Кадел Еванс спечели Тур дьо Франс

Австралиецът изпревари Анди Шлек в предпоследния етап
23 юли 2011 19:44,
18
Кадел Еванс спечели Тур дьо Франс
Снимка: Reuters

Кадел Еванс ще бъде тазгодишният шампион в обиколката на Франция.

В днешния предпоследен етап – индивидуалното бягане по часовник, австралиецът изпревари досегашния носител на жълтата фланелка Анди Шлек.

34-годишният Еванс направи феноменално каране и направо издуха 26-годишния колоездач от Люксембург.

Преди този етап Шлек имаше 57 секунди преднина пред Еванс. Те обаче се оказаха недостатъчни, тъй като Еванс финишира етапа с 2 минути и 31 секунди по-бързо от Анди и си гарантира първото място.

Въпреки доброто си каране обаче Еванс не успя да спечели етапа, завършвайки на 6 секунди зад победителя – Тони Мартин от отбора на ХТС.

Това обаче вероятно няма никакво значение за Еванс, тъй като след два неуспешни опита, в които завърши на второ място в крайното класиране, той най-сетне спечели Тур-а.

Анди Шлек от своя страна за втора поредна година завършва на второ място, макар че има голяма възможност да му бъде присъдена служебна победа за миналия сезон, ако Алберто Контадор бъде наказан заради допинг-скандала.

Трети зад Кадел Еванс и Анди Шлек завършва по-големият брат Франк Шлек. Четвърти е местният любимец Томас Вьоклер, а пети е Алберто Контадор.

Утре е последният етап по улиците на Париж, но той е параден и единствената битка е за зелената фланелка на финалния спринт.

Още спортни новини от Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледах, по TV, повечето от етапите на "Тур дьо Франс. Освен мъжеството на състезателите, направи ми впечатление, хубавите пътища на Франция, китните населени места, историческите паметници, чистотата, а къде сме ние? Не е ли време да се заловиме, всички български граждани, да подредим държавата си. Трябва да започнем от дисциплината. Дисциплина във всичко. Дисциплината да стане свещенна за нас! Ако това го имаме, останалото ше бъде по лесно.
17
0
 
3
 
! Отговори
ст преди 13 години
до 14напълно споделям мението ти.
16
4
 
0
 
! Отговори
марти преди 13 години
Не трябва ли малкото име на Евънс да е...Кейдъл(Cadel Evans),защото все пак трябва да се зачете английската транскрипция???
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И аз дето не разбирам кой знае колко от колоездене,само като видя екипировката на колоездача,без всякакво съмнение мога да заявя на Русенеца,че това е снимка на състезание на индивидуално по часовник и това не е никакъв "триатлонски" велосипед!
14
1
 
19
 
! Отговори
quelqu'un преди 13 години
Гледах почти целият" Tour de France", освен невероятния дух на състезателите, лошите моменти с масовите падания, инцидента с колата на телевизията, на места безумната публика, която буквално пречеше на колоездачите, направи ми много силно впечатление всяко внаселено място, скромните , но добре поддържани къщи, запазените исторически паметници ,а те бяха толкова много !, църквите , по-скоро като катедрали, прекрасните пътища - този свят няма нищо общо с нашия !Иска и се да живея там .Браво на Кадел Еванс
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те и "Войводина" бяха сигурни след първият мач , че продължават в Лига Европа , ама уцелиха греда , така че докато нещо не стане не казвай , че е станало ! ;)
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на Кадедл Еванс!След толкова кофти новини, поне една хубава.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нямах това предвид, тъпо е да се пише предварително, може да получи инфаркт или да си счупи крак, дано да не става естествено :) Иначе другото е ясно.
10
0
 
8
 
! Отговори
? преди 13 години
до 9кога тура се е решавал в Париж? Там никой не атакува нито рискува
9
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде стига с тия помпозни заглавия, има още един етап, всичко става, малко ли пострадали имаше тази година, иначе Кадел беше стабилен целия Тур а и нямам спомен слаб часовникар да е печелил крайна победа ,европейците пак ще злобеят :).
8
1
 
7
 
! Отговори
Русиииииииииии преди 13 години
Русенец, изложи се като кифладжия с този коментар! *** е Пульо се прави на експерт, все да намери кусур, като че ли ти най-много разбираш! Поне да беше гледал малко преди да се правиш на всезнайко!
7
0
 
9
 
! Отговори
Дядо Петър преди 13 години
Браво на Кадел!Напълно заслужена, извоювана с много труд и пот победа.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво! Бореше се здраво и постоянно догонваше сам всичките си конкуренти по баирите.
5
3
 
16
 
! Отговори
сс преди 13 години
много се кефя че Кадел го закуча здраво на коментаторите по евроспорт дето правят *** на братята Шлек.
4
1
 
18
 
! Отговори
Сами преди 13 години
А защо ми се струва че русенеца си няма представа какво е бягане по часовник, да не говорим за Time Trial колело?
3
1
 
24
 
! Отговори
до 2 преди 13 години
не се прави на интересен бе...снимката е точно от тура...а колелото е такова защото етапа беше такъв...етап по часовник и всички са с подобни колела...
2
28
 
2
 
! Отговори
Русенец преди 13 години
Хм, на снимката имаме `триатлонски` велосипед с рога. Защо ли ми се струва, че някой от редакцията пак нещо не е разбрал и е цопнал каквато му снимка попадне ...
1
1
 
25
 
! Отговори
ВелоБобе преди 13 години
Честито да му е, аз днес купих на дъщеря си първото колело и се радва на огромен интерес, прибрахме се с констатацията, че сме готови за Тур дьо Франс, тази година закъсняхме, но догодина:)))