Силвия Митева завоюва сребро на обръч и топка

6000 души освиркаха съдиите за решението да дадат златото на Кондакова
Обновена: 21 авг 2011 19:28 | 21 авг 2011 18:25,
30
Силвия Митева завоюва сребро на обръч и топка
Силвия Митева. Снимка: БТА

Най-добрата българска гимнастичка в момента – Силвия Митева, продължава с прекрасното си представяне на Световната купа, която се провежда в зала "Арена Армеец София".

След като вчера българката спечели среброто в многобоя, днес нашето момиче завоюва нови два сребърни медала – на топка и на обръч.

Грацията ни изигра изключително чисто композицията си с обръч и заслужи оценка от точно 27.900. Съдиите по навик дадоха доста по-висок бал на рускинята Дария Кондакова – 29.000. Трета остана Мелитина Станюта от Беларус.

Биляна Проданова, която е другата родна грация, намерила място на финала на обръч, остана седма с 25.425 точки.

След среброто на обръч Митева продължи със силното си представяне и на съчетание с топка. За наше съжаление Митева допусна грешка, като улови уреда си извън очертанията на килима, което й коства 0.200 точки.

Рускинята Дария Кондакова също допусна малки грешки при своята композиция, но все пак получи 28.050, което й отреди и запазения за нея златен медал.

Близо 6000 зрители в залата звучно изразиха гнева си за съдийското решение да дадат златото на гимнастичка №2 в Русия. Наложи се главният съдия Деспа Кателиева да призова публиката за търпение и спокойствие.

Още спорт от Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
м преди 12 години
Винаги се толерира руската школа. Гимнастика, фигурно ...това си е! Не е справедливо, ама няма какво да се направи. България е една малка страна и независимо дали има добри спортисти, никога няма да получи признание и винаги ще се ощетява откъм съдийство. Жалко за момичетата и момчетата дето дават всичко от себе си. Какъв стимул да имат младите да спортуват?
29
0
 
9
 
! Отговори
обективна преди 12 години
Нормално е публиката да негодува срещу съдийско решение, което постави на първо място гимнастичка, която в няколко от изпълненията си изпусна уреда...
28
0
 
3
 
! Отговори
до Анонимен 26 преди 12 години
Аа, недейте така, имаше доста десетилетия, в които руската школа не беше номер 1). Мисля, че бяха хубави десетилетия, поне имаше какво да се гледа. Сега не е съвсем така, нали? Да, признавам, интересно е - поне в началото, някоя гимнастичка да си бръкне с пръста на крака в ухото, всички й пляскаме, но когато десет го направят, и когато го правят от години, и очакват да им пляскаме... Все пак това не е цирк (и то безинтересен) това е художествена гимнастика, нали...
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от СИЛВИЯ МИТЕВА ПО-ДОБРА НЯМАШЕ - трябва да го знаете това. Но корупцията е навсякъде, за пореден път българките бяха ощетени!
26
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бях там и мога да кажа, че софийската публика е ужасна - освирква всеки, който не е българин, аплодира при всяка допусната грешка (на рускините). Руската школа по худ.гимнастика винаги е била 1, и няма значение дали Дария Кондакова е втора в Русия - вчера тя беше най-добрата. Трябва просто да си го признаем.
25
2
 
2
 
! Отговори
роко преди 12 години
Това не е спорт, ами психарска атмосфера насадена от съветизма и българските му поклонници, знаем кои са. Това не е спорт, ами систематична дресировка на млади момичета, с позволението и желанието на родителите им.
24
1
 
12
 
! Отговори
и пак до Изи преди 12 години
И след като нейните съчетания не могат да се сравнят с тези на Силвия, че както гледам май и с останалата част от света аз предлагам направо да се обособи отделен спорт - руска художествена гимнастика, мисля, че така ще е най-добре, предвид простия зрител, който се чуди на разни падащи уреди, невероятни маневри за улавянето на въпросните уреди, съчетано с изкуствени усмивки и изкуствено напомпано самочуствие... Да си играят там, да си правят интригите, но да оставят худ.гимнастика на мира.
23
0
 
7
 
! Отговори
до Иза преди 12 години
М, Иза, Кондакова може и да не е най-добрата в света, има време до другия месец тяхната треньорка Ирина Винер да реши точно коя е най-добрата, нали така става в руския отбор... И не, не си изпълни достатъчно добре съчетанията, но пък блестеше със самочуствие - и как няма да има самочуствие, като знае, че титлата ще бъде нейна...
22
0
 
8
 
! Отговори
мими преди 12 години
Изи публиката, не усвиркваше гимнастичката, а съдийките защото не може като си бил първи някога дори и да грешиш пак да си пръв, затова е състезанието най-добрия в момента да победи!!
21
0
 
2
 
! Отговори
леля пена преди 12 години
20, пише се освирквам
20
5
 
8
 
! Отговори
иза преди 12 години
Най-добрата в света игра и най-добре и у нас, ние не заслужаваме да ни посещават такива величия, след като не ги ценим. Немогат да се съпоставят съчетанията и играта на Силвия с тези на Дария, дори и да има изтърване на уред. Да усвирваш някого за нещо хубаво никога не бях го виждала никъде - срам ме е от тази част от публиката, но не беше токова много - имаше си хора които ценяха и се възхищаваха на красотата, кой ги преброи тези 6000???
19
5
 
1
 
! Отговори
бай цаньо преди 12 години
до цанка.а може ли да подуша твоите? или на дъщеричката ти?
18
0
 
7
 
! Отговори
Цанка преди 12 години
Бай Цаньо, в нета продват такива.Ама трябва да се бръкнеш с някой лев.Може и *** на звезда да си купиш.Бих ти дала сайта, ама комшията дето го знае сега е в затвора щото подушил неправилните гащички.
17
0
 
2
 
! Отговори
бай цаньо преди 12 години
до мамчетооооо играем го строга господарка така ли? нищо. това ми харесва. само да свърша с шишето ракия и ща правя да умиркаш
16
3
 
2
 
! Отговори
бейби12 преди 12 години
За какви гащички говорите, днес се ходи без такива, много е по удобно особено като обличаш и костюмче/трико/
15
0
 
9
 
! Отговори
мама преди 12 години
О, Господи защо не слезеш и да си събереш вересиите!!
14
4
 
2
 
! Отговори
бай цаньо преди 12 години
до мамчетомамче искаш ли да подуша твоите гащички?
13
0
 
5
 
! Отговори
до мама преди 12 години
Браво!По многото говорене се познават неможещите мъже!
12
0
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Искаш ли да подушиш моите, но да уточня аз съм на 100 години?
11
5
 
3
 
! Отговори
до мама преди 12 години
а искаш ли д аподуша и твоите гащички? хъ-хъ-хъ

Спонсорирани публикации