СОС: Новата организация по столичните булеварди е законна

Зам.-кметът по транспорт каза, че проектът е съгласуван с всички комисии
16 май 2024 13:37, Инна Ангелова
61
СОС: Новата организация по столичните булеварди е законна
Снимка: БГНЕС

Проектът за новата организация на движението по столичните булеварди "Витоша", "Патриарх Евтимий" и "Фритьоф Нансен" е напълно законен, заяви заместник-кметът по транспорта Илиян Павлов на брифинг в Столичния общински съвет, предаде БТА.

По-рано днес от групата на БСП в СОС поискаха кметът Васил Терзиев да отстрани от поста заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов. Причината е именно възникналото напрежение заради реорганизацията на ключови места в столицата. Припомняме, че новото движение за автомобили, пешеходци и велосипедисти беше въведено по време на великденските празници.

По време на брифинга Илиян Павлов подчерта, че проектът е напълно законен, и е съгласуван с необходимите органи. “Съгласуван е от "Пътна полиция" и от дирекция „Управление и анализ на трафика“ в Столичната община, така че ние сме си спазили общинската наредба и категорично считаме, че Столичната община изцяло е спазила законовите изисквания за съгласуване на проекта”, подчерта Илиян Павлов.

Зам.-кметът по транспорт допълни, че след направените нововъведения велосипедистите са се увеличили и новите алеи се използват по предназначение. "Около 1900 -2000 нови велосипедисти на ден се възползват от новата инфраструктура", подчерта Павлов.

Проектите за организацията на движение за части от територията на Столичната община се разглеждат, обсъждат и приемат от Постоянната комисия по организация и безопасност на движението на Столичната община, която е сформирана със заповед на кмета на София, каза Илиян Павлов и поясни, че именно тази комисия е органът, който приема новите организации на движение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от София
Бистрица остава без лекар
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
2
 
! Отговори
Васил преди 2 седмици
Може да е законна, но не става за нищо, точно като тези, които я направиха
55
1
 
8
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 2 седмици
АЛЧНИ, НЕКАДЪРНИ, НЕОБРАЗОВАНИ! ЖАЛКИ В НАПЪНИТЕ СИ ЗА ВЕЛИЧИЕ! ПЪТЯТ ИМ Е ЕДНОПОСОЧЕН - КЪМ БУ НИ ЩЕ ТО!
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мисля,че проекта е вкаран в съда,който следва да се произнесе дали е законосъобразен. За Зам Кмета очевидно е целесъобразен,иначе напрежението покрай него е твърде голямо и едва ли скоро ще стихне.
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
12 часа по 150 велосипедисти правят 1800, защо ли почти не съм забелязал велосипедисти освен в събота, неделя
52
0
 
5
 
! Отговори
Махмуд Али преди 2 седмици
Велосипедистите от онези ли се, дето карат без седалки, само на тръба? Един бежанец около Женския пазар пита..
51
1
 
10
 
! Отговори
Излъган преди 2 седмици
Безумно, но законно. Кметееее, защо ли те избрах.
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези момченца имам чувството, че ги избират с конкурс за нежност, невменяемост и некомпетентност. Иначе нямам обяснение за концентрацията на толкова некадърност в една-единствена агитка
49
2
 
10
 
! Отговори
Шаши преди 2 седмици
Само някакви идеи идващи от Мелмак. Искат и Стамболийски да е пешеходна зона. Когато минава трамвай чашите ще падат. Обаче гей парад ще има, як. От Японския до Централна гара гей шествие и там кой от къде е.
48
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Над 1 милион са велосепедистите в София! Просто не карат колелетата си, защото няма достатъчно велоалеи!
47
2
 
10
 
! Отговори
Майора преди 2 седмици
Ало Павлов и ти действаш като ментора си просто Киро - с лъжи! Как за един ден се съгласува всичко с отговорните институции при положение че не е имало обсъждане? И откъде го изкарахте че 2000 ползват велосипеди на ден , да не би да включваш и бабите и бебетата!
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички на колелета зиме лете старци и бабета малчугани дребни Боневци заповядват и не възразявайте Терзиев каза
45
2
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 седмици
Около 1900 -2000 нови велосипедисти на ден се възползват от новата инфраструктура... тоест след 2 години всички софиянци ще сме велосипедисти, вкл. старците и бебетата
44
2
 
10
 
! Отговори
Шаши преди 2 седмици
По умният винаги отстъпва. В случая това не важи. По умният трябва да постави на място глу.па.ка. Нови избори или референдум за СОС и кмет.
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Около 1900 -2000 нови велосипедисти на ден се възползват от новата инфраструктура..." Пълни глупости. Коя стоя да ги брои преди и след реформата? А дори и да е така, да направим асансьора в 1 блок да се движи 10 пъти по бавно (като кола в задръстване) и да се похвалим, че хората ползващи стълбището са се увеличили. Тези кметове ще изкарат вода от 10 кладенеца да си оправдаят простотията вместо признаят грешката. Истината е 1 - некадърни са. Нещо, което върви ръка за ръка с политиката
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кой гласува за тези и Терзиев
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вело клуб "Огнени пeдaлu" Русе, подкрепя напълно реорганизацията на движението в центъра на София!
40
2
 
20
 
! Отговори
Онзи преди 2 седмици
На снимката виждате 2ма от сигурните участници в прайда.
39
17
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 седмици
Велосипедния транспорт е бъдещето на всички европейски градове.
38
1
 
18
 
! Отговори
Съмнявам се!!! преди 2 седмици
ПП-ДБ+СС и закон!? Освен това е нецелесъобразна! Още колко катастрофи трябва да станат, за да си признаете, че тази организация НЕ СТАВА! Погледнете само снимките, направени с дрон и истината веднага лъсва, красотата на пешеходната част от булеварда и абсурдната организация до НДК!
37
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Софиянци лека полека започнаха да проумяват колко прекрасно и полезно за здравето е да се предвижваш с велосипед или градски транспорт.