Нови велоалеи и правила за паркиране: Булевард "Витоша" след ремонта

Зам.-кмет очаква хората скоро да свикнат с новостите
7 май 2024 11:08, Инна Ангелова
87
Нови велоалеи и правила за  паркиране: Булевард "Витоша" след ремонта
Снимка: Спаси София, Фейсбук

В последните дни дискутираната тема за новата организация на движението на булевардите “Витоша”, “Патриарх Евтимий” и “Фритьоф Нансен” взима своя връх. Тази вечер се и организира протест срещу нововъведенията, тъй като живущите са на мнение, че това ще доведе до хаос.

Една от новостите по бул. “Витоша” е, че велоалеята е преместена на шосето, не е на тротоара, за да няма конфликти. Това каза зам.-кметът по транспорт на Столична община Илиян Павлов. Другата новост, която даде отзвук и в социалните мрежи, е така нареченото “косо” паркиране.

"Това е единственият законен начин за косо паркиране. Той е и най-безопасен, тъй като имаме видимост при всяка една маневра. Може да има леко забавяне, докато хората свикнат с новата организация”, обясни в ефира на Нова Илиян Павлов.

Заместник-кметът апелира живущите, а и като цяло гражданите да бъдат толеранти, да се даде време, за да се свикне с новата организация. Павлов каза, че в хода на ремонта са чути исканията на живущите. По бул. “Витоша” има допълнителни паркоместа, които компенсират премахнаните от “Патриарх Евтимий”, който трябва да служи за транзитен булевард, допълни Павлов.

Илиян Павлов каза още, че ще бъдат направени допълнителни измервания и преброявания и ако има проблеми, те ще бъдат отстранени веднага.

"Проектът е балансиран", каза още зам.-кметът на СО. Попитан дали ще има задръствания, Павлов каза, че това е нормално и ще бъде докато хората свикнат с новостите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от Страната
10-километрови колони от коли преди магистрала "Струма"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Невероятни общи едни и същи глупости КОИ са тези с велосипедите къде ходят работят ли деца имат ли семейства имат ли Зимата ще караш велосипед хахаха по голяма лъжа а лятото къде отиваш с това колело изпотен освен безделници други с колелета няма
40
6
 
15
 
! Отговори
Трагедия преди 3 седмици
Марш! Оставка! Срам!
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 35 тия ги лъжи на други не на мен 35 използвате хората лъжете заблуждавате силово защото друго няма как 35 И там никой не забранява силово автомобилите има правила има закони които се спазват от ВСИЧКИ а не са врата в полето Стига пропаганда безсмислена вредите на София
38
12
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Столичната община действа в правилната посока.Дава се приоритет на градския транспорт и велосипедите.Автомобилът става непривлекателен в центъра.Така е в цяла Европа и постепенно се случва и в София.
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
32 образовай себе си а не ми хвали боневци червени милионерчета дето превзеха София с манипулации Надявам се съдът да отмени тези избори за да може София да избере кмет държавник а не пппееедддееелл маргинали
36
4
 
11
 
! Отговори
Обходен маршрут преди 3 седмици
По-добре да се ползват обходни маршрути. По Витошка вече ще са адски задръствания. Има само по едно тясно платно в двете посоки ОЩЕ ЕДНА пешеходна пътека при кръстовището със Скобелев. Не виждам как ще се движи трафика там, особено в час пик.
35
5
 
10
 
! Отговори
До 31 преди 3 седмици
Когато има велоалеи ще се увеличат и велопедистите.Ти бил ли си в някоя европейска столица ,където министри и депутати ходят с велосипеди на работа!А не да подържат огромни служебни автопаркове,които народът плаща
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГЕРБ СА създатели нает драскач
33
4
 
4
 
! Отговори
Класика преди 3 седмици
Избраха хората с разширените *** и тротинетките начело и сега реват, че са неадекватни. Споко, още 3,5 години имат левия отбор на ППДП да правят промени в София. Долу колите, всички на тротинетките! Фиу!
32
8
 
12
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 3 седмици
Младежката ораганизация на ГЕРБ пак се е организирала да понацапа с някой и друг коментар. По-добре прочетете някоя книга, купете си ниско тарифен билет до произволна дестинация на запад от тук и вижте колко коли са паркирани по централните булеварди.
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И за какво и за кого са тези велоалеи кои са тези дето карат колелета в София и може ли да се буташ между колите През зимата къде ще ходиш с колело а през лятото Това законно ли е което направиха силово спасителите
30
6
 
7
 
! Отговори
Трябва да преди 3 седмици
Минат десетки години,за да се поправи съсипията и ***, която ГЕРБ сътвори в София .
29
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С този проект трябва да се заеме прокуратурата.
28
2
 
2
 
! Отговори
Екозелен чора преди 3 седмици
РР носи екозелени чорапи и ще ходи да играе хазард с тутинетката по тая пътека. Мина от лявата екозелена страна на силата.
27
8
 
7
 
! Отговори
оставка! преди 3 седмици
Не може ли да ги изгоним тия Бонев и другите му приятелки от общината?!?
26
5
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 3 седмици
Жалка работа
25
8
 
10
 
! Отговори
ужас преди 3 седмици
Тия от Смyчи София съсипаха града
24
9
 
12
 
! Отговори
До 24 преди 3 седмици
Точно така се прави. Трафикът се ограничава умишлено, докато хората се откажат да ползват автомобили. И става много по-чисто от преди.
23
6
 
10
 
! Отговори
Съсипи София преди 3 седмици
От 3 широки булеварда без замърсяване са сътворили 3 вътрешно квартални улички със съответното замърсяване и проблеми!
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Транзитен булевард с две ленти от които едната ще е пълна с тарикати на аварийни които са само за малко или изчакващи паркомястото! Много съм съгласен да има велоалеи но това не са такива, а пародия водеща от никъде до никъде. Няма велоалея в Европа която толкова много пъти се пресича с останалия поток от МПС или пешеходци, за безопасността им няма да говорим