След 0:7 от Португалия: Пращат в мини играчите на КНДР

Това е редовна практика при провал, призна футболен треньор
24 юни 2010 10:43, Красимир Ангелов
262
След 0:7 от Португалия: Пращат в мини играчите на КНДР
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ужасяващи разкрития за отношението на властите в КНДР към провалилите се спортисти направи бившият национален селекционер по футбол в комунистическата страна Ки Нам Мун.

По думите му властта в Пхенян е наказвала неговите възпитаници с принудителен труд в мини.

"При големи победи играчи и треньори получават големи къщи за награда. Когато обаче губят, отиват да работят във въгледобивни мини", споделя Мун пред АП, цитиран от немския “Билд”.

Самият треньор успя през 2004 година да избяга от КНДР.

Изказването на Мун идва дни след катастрофалната загуба на Северна Корея от Португалия с 0:7 в мач от група G на Мондиала в ЮАР.

На всичкото отгоре злополучният двубой бе първият мач от световно първенство, предаван някога на живо по националната телевизия в КНДР и по този начин срамът бе видян от всички.

След края на двубоя треньорът на тима Ким Йон Хун успя да промълви само:

"Извинявам се на народа за провала. Не вярвам да има последствия за нас".

Според добре информирани източници обаче вероятността играчите да бъдат наказани е много голяма.

Все пак те имат още един мач в групата си срещу Кот д`Ивоар и евентуален успех може би ще смекчи суровите лидери в Северна Корея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
....продължавам - всички имоти на моя дядо са национализирани от комунистите, с което на практика го докараха до инфаркт. Имам стотици приятели и сред тях няма НИТО ЕДИН комунист, имаше един фен на БСП, но след дълги разговори го убедих че комунистите са пълни *** и сега е антикомунист човека. Не можеш дори да си претставиш, моето момче колко мразя комунистите :)))))))))))))))P.S. Ти си комсомолец(член на младежката организация на БСП) нали? Нещастни заблудени момчета, ще ви дойде акъла.
152
2
 
1
 
! Отговори
Вълко Червенков преди 13 години
Затова нямаш дисциплина не сме те стегнали а да се върне това време отдавна да сме те изселили или пък в лагер а?Ти си реакционен елемент бил а ?А иначе безплатно училище безплатно здравеопазване с мама и татко 21 дена на море а после ууууууууу а неблагодарник
151
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"През 2008 г. южнокорейска хуманитарна групировка предполага, че жителите на част от селските райони на КНДР добавят дървесна *** и трева към оскъдната храна, за да оцелеят."
150
1
 
4
 
! Отговори
Тодор Живков преди 13 години
Виждам аз ,че падаря ми е разпасал тая държава а не така чедо я малко цензура какви са тези словоизлияния тука ,аз тогаз на Вуцов му Простих и видяхте после тя каква стана 4 в света ама се аз съм гитренирал и изучил тез момчета а брадатите какво направиха?Чехия-България обш резултат 14:0/мъже младежи/ех не в мините а направо космоса щях да ги пратя
149
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както вече казах, за теб няма надежда пич. Всичките ви доводи са такива - "преди помниш ли като беше комунист" , "тоя беше партиен секретар", "митингите на БКП". Ще падна за малко на твоето ниво мойто момче и ще ти отговоря - по времето на Тато, ми беше намалено поведението и бях на отчет в детска педагогическа стая за отсъствие от всички манифестации, митингчета, партийни събрания и прочее и прочее. Дядото на най-добрия ми приятел е бил в лагер, както и дядото на гаджето.
148
0
 
2
 
! Отговори
д-р иванов преди 13 години
констатирам че субекта вълко червенков е агресивен пубер, а не човек на възраст която да му позволява да мисли обективно и второ повече НЕ смятам да посещавам този сайт днес,бг- много много е червен и списването му е точно като вестник дума вестник земя и политически анонс в клуб на пенсионера комунист
147
0
 
7
 
! Отговори
Нянго преди 13 години
Тези футболисти са навън - не трябва да се връщат, а да бегат!
146
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
Така е в "Княжеството на Злото"! Само победата се тачи, а при провал - зандан. Не се чудете и помогнете на тези момчета да се освободят от оковите на азиатския комунизъм.
145
0
 
1
 
! Отговори
незнаещ преди 13 години
Интересно, може и да си прав, но все едно, нито ме грее нито някога ще се хвана да проверявам, а и да пиша и да не пиша срещу него - все едно.
144
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига вече сте се вързвали на заблуди като комунизъм, социализъм и тем подобни. Това което беше в СССР след 1918г е просто друга форма на феодално управление. И в България беше така - крепостни селяни и велможи които предаваха власта си на децата си. Кръвожадна инквизиция под формата на тайна полиция, която следеше дали великата религия на комунизма се следва неотклонно. Ето сега и в Северна Корея, мачкат хората защото само така може да продължават да властват. Жестоки и изостанали бяха режимите в СССР и НРБ и те остави след себе само разруха и злоба. Остатъците от тайната полиция заедно със спортистите продължават да върлуват в Русия и България - вижте путин, вижте нашите хубавци с дебели досиета.
143
0
 
1
 
! Отговори
знаещ преди 13 години
Почни да пишеш срещу дпс или доган и ще видиш.... ако искай вярвай не те карам, можеш да провериш и собствеността в регисъра.
142
0
 
1
 
! Отговори
незнаещ преди 13 години
И кво значи, *** лично Делян Пеевски му бие шамарите и той затова не трие, абе вие в ред ли сте бе, сами си създавате теории без на никой да му дреме какво пише тук.
141
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
горките хора
140
7
 
1
 
! Отговори
Вълко Червенков преди 13 години
Споко бе не се пали толкова бе умник да не получиш инфаркт каква загуба ще бъде , а помнишли как си викал по митингите а "БКП ...,с партията напред ,да живее другаря Живков " а изучи се безплатно лекувахмете безплатно а сега ни плюеш не така бе умник ГюРу да не се пръснеш
139
0
 
1
 
! Отговори
кълки преди 13 години
Абе намирисвало му, никой не си и прави труда да цензуриара просташки словоизлияния и сбъркани мнения на многознайковци
138
1
 
2
 
! Отговори
знаещ преди 13 години
Калки, сайта е червен - по-точно на дпс, собственост на дясната ръка на доган - делян пеевски, прави си сам изводите !
137
1
 
2
 
! Отговори
калки преди 13 години
какви са правилата в този сайт и от кого се създават те ???защо тези които го редактират не цензурират подобни *** като това нещо ползващо псевдоним вълко червенков ?нещо ми намирисва на червена цензура , а пристрастност към горецитираното създание се вижда отдалече !!
136
0
 
3
 
! Отговори
. преди 13 години
Все още класирам четенето на коментари едно от топ забавленията в интернет...
135
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
През 1945, по предложение на СССР, към края на войната територията и е била разделена по 38-мия паралел на две зони северна и южна, заети съответно от съветски и американски войски, които са способствали за капитулацията на Япония в Корея.Четете ли? ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА СССР. Заради Русия половин народ измира, а другата половина не може да му помогне. Заради Русия комунизмът нанесе трайни вреди на милиони души, влючително и на българския народ!
134
0
 
6
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 13 години
Така така, червените кхмери са готови да убиват милиони за "идеалите" си. Много интересно само защо същите тези живеят в лукс докато народите им умират от глад !? Много ще се радвам в деня, когато др. Ким бъде разстрелян от народа си, този ден рано или късно ще дойде.

Спонсорирани публикации