Калин Стоянов: МВР не е агенция за недвижими имоти, общината да осигури паркинти

Така той отговори на зам. кмета по транспорт Илиян Павлов
10 май 2024 13:33, Нели Христова
39
Калин Стоянов: МВР не е агенция за недвижими имоти, общината да осигури паркинти
Снимка: БГНЕС

Аз съм "за" да бъдат изградени велоалеи в столицата, но считам, че преди да се прави това нещо, което в момента вече е активно, би следвало общината да осигури необходимите паркинги, предимно за жителите в централната градска част. МВР не е агенция за недвижими имоти, така че това е изцяло ангажимент на Столичната община.

Така служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов отговори на призива на заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов държавата да предостави терени на Столична община, на които да бъдат изградени паркинги, предаде репортер на БГНЕС.

В четвъртък Калин Стоянов разкритикува новата организация на движение в София, изградените велоалеи по булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий", както и "Фритьоф Нансен". Вече близо седмица недоволството на живееещите в района не стихва. Вълната яхнаха и групите в Столичния общински съвет извън ПП-ДБ и "Спаси София", които са инициатори на нововъведенията.

Междувременно днес Комисията по транспорт към СОС обсъжда въпроса на извънредно заседание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от София
Терзиев отсече: Проектът за движение на "Патриарха" няма да бъде спрян
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПарКинТи - грешката в заглавието е вярна!*** искат КИНТИ...😁
27
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 1 седмица
МВР И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ИНСТИТУЦИИ СА АГЕНЦИИ ЗА ПОРЪЧКОВИ ПРЕСТЪПНИ МЕРОПРИЯТИЯ И ПУБЛИЧНИ УБИЙСТВА ,УЧАСТНИЦИ В "АДСКИ МАШИНИ" ЗА ЛИКВИДИРАНЕ НА ХОРА И ОБСЛУЖВАНЕ НА ЛИЧНИ ПРЕСТЪПНИ ИНТЕРЕСИ."АРМИИТЕ ЗА УБИЙСТВА" НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ,БОЙКО БОРИСОВ И КОМПАНИЯ ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЙСТВИЯ ,ОРГАНИЗИРАН ТОРМОЗ И РЕПРЕСИИ СРЕЩУ НЕУДОБНИ ХОРА ,С ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ПСИХОПАТСКИ И ВАРВАРСКИ МЕТОДИ ,КОИТО МОГАТ ДА СЕ РОДЯТ В ГЛАВАТА И ИЗПЪЛНЯТ ОТ ПСИХОПАТИ С БОЛНИ МОЗЪЦИ- ПЪЛНИ ***
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБ ЗАЩО 15 ГОДИНИ НЕ ПОСТРОИ НИТО ЕДИН ПАРКИНГ? ЗАЩО СТРОИ САМО ЖИЛИЩА КОИТО ПРОДАВА НА ЗЕЛЕНО?
25
0
 
4
 
! Отговори
Изправи се. преди 1 седмица
Tи отдавна трябаше да напуснеш... ФАШИСТ!
24
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Алекс - марсиански или венерически, терени има достатъчно, отвори сайтове за недвижими имоти, колко строежи нови има в центъра??? има бая занемарени сгради, центъра не е Патриарха и Витошка само, но дори и там веднага мога ти намеря места, в които може наблизо да се направи паркинг, гледал си *** американски екшъни, какво пречи да се направи общински паркинг на няколко етажа? да не говорим, че държавата може да отчужи и обезщетени собственици, но няма достатъчно символи..
23
2
 
5
 
! Отговори
Демокрация е преди 1 седмица
Общината да осигури паркинти....Кинти, кинти и пак кинти!
22
2
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
До Анонимен25 В центъра няма свободни терени за паркинг.Частни,държавни или марсиански.Физически не съществуват.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ti si edno mirislivo la....ino
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Алекс - ами например, общината плаща частния терен, строи платен паркинг и изкарва кинти, разкарва синята зона... машинка за пари, ама за общината, а сега какво строят се кооперации и в градинките, щото се взима под масата за разрешителните и всичко влиза в св.Джоб на определени хора... помисли преди да избълваш някоя глупост
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Общината веднъж вече използва Калин да се разправи с агитките. Които пък някой подлъга. Сега го използват да им оправя бакиите. Повече няма да й се отдаде възможност.
18
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 1 седмица
"общината да осигури паркинти" - пар екселанс кинти...
17
2
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Интересно къде в центъра зам.кметът вижда държавни терени,които са подходящи за паркинг? Аз поне не се сещам за такива.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При толкова малко пешеходци, защо не направят велоалеи на част от тротоара? Или направо да си включат велосипедите в движението, като ограничат скоростта на 20 км.
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В случая общината не си е свършила работата.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Майстор паркира. Търтей доносничи!
13
3
 
12
 
! Отговори
Бургас преди 1 седмица
Не се ядосвайте, Бургаския кмет направи синя зона на булевард! Сега си представете на Цариградско да направят буслентата да е синя зона и някой да спира, за да паркира на заден на някое място! Митьо Фафлата е мега гений, затова бургазлии си го избират редовно, тука в София ще има да го гонят с десетилетия, кмет не *** ами целия му род да е там пак няма да стигнат фафлата!
12
5
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
Тая калинка Калин се оказа специалист по всичко. Разбира и от недвижими имоти и от организация на избори и ромски вотове...
11
1
 
3
 
! Отговори
сенилният бобър преди 1 седмица
Държавата да даде пари на столичната община да изгради паркинги за всички, подземни на 10 нива, да има къде всеки да паркирва всичките си автомобили, и да е безплатно за нас столичаните.
10
0
 
18
 
! Отговори
Европол преди 1 седмица
Калине, защо покриваш сигналите за участие на Борисов в международна контрабанда? Германският сигнал за фалшивите ковид консумативи трябваше да освети Борисов като контрабандист от класа, при това от години. Пилето им го каза в парламента, г-н Борисов се обажда на турската митница защото има голям респект. Калине, кога искаш да те арестуват? След или преди стоте хиляди невалидни бюлетини на истински граждани за европейско развитие на България и сто хиляди мъртъвци в списъците. Преди или след?
9
5
 
5
 
! Отговори
Истина преди 1 седмица
Прав е човекът. Общината трябва да задължава всички нови сгради да имат дотатъчно парко места за живущите и за гостите на сградата, което означава по 2 паркоместа на /жилищна/ площ както и по едно на всеки вход за всеки етаж. сграда с 2 входа по 5 етажа (не повече от 5 апартамента на етаж)всеки трябва да има 10 парко места за гости! За центъра на София, софойска община трябва да осигури допълнително на тези за жилищните сгради