. Един нов двустаен апартамент преди струваше 100-120 хил. евро, в момента за 150 хил. евро трудно може да се намери подобно жилище, разказаха брокери на имоти пред „Труд“.

Още по темата

В ж.к. „Младост” и в централните райони на София има сериозно поскъпване. Южните райони винаги са много интересни за купувачите и там търсенето е голямо. Апартаментите в такива желани райони държат висока цена. Сред причините за това са ограничените възможности за ново строителство.

В централните райони на София почти не са останали терени за застрояване. Това затруднява архитектите, защото те трябва да се съобразяват със зоната, в която попада теренът, и на база заданието да създадат възможно най-добрата сграда, която се вписва в околната среда и предлага удобства на хората, които ще купят апартаменти в нея.
Много сделки има и в крайните квартали на София, защото там цените са по-ниски. С развитието на градския транспорт вече няма толкова голямо значение какво е разстоянието от апартамента до центъра на града. Затова хората с по-малък бюджет избират имот именно в районите с по-ниски цени на жилищата. Ако човек трябва да направи компромис дали да купи жилище с няколко квадратни метра по-малка площ или да бъде по-отдалечено от центъра, много хора предпочитат да имат по-голям дом, макар и в по-краен квартал.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: жилищаимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 месец
До ИТтата обраха народа, на нас ни е добре. Вие бедняците се оправяйте както можете! От много време на никого не му пука за другите. Така ни е супер! А квиченето на такива като теб са най-приятни за слушане!
38
14
 
8
 
! Отговори
ИТтата обраха народа преди 1 месец
В младост са тех парка , бизнес парка и разни други програмистки фирми. За това се вдигат цените. Програмистите са виновни за високите цени на имотите и всички го знаем. Взимат 7хил лева само от заплата и отделно гушат от наеми. За да се оправи България трябва да се отнемат имотите на програмистите.
37
0
 
4
 
! Отговори
Мдам преди 1 месец
Младост сделките са 2-3 хил евро квм, зависи дали панелка или ново. Център от 3 до към 10к ня оборище ново строителство.Сиромасите да гледат около сф или люлин, надежда, обеля.
36
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тотално трябва да си изперкал, за да се изръсиш толкова за едно циментено общежитие и да се забодеш в това смрад.ливо гето.
35
5
 
13
 
! Отговори
Така така, преди 1 месец
наивниците дето се надяват да си купят нещо в София или Пловдив, се самозалъгват, че ,,бал0нът щял да се спука" И така вече 10 г.
34
3
 
44
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 месец
В понеделник бях на село. Напръсках дръвчетата и окосих тревата . Слънцето окъпало дворовете в светлина и те ярко зелени а над тях небето прекрасно синьо. Седнах на тревата да пия кафе и се почувствах все едно съм в Рая. Смирен , спокоен , щастлив без да съм богат. Раят го имаме , а бягаме от него в панелните кутийки. Добре е да си преоценим "ценностите".
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това, което искат за една прогнила, с изтекъл срок на годност панелка в това бъкано гето е смехория. Дали има балъци, които ще се изръсят толкова, като с тия пари може спокойно и на хотел и на квартира да живееш или в доста приличен имот в провинцията.
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ma шъ видити вий кат са *** балонът!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тая територия заплатката вече единствено само за хапка и пийка, другото съм си го преместил от другата страна на борда.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 31, кой ти говори за Младост? Що не се научите да четете с разбиране. Статията завършва с това, че бедните си купуват имоти в крайните квартали! Опитай отново и пак ела да коментираш! За това написах Меден рудник и Владиславово! То вярно образованието не може да се завърши, ама такива като теб дори не сте го почвали!
29
3
 
2
 
! Отговори
До 35 преди 1 месец
Измий цървулите от оборската тор и отивай да палиш печката, че Айшето иска да и свариш едно кааафенце.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей сега продавам в Идеален център и купувам на село из Младостите. Таргет групата на тази статия вероятно е дълбоката провинция.
27
1
 
13
 
! Отговори
Do 31 преди 1 месец
Това което виждам на снимката прилича на гето. А колкото до територианци (софианци) те могат да си правят център в което си искат софийско гето...
26
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цените ги надуват банките като дават кредити, а от купувачите бозаещите държавни субсидии земеделци, цуцкащите от евро фондове и изпълнителите на държавни поръчки. Останалото е глад и мизерия, никой реално няма пари за такива скъпи имоти.
25
1
 
6
 
! Отговори
До 30 преди 1 месец
Нека, да са живи и здрави. Най-вероятно ще изградят една по-добра държава и общество.
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагат ми работа в София за 1300 лв., с висше образование от СУ, квартира ли да плащам, да живея ли
23
9
 
6
 
! Отговори
do 11 преди 1 месец
много си се объркал. младост е много далеч вече от гето. по- скоро и сега, но и тепърва ще се превръща във втори център на София през Бизнес парк, молове и тн и тн.
22
3
 
18
 
! Отговори
..... преди 1 месец
Вчера продадох панелен ап. 2+к на младо семейство роми ,цивилизовани и културни с две деца и трето на път.А нашите лентяи и лентяйки ги чакай семейство да градят,деца да гледат,че и жилище да си купуват.По-лесно им е да се кипрят по фитнесите и магазините и майките им и бащите им да ги издържат ,защото повечето и работа не искат да захванат.Ей за това българите ще изчезнем,само аз познавам 20 такива около мен,ергени и стари моми.
21
0
 
6
 
! Отговори
До поскъпнал 3 пъти преди 1 месец
Страхотна новина ако го продадеш сега. Дано не ти се налага да ти трябват пари бързо, защото имотът струва едни пари, но не касичка да си дръпнеш като ти потрябва. МОй познат продава апартамент в Пловдив 3 /три/ години. Имотите поскъпват, защото банките дават лесно пари. А те дават лесно, защото тези пари при евтино евро. Реалната цена лев/евро 4->1. След влизане в еврото стандарта тук ще падне още.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По една ревизийка като физически лица на държавните хрантутници и цените ще си дойдат на мястото,от около осем девет стотин на квадрат. В момента си влагат финикийските армагани (рушвети) в копторu ,да не им изгорят кинтите много скоро. Защото крадец най-много го боли като загуби нещо.