Терзиев: Парковете трябва да отговарят на нуждите на жителите

София е град с визия и мисъл
27 май 2024 11:27, Инна Ангелова
28
Терзиев: Парковете трябва да отговарят на нуждите на жителите
Снимка: БГНЕС

"Обществените пространства и парковете в града трябва да са не просто поддържани, а и планирани и управлявани така, че да отговарят най-добре на нуждите на жителите на града. А и да създават удобства преди самите граждани да са ги поискал. Това е отговорното управление на град с визия и с мисъл. Не просто за днес, а за след десетки години, сподели в социалната мрежа кметът на София Васил Терзиев.

Терзиев е на официално посещение в Унгария и Конфедерация Швейцария. Той е част от водената от президента Румен Радев делегация. Кметът на столицата посети парк Liget в Будапеща и се запозна с неговата история. Терзиев допълни, че с посещението си обменя ценен опит и идеи за подобренията на обществените пространства и включването на различни заинтересовани групи в проекта.

Резултатите в Будапеща са впечатляващи - стотици предложения са разгледани и включени в реализацията на проекта, коментира столичният кмет. По думите му крайният резултат е, че от непривлекателен парк сега над 7 млн. души годишно го посещават, въпреки че площта му е по-малка от Борисовата градина в София, предаде БТА.

По време на визитата си в Унгария, Терзиев се срещна с кмета на Будапеща Гергели Карачони, с когото са обменили опит за предизвикателствата и идеите за подобрения в полза на гражданите. “Да работиш в сложна политическа обстановка не е пречка да се правят проекти за града. Обсъдихме идеи как, стъпвайки на споделения опит, да направим градовете ни по-добро място за живот и развитие, сред които изграждането на нова концертна зала в София”, съобщи столичният кмет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: столицаСофияпаркове
Още от София
Шестима ранени при катастрофа край София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Шаши преди 2 седмици
Кмете, кметеее. Само глупости пляскаш. Не ти се е забивал кърлеж някъде. Или се е забил, дето не трябва. Контейнерите стоят пет месеца в парка, празни. Храстите орязани си стоят. Свали очилата, огледай се! Тук е далече от Мелмак.
24
2
 
3
 
! Отговори
45HY преди 3 седмици
Васко, в Унгария имат държавна политика. Не е случайно, че след Китайското посещение наскоро Маджарите ще станат третия по големина производител на автомобилни батерии след САЩ и Чайна. А тук Тома Белевци спират не само заводи а текущи ремонти на паркове.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя с телефончето, на всяка снимка е така. Да не би някой да му диктува какво да говори, защото май две приказки нормално не може да свърже?
22
2
 
13
 
! Отговори
Абе, преди 3 седмици
това момче сега в парковете ли се загледа? Каквото пипне да оправя го съсипва!
21
0
 
12
 
! Отговори
Кмета се изрепчи: преди 3 седмици
Бъл."Витошка"и "Патриарха" са на отговорното управление с визия и с мисъл.Майната му на задръстванията и паркоместата....Важно е че мис Бони ще има къде да си търкаля тротинетката....
20
0
 
6
 
! Отговори
Витоша парк преди 3 седмици
Альоууу...кметеее...оти ми спря лифтовете бре харсъзинооо????Така ли ще планираш и управляваш парковете в София?
19
0
 
7
 
! Отговори
ХайлХимарс преди 3 седмици
Имах един учител по философия и на подобни изказвания казваше :сириоозноо?
18
1
 
11
 
! Отговори
Жомши преди 3 седмици
Но в Унгария, сорос и дждндърите са забранени
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
на нуждите на кл0шарите дето живеят там ли :))))
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя софиянци няма да го изберат ,и много съжалявст че са гласували за ПП мошениците и крадците
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Айде тоя ще затрие и парковете в София. Както затри ливтовете, булевардите...сега дойде ред и на парковете.
14
4
 
4
 
! Отговори
Парк Въртопо преди 3 седмици
Терзиев ще дои козите и ще реже бодливи храсти у Въртопо. Който е по-див и от най-дивите зони на витоша.
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Шопия била град с визия и мисъл . Да видим първо визията . Тоя бутна паметник от бронз и гранит вечни и луксозни материали от най голямата война в човешката история с безпорна историческа стойност обаче оствя бордеите в центъра на София . Явно така ,,визията,, е по хубава . Лифт който лошите комунисти са построили тоя не може даже да го ремонтира обаче може да иска 9000 лв заплата .И тука идваме до ,,мисълта,, за София де не за заплатата която сам си дава .Най хубуто е че шопите сами се набутаха
12
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БРАВО НА ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ! ОТЛИЧЕН КМЕТ! ЗАТВОРИ МИРИЗЛИВИТЕ УСТИ НА МУТРЕНСКИТЕ КРАДЛИВИ РАЗСИПНИЦИ.
11
5
 
19
 
! Отговори
аман преди 3 седмици
Не разбрахте ли, че този кмет е най-неможещия от всички кметове. Натресоха го и матряла го избра заради грешката на Бойко да избере Хекимян за кандидата на ГЕРБ. Най доброто решение от кандидатите беше Вили Лилков, но малцина мислят като пускат бюлетината. Сега още 3 години и малко ще сърбаме попарата на новите комисионери в общината.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никой не упражнява контрол в Северния парк!Езерото е като блато.Миналата година.преди изборите го източиха и преместиха тинята и мърсотията в единия край.Не я извозиха и отново напълниха с вода.Беседките пълни с *** ,мърсотия,бюлетини.Кмета на район ,,Надежда'' е същия и реда в парка е същия.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"София е град с визия и мисъл". Да, за разлика от теб и СС....
8
0
 
13
 
! Отговори
AZ преди 3 седмици
Много силна визия, чалгария и простотия.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
спрете всякакво строителство в софия предвид промените в климата всяко свободномясто да се засади с дървета за кислород задава се катализъм невероятни жегимислете навреме и не се заиграваите с живота ни тази зима нямаше сняг в язовиранад софия има ли вода за населението оправете женския пазар там е невероятнаанархия от години
6
3
 
14
 
! Отговори
Бони Бонева преди 3 седмици
софия е прашна *** с всичко изпочупено дуп чица и най- грозна евро столица..а да не говорим че улиците са като след погром от военна офанзива..