Терзиев: София не заслужава да прилича на гето с надраскани фасади

Вече е започнало почистването на НДК
18 май 2024 13:37, Стела Стоянова
72
Терзиев: София не заслужава да прилича на гето с надраскани фасади
Снимка БГНЕС

В разговорите ми с хора, те най-често споделят, че драсканиците по сградите, липсата на осветление, разбитите тротоари и дупките по улиците са това, което очакват да се промени в града. Това заяви кметът на столицата Васил Терзиев, предаде БГНЕС.

„София не заслужава да прилича на гето с надраскани фасади. Този ангажимент поех още в кампанията. Отношението към София да е различно, градът да бъде чист, подреден и зелен.

Докато основният публичен разговор е размяна на политически обвинения, грижата за града и изпълняването на обещания не спират“, каза Терзиев.

Той заяви, че вече са започнали с почистването на едно от емблематичните за София места - Националния дворец на културата. Кметът обеща да се възстанови вида на характерния врачански камък, с който е облицован НДК и който до този момент отговарящите за поддръжката фирми не са успявали да почистят. „Върху него периодично са нанасяни пластове фасадна боя, за да заличат драскането със спрейове и замърсяването. Проведохме разговори с ръководството на НДК и се разбрахме заедно да върнем приветливата среда около най-оживеното място в града, където всекидневно се провеждат събития и концерти, идват хора от цялата страна, а децата на София се събират, играят, общуват“, заяви Терзиев.

Той обеща да продължи почистването и на загрозените подлези, стени и фасади на обществени сгради. „Да рисуваш със спрей върху фасадите на обществени и жилищни сгради може да бъде изкуство, но може и да е обикновен вандалски акт. Разликите между графити и драсканиците са видими. Искаме да ограничим вандализма и да развием изкуството, и то да бъде част от облика на града ни. Да превърнем София в столица на градското изкуство“, добави Васил Терзиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми хващай и започвай да чистиш ,ко се разкарвали с скъпите костюми)
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Веднаж да махнат София от столица и всичко ще си дойде на мястото!
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НДК-то е паметник на комунизма. Да се събори от еврожендарите.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 35 и 52 - Ти изобщо вярваш ли му на този? Няма какво да прави и идва тук да изживее фантазиите си, като се представя за такъв, какъвто не е.
60
0
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Кметът е прав.Драсканиците със спрей са грозни и дразнещи.Гледаш новосаниран блок с хубава мазилка.След това минал някакъв безделник и надраскал някакви безмислици.Строги санкции за такива елементи и лично да боядисат надрасканото.
59
0
 
7
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 1 месец
Абе Терзиев какво стана с Патриарха и Витошка,още ли има задръствания заради твоите велоалеи и задно паркиране по диагонал????Защо спря Симеоновският лифтБЕпедераст????Защо контейнерите за *** са пълни и не се изхвърлят редовно???Защо не се мият улиците от зимната луга и пясък???А какво стана с РЕМОНТА наМОЧА?
58
0
 
5
 
! Отговори
наблюдател от ООН преди 1 месец
На бас се хващам ,че кмета след изборите ще каже че той е почистил София от графитите но гамените от ГЕРБ отново са ги надраскали за да му подлеят вода...а мис Бонбони ще му приглася стънко гласче и с лек фалцет: ТЕ СА...те са...
57
0
 
3
 
! Отговори
Тоя сам си не верва преди 1 месец
Докато основният публичен разговор е размяна на политически обвинения, грижата за града и изпълняването на обещания не спират, каза Терзиев.Брей...тцъ...тцъ...кмета ни хвана за слушатели...Ние Софиянци толкова ли наивни и *** изглеждаме в неговите очи???
56
0
 
5
 
! Отговори
Про100 Киро пита преди 1 месец
Терзиев...А куролация ще има ли ???
55
0
 
3
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 1 месец
Альоууу...Терзиев...а на тяхно място ще има ли розови понита и еднорози???не че много ме интересува,ама питам ей така от куртоазия...
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А заслужава ли да има надупчени като швейцарско сирене улици и булевард???И това ми било европейка "шенгенска" столица???
53
0
 
4
 
! Отговори
До 35 и 52 преди 1 месец
Напоследък, често има такива коментари! Ако не го пишете за пари сте едни самозабравили се хора, които по трудния начин ще слязат на земята! Нали си давате сметка, че по-голяма част от вас стават излишни - фалити, изкуствен интелект и т.н.Очертава се да захранвате бандитския сектор, а там трябва да сте анонимни и пак ви очаква дупка в челото, свидетели не са нужни!
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глупости Терзиев няма никакъв твърд електорат Лъжете с 16 % е и виси на косъм съдът може да го касира този резултат Хората не излязоха защото нямаше кандидати качествени бяха подведени някои други бяха разочаровани и късно разбраха че са сгрешили Богати българи за дс червеното милионерче не гласуват лъжа еХодеше с Бонев комплект маргинали
51
1
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 1 месец
София заслужава и нормален достъп до планината, запазване на зелените площи, нормални тротоари САМО за пешеходци, саниране на ужасно грозните сгради на кръпки, спиране на презастрояването и условия за нормално шофиране и придвижване! А между другото графитите спадат и към изкуството и не мисля, че те са най-големият и наболял проблем на града. Стига глупости, време е за работа по същество, защото след още 10 години градът ни ще е негоден за живеене!
50
0
 
3
 
! Отговори
До 32 преди 1 месец
До Спокойно На какво се радваш!? Не виждаш ли как любимият ти кумир срина със земята собствеността на етническите руснаци в окупираните области на Украйна! Какво си мислиш, е ще направи с България!? Същото!
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истинските софиянци вече сме купили имоти и живеем в Западна Европа в красиви градове с възпитани хора (Виена, Берлин, Мюнхен) и продаваме полека на селяните и роммеите които идват след нас.
48
0
 
4
 
! Отговори
До 48 преди 1 месец
До Анонимен Стига лъжи! Фандъкова определяше места, където младежите да могат да рисуват графити! Това е съвсем друго от това, което си написал! Ето така с непрекъснатото прозрачни лъжи отвращавате хората от псевдо политиците от ПП-ДБ-СС!
47
2
 
6
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Аз съм четвърто поколение софиянец по бащина линия. София е гето на ромите и селяните .
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е то София не заслужава и ДС внуче да й е кмет, ама ето на...
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А пък Йорданка се срещаше с драскачите и дори ги поощряваше.Не сме го забравили.Вместо да инкриминира тая простотия,тя ги наричаше художници.Дано новите изчистят грозните драсканици и да налагат големи глоби на мераклиите.