Терзиев защити велоалеята в центъра на столицата

Търсим решение за паркиране, каза кметът
9 май 2024 15:35, Инна Ангелова
88
Терзиев защити велоалеята в центъра на столицата
Снимка: БГНЕС

От няколко дни насам в района на булевардите "Фритьоф Нансен" и бул. "Патриарх Евтимий“ има протести заради изграждане на велоалея. След много дискусии кметът на София Васил Терзиев проговори и каза, че стои зад решенията на Столична община.

Терзиев защити решението за изграждане на велоалея, както и новата организация на движението. Живущите в центъра са недоволни от премахване на паркоместа за автомобилите. Заради решението на Европейския център за транспортни политики даде на съд Столична община.

Пред БНР Терзиев допълни: "Застанал съм зад това решение и вярвам в целесъобразността на този проект. Чуваме хората за паркоместата и търсим решение. Ако падне решението, ще изпълним решението на съда и ще направим промяна".

В същото време промените в центъра на София коментира и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който каза, че новие решения ще доведат до задръстване. "Преди няколко години са взети всички тези решения и са гласувани”, каза още Стоянов.

“Аз лично не одобрявам това, което се случва там. Мисля, че ще възникне така проблем със задръствания ще има. Да, хубаво е това, което се прави, но аз лично съм на мнение, че София би следвало да осигури, на първо място, както подземни, така и надземни паркинги за всички тези автомобили, които са в централна градска част и чак тогава да мислим за това, което се прави с тези алеи в момента", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от София
С мапинг шоу отбелязваме Деня на Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
9
 
6
 
! Отговори
Иван преди 3 седмици
Няма нищо лошо човек да се раздвижи. Да походи пеша, да покара колело. 60% от българите над 40 годишна възраст са с наднормено тегло и едва ли ще доживеят до 55. За жените не искам и да говоря. То бива слоници, ама вече и над 25 годишни за затлъстели тетки. Никой нормален мъж няма да се загледа в тях, пък какво говорим да ги поиска за жена или пък деца да родят.
57
0
 
16
 
! Отговори
Фери преди 3 седмици
Снощи имаше мега задръстване там
56
0
 
14
 
! Отговори
Fas преди 3 седмици
От Васко маслото толкоз
55
5
 
2
 
! Отговори
t666 преди 3 седмици
До АнонименНяма какво да се оплакваме, само това е начинът. Японците отдавна са го приложили - искаш кола - доказваш гараж.
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 50 - Той не е успял, нищо да направи, а е бил натресен там, за да обира всички държавни и общински поръчки.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До t666 - И акос е опалквахме, че апартаментие са по 400 000 лева, сега ще са по 500 000 лева :)
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Стига се опитвайте, да правите България в Холандия или Дания! Няма да стане! НЯМА!
51
0
 
5
 
! Отговори
t666 преди 3 седмици
До До 29 И не само - трябва промени в ЗУТ - гараж/паркомясто да не могат да се продават отделно, а да са заедно с апартамента. Освен това да не може да им се променя статута в магазини и др. подобни. Независимо дали е апартамент или ателие - всички, на 100%, трябва да имат задължително поне паркомясто включено.
50
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този сигурно е много способен и кадърен човек, щом като младеж е успял от нищо да направи старт-ъп ИТ фирма и после след няколко години да я продаде за над 200 милиона долара. Браво.
49
3
 
13
 
! Отговори
Велогей преди 3 седмици
Колелото и тротинетката са като хомосексуализма - това е новата линия която прокарват на стадото в цивилизования запад.
48
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Проекта е добър, просто народа мрази ППДБ и Спаси София и чашата преля, иначе сега е по-безопасно защото алеята е свалена от тротоара, има повече паркоместа и няма задръстване колкото и да твърдят разни които никога не са минавали оттам. Единствените прецакани са наглеците които кибичат на аварийки и блокират цели ленти, сега няма как!
47
0
 
14
 
! Отговори
1234 преди 3 седмици
Аз не мога да карам колело!!! Дори и да можех си представям как ще се спусна по Цариградско с него..... Да кажем, че се науча, къде е връзката на "велоалеята" от Младост 4 с велоалеята на НДК-а???????
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е много ясно тои си е тротинетка , долен доносник свикнал *** и тати ДС всичко да му дават.
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След 16 год да въртиш кололото всеки ден нещо малко съмнително идва.
44
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези които са били деца през 80те години, при социализма - представята ли си баща ви, или дядо ви на колело или на тротинетка, да ходи на работа с тротинетка или да врътка колело с костюм.
43
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
естествено че ще застане зад предложението на гаджето си - Бонка
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Почти всички таксита в Москва са електрически Москвичи. Автобусите също са 100% електрически. Електричката е идеален вариант за транспортно средство в градски условия. Москва е един от най-чистите и уредени градове.
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки който живее на запад, може да потвърди, че по улиците е пълно със стари хора на колела и тротинетки, 50-60 годишни с колела. Тези с колелата се смятат за някаква висша каста, така им се внушава, всички трябва да ги пазят, нарушават правилата за движение навсякъд, а всъщност са обедняващи, които вече не могат да си позволят кола.
40
0
 
9
 
! Отговори
Име преди 3 седмици
Лустрация!
39
0
 
22
 
! Отговори
Софиянец преди 3 седмици
ДС отрочето не съм го засичал с колело никъде. Друго си е с Кайена на служебното паркомясто.