Терзиев дарява заплата за пострадали от наводненията

Търсят се източнци на финансиране, за да няма квартали без канализация
23 май 2024 16:37, Стела Стоянова
27
Терзиев дарява заплата за пострадали от наводненията
Снимка БГНЕС, архив

Кметът на София Васил Терзиев ще дари заплата си за пострадали от наводнения къщи след вчерашния порои. Това съобщи на заседанието на СОС зам.-кметът по финанси, строителство и здравеопазване на Иван Василев. Той ще дари заплата за преодоляване на щетите от проливния дъжд.

Всеки месец кметът дарява заплатата си, а за себе си оставя символично един лев от своето възнаграждение.

"Обиколих и посетих Казичане, Кривина, Долни Богоров, "Слатина" и "Христо Ботев". И докато тук е имало разгорещени дебати ние работихме на място. Благодаря на всички, които снощи помагаха на бедстващите хора.

В 21 век има места в София, където няма канализация и домовете на хората се наводняват при всеки проливен дъжд. В 21 век се налага аварийните екипи цяла нощ да изпомпват вода, за да могат да осигурят нормални условия на живот, каза още той. В гарата в Казичане пък нямало достъп, защото имало "езеро" и хората не могат да минат, а тя била ремонтира.

Терзиев обясни, че ще се търсят всички източници на финансиране, за да няма квартали без канализация
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от София
"Витоша ски": До 6 години три лифта и нови писти за 100 млн. евро
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
13
 
! Отговори
До г-н Терзиев преди 3 седмици
Уважаеми г-н Кмет на СО, ние като граждани гласували за Вас отправяме молба, която се състои в това да въведете контрол и срокове в повереното Ви Направление по архитектура и градоустройство! Поинтересувайте се какво се случва с проектите за регулация и др. там! Обърнете внимание, че там няма срокове и има преписки, които стоят с години без никакво движение! Това е гавра със столичани, които Ви гласувахме доверие!
24
0
 
7
 
! Отговори
Така е преди 3 седмици
Тези в Направление Архитектура и Градоустройство са за уволняване до един! Това е най - корумпираното място в Столична община! Бавят проекти по 4 - 5 години и нагоре! КОРУМПИРАНИ до безобразие! Не им ли дадеш пари проекта ти стои на трупчета! Очевидно, че и НОВИЯ КМЕТ няма желание за промяна, щом назначава тамошни за началници на отдели, вместо да ги уволни!
23
0
 
5
 
! Отговори
До кмета преди 3 седмици
Г-н Кмет! Ние като граждани отправяме молба към Вас, оправете си нещата в НАГ!!! Недопустимо е хора да чакат с години за регулация и др. Вашите архитекти, които работят там мотаят преписките без причина! От половин година се оправдават с Вас, че сте уволнил служителите в отдел Озеленяван и нямало кой да ги съгласува. Там цари абсолютен абсурд и безхаберие!
22
1
 
4
 
! Отговори
Бако преди 3 седмици
По евтин пиар не съм виждал.Хубаво си даваш заплата,похвално,но нужно ли да се хвалиш с това?
21
1
 
2
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 седмици
галка е израснала с васка. Чудно за какво са и проблеми , като цял живот е била Принцеса. За какво работи , милата.
20
2
 
5
 
! Отговори
Ели преди 3 седмици
Дарява заплатата си човекът. На него пари не му трябват, нали кара колело. Не му е нужно да плаща разходи по автомобил. Ха ха!
19
3
 
5
 
! Отговори
Йо преди 3 седмици
Терзиев да вземе да дари и поста си! Как можахте да го изберете този колоездач?!
18
0
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 седмици
Господин кмет Терзиев, дори Княжево няма канализация. Същата е вкарана в септични ями, а оттам отива по естествен път във Владайската река. Канализация има на част от центъра, останалата част на квартала е пълна лайнаризация. А това, че подарявате заплатата си на нуждаещи се, Ви прави чест.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Bярно е, че HR взима повече от инженер. И това е навсякъде. Просто вече живеем в онези времена "Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила!"
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Евала, че я дарява, но всички други си вземат незаслужено големите заплати. Идете в НАП, НЕК и вижте назначените през последните 2 г. с какви заплати се назначават и колко хиляди е разликата между стари и нови. Как може човешки ресурси да вземат повече от инженер или хората отговарящи за здравето. Прекали се с всичко.
15
1
 
9
 
! Отговори
А следващата- преди 3 седмици
Тази на пострадали от наводнения, следващите - на жертви от безумната и престъпна реорганизация на транспорта по Патриарха.
14
1
 
7
 
! Отговори
5 милиона кампания преди 3 седмици
Кампанията му за 5 милиона лева кой я плати? Тия пари да беше дарил тозо мушморок
13
1
 
5
 
! Отговори
404 преди 3 седмици
Не заплатата а оставката си дари ,че сте некадърното управление всеки божи ден ни вади очите !!
12
2
 
6
 
! Отговори
Софиянци към кмета преди 3 седмици
Не ти искаме мижавата заплата...искаме си ЛИФТОВЕТЕ !!!!
11
4
 
2
 
! Отговори
Слава за Терзиев преди 3 седмици
А гербавия Фандък колко заплати дари за 12 години??? Нито една!!!!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да дари кеша от чувалите, повече полза ще има!
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво! Софиянци случиха на кадърен кмет!
8
3
 
9
 
! Отговори
Гадорян Грузивиков преди 3 седмици
Тоя комунист да вземе да си дарява комисионните,а не заплатата от 10 бона! Само от новата маркировка в центъра с подписа си е ,,усвоил" над 100 000 лева и то законно! Такива са за раз стреля,а не да ми ги давате за пример!!!
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Закрил си е фирмите или ги е прехвърлил законът го задължава. Дарява заплатата си. И от какво се издържа? Ще кара 4г на спестявания ли? Айде моля ви се, това няма да стане. Очевидно някои му плащат по друг начин
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе никой не иска да си даряваш заплатата, бе, стига с тия простотии вече. Нали Фандъкова беше виновна - водите ли дела срещу нея, съдите ли я??? Защо не съдите фирмите, правили ремонтите и строежите ако не са спазили нормите!? Защо не промените нещо, за да няма наводнения? Мис Бони не тича да снима потоците. Единствено ми харесва, че се опитваш да намалиш колите в столицата, което е похвално. Стига с тия популистки дарения, хващай сериозните теми и натискай мъжки, не се крий от хората!